Reacties voor: Praat mee: welk rapportcijfer geef jij Apple in 2017?

Welk rapportcijfer geef jij Apple in 2017? Er waren positieve ontwikkelingen, maar ook minder leuke gebeurtenissen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. De iPhone X en iMacs (Pro moet nog komen) maken de software bugs zeker goed. Daarom een 8.

  2. Komt er nog een nieuwe Mac mini’s uit ?
    Daar hebben ze al heel lang niks mee gedaan of is dat is dat poduct afgeschreven…..

  3. Een EEN omdat  10 jaar bestaat dankzij de klanten. Daarom moeten diezelfde klanten nu de hoofdprijs betalen voor de X.

  4. Door dat er teveel problemen + fout na fout maken en te weinig nieuwe producten uit komen, geef ik ze een magere 5 eigenlijk 5,5. Maar die zit er niet tussen, ik vind Cook aardig alleen geeft hij niet genoeg eisen. Daar was Stefe Jobs beter in.

  5. Ik geef Apple een 7, vanwege de iPhone X en iOS 11. Tegelijkertijd ook wat kritiek op iOS 11, evenals macOS vanwege de vele bugs. En dan met name de ‘root’ bug van vorige week, dat zoiets kan gebeuren is ongelofelijk. Anders had ik een 8 of 9 gegeven.

  6. Ik geef een 7, voornamelijk i.v.m. Apple Pay in NL, Root-Bug en uitgestelde Homepod als minpunten. Verder een mooi jaar met vele nieuwe dingen, en ben ik een aantal keer goed geholpen bij de klantenservice.

  7. IPhone X is een mooi toestel, maar verdiend software matig nog veel aandacht. Regelmatig moet ik dmv de rechter en linker onder knop een programma verlaten. Omdat omhoog vegen dan niet lukt om terug te gaan naar HOME.

    Verder deel ik niet de visie van Apple om laptops en iMacs niet uit te rusten met een touchscreen. Doordat ik regelmatig afwisselt met mijn iPad, iPhone en iMac. Betrap ik mezelf regelmatig erop te willen vegen over mijn iMac beeld scherm.
    Doe ik dit alleen?

    Voor de rest wel tevreden dus een 7

  8. Ik vind dat ze dit jaar te weinig vernieuwend zijn. Een HomePod heeft wat mij betreft geen toegevoegde waarde. De nieuwe versie van Mac OS vond ik ook weinig verrassend. Gewoon een erg teleurstellend jaar. Zeker aangezien er weinig (nieuwe) hardware is gelanceerd. Waar ze vroeger voorop liepen, lopen ze wat mij betreft nu achter de meute aan. Een mager zesje van mij dus.

  9. @Cristien: Zelf dacht ik aan een NUL en een EEN voor de moeite.

  10. Een 5.

    Apple loopt al jaren achter de Koreaanse en Chinese merken aan. Vaak was het dan beter uitgevoerd of werkte het lekkerder waardoor Apple nieuwe technologieen toch kon kickstarten, waar anderen, die eerder waren, dat niet lukte. Echter, in 2017 heeft Apple hiermee gefaald. Apple pusht te hard om bij te blijven, met te veel bugs als gevolg. Met miljoenen betatesters verwacht ik dat ik, als ik netjes wacht tot de officiele release, een bug-vrije iOS te krijgen. Helaas blijkt dit allesbehalve het geval. Ook lukt het ze niet de Homepod af te krijgen en komen steeds minder van de nieuwe features nog buiten de vs, zegge Apple Pay, watch 3G, de TV app van de Apple tv etc.
    Ik heb dit jaar een iPhone 8 plus gekocht waar ik tevreden over ben, maar zat erg te twijfelen of ik na jaren iOS misschien toch eens het inmiddels te overpricede luxejacht moest gaan verlaten. Ik denk dat ik dat bij m’n volgende telefoon wel doe. Bij m’n volgende laptop 100%.

  11. Idiote prijzen tegen inmiddels gemiddelde devices. De rek is eruit, denk ik. Het wordt tijd voor iets moois, iets waar we echt op wachten, iets wat er nog niet is.
    Misschien wel een feature met intelligent geluid, een Apple-Ear met Watch-achtige mogelijkheden..?!?

  12. Ik geef een 9 , voor iedere update 1 punt

  13. Ik heb Apple een 7 gegeven.
    Ik ben misschien een van de weinige die geen enkel probleem heeft ondervonden met mijn producten en/of besturingssystemen.
    Toch heb ik Apple ‘maar’. een 7 gegeven omdat zo’n product niet steeds zo negatief in de aandacht hoort te komen. Iets wat de laatste tijd keer op keer plaatsvindt.

    Ik ga er van uit dat Apple straks in beter vaarwater gaat komen en dat problemen die zich voordeden minder gaan plaatsvinden.

  14. Een 6 omdat Apple te veel begint te lijken op McDonald’s met hun (te) gestroomlijnde productieproces en marketing. Alles lijkt op elkaar en zit hetzelfde in elkaar (gelijmd).

    Apple is anno 2017 totaal niet meer spannend en de prijzen gaan nergens meer over.

    Maar ja.., de techniek is inmiddels zo ver gevorderd dat bijna alleen de software het verschil nog maakt.

  15. Een 5 hoewel ze nog net wel een voldoende halen maar ik rond af naar beneden.
    De iPhone 8, de verlate zaken (software en hardware) en de root-bug zijn echt het cijfer 1 waard.
    Ook was de Watch 3 LTE en het Pro van de iPad niet wat het had moeten zijn.
    De iPhone X is prima, een 7-en-een-halfje.

  16. Origineel geplaatst door Mike
    Door dat er teveel problemen + fout na fout maken en te weinig nieuwe producten uit komen, geef ik ze een magere 5 eigenlijk 5,5. Maar die zit er niet tussen, ik vind Cook aardig alleen geeft hij niet genoeg eisen. Daar was Stefe Jobs beter in.

    Cook denkt alleen maar aan geld geld geld geld geld geld geld geld!!! Een andere CEO binnen een groot bedrijf (aka M$), deed dat ook ooit en zijn toen ingehaald door Apple…een wissel van CEO was nodig om het bedrijf weer op het juiste pad te helpen…weliswaar door een hoop te jatten, maar toch!

  17. voor mij echt een 1, dit komt door het slecht afhandelen van de schade aan de schermen van van de Macbooks. het is echt een slecht product dus moeten ze het oplossen zijn ze in Nederland wettelijk verplicht, Nu moet ik het via de rechter spelen.

  18. Een 4, ontelbare updates en heel kwalijke bugs. Leuk die nieuwe hardware Mar zorg dat alles wel heel goed werkt. Ben overgestapt op een Dell game laptop voor de prijs van een macbook Air bij Apple kost het 3x zo veel en is niet meer zo goed als vroeger.

  19. Allé, kunnen we alweer beginnen klagen.

    Ik ben in ieder geval zeer blij dat ik niet met dat Android/Google-gebeuren moet werken en Microsoft heb ik al héél erg lang geleden vaarwel gezegd. Al mijn Apple-toestellen werken nog, zelfs mijn inmiddels 16 jaar oude iPod doet het nog. Zeer tevreden van mijn iPhones die ik gehad heb en mijn rMBP uit 2013 is nog steeds een geweldig ding om mee te werken. Time Capsule uit 2008 doet het nog prima, Apple TV 3 is nog steeds erg fijn en mijn AppleWatch werkt super, alhoewel ik WatchOS3 fijner vond.

    De laatste generatie MBP’s zijn wel erg duur geworden vind ik.

    Zo, even wat tegengewicht voor al dat geklaag van de laatste tijd.

    Wat mij betreft: 9/10.

  20. Alles werkt prima thuis bij iedereen. Nog nooit problemen gehad met welk divice dan ook in 10 jaar. De rest in huis heeft ook alles Apple en werkt allemaal heel stabiel.
    Dus ik geef een 8. Zeker door de X ism de AirPods. Geweldig!!

  21. Hun schandelijke prijzen bij zowel macbooks en iPhones. Daarom een 2.

  22. Origineel geplaatst door Allan
    Een 4, ontelbare updates en heel kwalijke bugs. Leuk die nieuwe hardware Mar zorg dat alles wel heel goed werkt. Ben overgestapt op een Dell game laptop voor de prijs van een macbook Air bij Apple kost het 3x zo veel en is niet meer zo goed als vroeger.

    Zou ook graag een gaming laptop willen van Dell maar weer echt lelijk ontwerp. Wil het gewoon strak en simpel gezien ik het ook zakelijk gebruik.

  23. Ik heb al 25 jaar Apple producten. En ben al 25 jaar fan. Maar een bedrijf als Apple, die onvoorstelbare winsten draait elk kwartaal en zo weinig doet voor diegene die ze moet maken vind ik zeer teleurstellend. Geef de werknemers een beter salaris, bouw huizen voor ze. Zorg voor een beter leven. Op deze manier is je product nog mooier.

    Daarom: een 5.

  24. Welk cijfer moet ik nou is geven, door al het geklaag denk je dat een apple ver achteruit is gegaan en niet naar behoren werkt. Maar zelf ondervind ik geen enkel probleem. Alles werkt fijn en stabiel. Als er problemen zijn (die ik niet ondervind) wordt er snel ge-update. Gaan we vergelijken met Android dan is apple nog steeds veel verder met het gebruikersgemak. Enkel wat er speelt is dat als je jaren bij apple zit en je niet naar Android wilt overstappen omdat je weet dat Android nog meer zooi heeft iOS je begint te vervelen. Maar ja! Overstappen… nee dat is uit ten boze. Nee hoe dan ook perfect is het niet maar dat zal het ook nooit worden. Ik geef apple een dikke 9

  25. Origineel geplaatst door Marc de Jong
    Ik heb al 25 jaar Apple producten. En ben al 25 jaar fan. Maar een bedrijf als Apple, die onvoorstelbare winsten draait elk kwartaal en zo weinig doet voor diegene die ze moet maken vind ik zeer teleurstellend. Geef de werknemers een beter salaris, bouw huizen voor ze. Zorg voor een beter leven. Op deze manier is je product nog mooier.

    Daarom: een 5.

    Ja, werkte de wereld maar zo (zonder cynische ondertoon trouwens).

  26. Ik klikte op 8. Het beste wat Apple dit jaar gedaan heeft, is iOS 11 voor iPad. De iPhone X is ook een positieve evolutie, maar je kan er niet om heen: de prijs is veel te hoog. Op vlak van computers is het uitkijken naar 2018!

  27. Die fouten in de software hebben mij niet getroffen. Wel heb ik kunnen genieten van een nieuwe MacBook Pro (eind 2016), nieuwe iPad Pro en nieuwe Apple Watch.

    Ook heb ik kort Apple Pay gebruikt via een buitenlandse bank, dit werkt zo goed dat het niet uitrollen in Nederland de grootste domper van 2017 is.

  28. @Mondo: hier sluit ik mij helemaal bij aan.

  29. Ik geef Apple een 3. Ze hebben met de iphone X looks over functie gekozen. 90% is gewoon het inhalen van de enorme achterstand die ze hadden op Android. Verder hebben ze zulke enorme fouten en ook fout naar fout. Met als dieptepunt die root bug. Daarna zijn hun prijzen gewoonweg lachwekkend. Ik heb lang gekeken naar een macbook pro 15inc maar die prijzen zijn zo belachelijk een laptop van 1000 euro heeft betere specs dan een maxed out macbook.

    Nee Apple is hun touch kwijt, heel jammer want de wereld is het oude Apple nodig. Tesla en de grote Koreanse bedrijven halen ze van alle kanten in.

  30. @Jose: hahaha 😂 nee je bent niet de enige. Ik doe dat zo vaak. Dan veeg ik over dat scherm heen en kom er dan na 5 sec achter dat ik toch echt de muis nodig heb 😂

    Ik heb Apple een 8 gegeven. Ik heb zelf weinig last gehad van de bugs in iOS11, dus ik ben er heel blij mee. Aantal super handige nieuwe functies waar ik nu al niet meer zonder kan. Een grote stap hebben ze gemaakt met de iPhone X. Die ik helaas zelf niet kon betalen. Maar wel weer iets om voor te sparen en van te dromen😊 Verder heb ik niks negatiefs te zeggen. Heb een paar keer Apple Care gebeld voor advies. En ben mega goed geholpen. Toch kon ik ze geen 10 geven dit jaar. Want eerlijk is eerlijk…. ze hadden iOS11 moeten uitstellen tot de ergste bugs verholpen waren. Ze wilden te snel. En hopelijk hebben ze er wat van geleerd. Maar verder dan dat… het was weer een mooi Apple jaar 😊👍🏼

  31. Ik ga voor een 7. Qua software doen ze het goed. Qua service heb ik ook veel aan ze gehad. De X vind ik geweldig (duur). Maar qua prijs gaat het helemaal nergens meer over. De 2017 ipad en de atv 4 zijn goede uitzonderingen maar op mac gebied slaat het gewoon nergens op!

    Ik kan me de keynotes herrineren waarin steve jobs nieuwe macs liet zien en betrokken was bij de producten. Tim Cook is een lachertje. Echt, laat die vent snel opstappen! Er komt niks revolutionairs meer uit dankzij Tim.

    Apple is op mac gebied het helemaal kwijt lijkt het wel. De mini staat stil, de nieuwe pro is geflopt en de nieuwe macbooks maken mij niet enthousiast. De iMac pro vertoont nu al tekenen van de mac pro van toen.

    De iphone divisie wordt volgens mij echt gedreven door Ive en een paar andere managers die tijdens de keynote altijd vol trots en enthousiasme hun nieuwe maaksels laten zien.

    Die drive is er nog wel. Maar niet vanuit de CEO. Tim Cook is de nieuwe steve ballmer(zoek de collumn maar op).

  32. Elke keer bij een keynote ben ik altijd wel nieuwsschierrig wat er komt.
    En of er voor mij iets tussen zit waar ik wat aan heb.
    Ik dacht nu komt er vast wel nieuwe mac mini model om me huidige imac te kunnen vervangen maar helaas… Ik blijf hoop hebben dat ze vast wel iets mee komen om mij imac te kunnen vervangen.
    Ik loop te veel dingen mis die mijn imac niet aan kan.
    Ik hoop verlopig niet dat ze mijn imac in steek laat.
    Daarom hou ik wel alvast rekening mee dat ooit keer een moment komt dat er geen updades meer komt voor type imac.
    Ik blijf vooruit denken zo dat ik op tijd genoeg geld heb voor nieuwe computer!
    Wat voor mij verder belangrijk is dingen waar voor ik voor kies niet ingehaald worden door andere bedrijven. Ik heb verder nog wel goede vertrouwen in dat er voor mij komende jaren genoeg dingen zijn die mij bij Apple!

  33. Op mijn iPad doet deze poll het niet.

  34. Ik geef Apple een dunne 6.
    – nog steeds geen Apple pay (ik geloof niet dat ‘t alleen aan de banken ligt)
    – Kaarten app is niet wat ‘t hoort te zijn
    – nfc op m’n iPhone in Nederland is waardeloos
    – overpriced fast charging
    – geen enkel provider in Nederland die werkt met de nieuwe Apple Watch
    – ondertussen wel de volle pond betalen voor de iPhone
    – de vrouwen stem van Siri klinkt blikkerig

    Plus punten:
    Mooie design
    Veilig
    Bugs worden vaak snel opgelost
    Stabiel iOS
    Marktwaarde blijft stabiel ten opzichte van andere mobiele toestellen
    De functies die wel te gebruiken zijn werken voor mij ook echt goed

  35. Een 5. De producten worden steeds duurder en de software krijgt steeds meer bugs. De prijs-kwaliteit verhouding raakt erg uit balans, vind ik.

  36. Een 4. De software was instabieler dan ooit tevoren, en de MacBook Pro is gewoon niet meer Pro. Heb dit jaar een refurbished 2015 15” MBp gekocht, een primeur in mijn relatie met Apple. Ik koop altijd nieuw. Maar de huidige MBp is qua prijs, prestaties en functies inferieur aan wat men twee jaar geleden maakte. Verhouding prijs/kwaliteit is niet langer te verdedigen. Dat vind ik redelijk dramatisch en het baart me zorgen voor de toekomst.

  37. Ik heb als drie weken een Iphone X dus………..Apple krijgt een 10.

  38. Voor de nieuwe ios op de iphone 8 krijgen ze echt een 5 heb nog nooit zoveel last gehad van bugs het lijkt wel een android toestel 😩

  39. Een zeventje.
    Steeds vaker problemen met software (bugs).
    Geen NFC gebruik, Kaarten onder de maat.
    MacBook qua specs niet concurrerend met concurrentie.
    Alle hardware (met uitzondering van iPad 9.7) veel te duur in vergelijk met concurrentie.
    Geen nieuwe Mini in zicht.

  40. Een dikke 8! Geen enkel probleem gehad op software gebied! iPhone 8 plus gehad van werk en enorm tevreden! Een 8 omdat ze nog wel het een en ander lunnen verbeteren. Apple Pay naar NL bijv.

  41. @dirk: Ik ben voor de Inspiron 7577 gegaan met i7 7700 16GB en een nvidia gtx 1060 6GB, 256 GB ssd en 1 TB HD 15,6 inch voor €1179. Draait SW: BF2 zeer strak en office pakket binnen seconde opgestart. Dat alles in een heel nette behuizing met alleen wat rode accenten maar kan prima zakelijk en in de lunch ff gamen 😎

  42. Ik heb een 7 gegeven. Ik ben al sinds de 3GS een groot fan van Apple, maar mijn liefde is tanende. De strijd tussen de 2 groten in smartphonewereld lijkt alleen maar verliezers op te leveren. Apple is niet meer Apple sinds het genie achter deze grootmacht er niet meer is, Steve Jobs!
    Ik heb de gedrochten iPhone 6 en 6s links laten liggen, zowel design als hardware matige telefoons. De 7 zeer acceptabel, maar wederom kwa design niet applewaardig. Ik heb dan ook besloten na mijn iPhone se( wat een mooi en herkenbaar ontwerp) over te stappen naar Nokia 8 of Oneplus . Jammer, zeker vanwege ios, nog steeds geweldig besturingssysteem.
    Ook de iPad is niet langer onvervangbaar wat mij betreft.
    De software en sales afdeling doen hun werk, maar de designers van het ontwerp mogen de straat op, helaas!!

  43. Origineel geplaatst door Allan
    @dirk: Ik ben voor de Inspiron 7577 gegaan met i7 7700 16GB en een nvidia gtx 1060 6GB, 256 GB ssd en 1 TB HD 15,6 inch voor €1179. Draait SW: BF2 zeer strak en office pakket binnen seconde opgestart. Dat alles in een heel nette behuizing met alleen wat rode accenten maar kan prima zakelijk en in de lunch ff gamen 😎

    Wacht nog maar een jaartje (of twee) als je OS is volgelopen is met malware en vertraagt als een malle. Tegen die tijd begin je ook wel in te zien waarom je hardware zo goedkoop is. Niet voor niets dat zakelijke laptops even duur zijn als een Macbook.

    Sinds sony is gestopt met de vaio’s te produceren worden er op de consumenten markt geen fatsoenlijke laptops meer gemaakt.

    Sterkte ermee en vergeet je updates niet bij het afsluiten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.