Reacties voor: Praat mee: bespreek hier de aankondigingen van Apple’s november-event

Het laatste Apple-event van 2020 komt eraan. Vandaag onthult Apple tijdens het november-event nieuwe Macs en misschien nog wel meer. Bespreek hier alle aankondigingen met andere iCulture-lezers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Wat verwachten jullie qua Macbooks? Wil zelf graag een nieuwe maar twijfel of ik een 13” Air of 13” Pro moet kiezen. En dan is er nog het verschil tussen de MBP 13” met 2 en met 4 poorten. Zouden ze allemaal Apple Silicon krijgen vandaag?

  2. Als ik je een tip mag geven Rik zou ik voor de Pro gaan. Het hangt er vanaf wat je er natuurlijk allemaal mee wil doen maar mocht je ooit ‘zwaardere’ programma’s willen draaien gaat dat gemakkelijk met de Pro.

  3. @Rik: Als uw portemonnee dat aankan zou ik voor de 13” MBP gaan. Gewoonweg omdat de koeling rechtstreeks verbonden is op de CPU. Bij de MacBook Air is dat (bewust) niet zo. Hierdoor heb je meer kans op over verhitting bij een Macbook Air dan bij een Macbook Pro. Ik heb zelf jaren lang een 15” MBP gehad maar vorig jaar voor een 13” gegaan. Tot vandaag geen spijt!

    Kiezen tussen 2 of 4 thunderbolt 3 (usb c) poorten heeft meer te maken met waarvoor je je macbook gaat gebruiken en wat je er op wilt aansluiten!

  4. Dank voor de tips @Koen en @Soft_Dark! Dan denk ik toch dat de 13” Pro de beste optie is. Ik ben benieuwd wat ze met Apple Silicon gaan doen, zou het mooist zijn als ze meteen de hele 13” range ervan voorzien. Dan weet ik mijn keuze al wat beter 🙂

  5. Als die Airtag komt is dat het ultieme kerstkado dit jaar.
    Zeker voor Apple liefhebbers is dat een leuk kado voor onder de boom.

  6. @Hans: ben ik mee eens zou deze graag onder de boom vinden

  7. Origineel geplaatst door Hans
    Als die Airtag komt is dat het ultieme kerstkado dit jaar.

    Zeker voor Apple liefhebbers is dat een leuk kado voor onder de boom.

    Past er ook een iMac onder de boom?

  8. Origineel geplaatst door Soft_Dark
    @Rik: Als uw portemonnee dat aankan zou ik voor de 13” MBP gaan. Gewoonweg omdat de koeling rechtstreeks verbonden is op de CPU. Bij de MacBook Air is dat (bewust) niet zo. Hierdoor heb je meer kans op over verhitting bij een Macbook Air dan bij een Macbook Pro. Ik heb zelf jaren lang een 15” MBP gehad maar vorig jaar voor een 13” gegaan. Tot vandaag geen spijt!

    Kiezen tussen 2 of 4 thunderbolt 3 (usb c) poorten heeft meer te maken met waarvoor je je macbook gaat gebruiken en wat je er op wilt aansluiten!

    Als je het kan betalen zou ik kiezen voor 4 poorten. Ik heb zelf de 2017 15” maar ik merk dat 4 poorten al weinig is

  9. @Hans: Ik hoop ook echt dat dit komt. Zou hier in huis zeker een uitkomst zijn.

  10. Origineel geplaatst door Soft_Dark
    @Rik: Als uw portemonnee dat aankan zou ik voor de 13” MBP gaan. Gewoonweg omdat de koeling rechtstreeks verbonden is op de CPU. Bij de MacBook Air is dat (bewust) niet zo. Hierdoor heb je meer kans op over verhitting bij een Macbook Air dan bij een Macbook Pro. Ik heb zelf jaren lang een 15” MBP gehad maar vorig jaar voor een 13” gegaan. Tot vandaag geen spijt!

    Kiezen tussen 2 of 4 thunderbolt 3 (usb c) poorten heeft meer te maken met waarvoor je je macbook gaat gebruiken en wat je er op wilt aansluiten!

    Oververhitting zal niet gebeuren. De CPU beschikt over thermal throttling, en zal de kloksnelheid verlagen om de core temperatuur niet boven de 100°C te laten komen. Volgens mij is de CPU van de MacBook Air zelfs ontworpen voor fanless systemen.

    Ben wel heel benieuwd hoe Apple CPU zich op dit vlak gaat gedragen.
    Kijk uit naar de eerste vergelijkende test tussen de MacBook Air 2020 en de eerste MacBook met Apple silicon.

  11. Afgelopen september heb ik de Macbook Air aangeschaft, en nu zou er een nieuwe komen…?

    Zou ik dan eventueel nog de mogelijkheid hebben om hem te ruilen voor de nieuwe?

    Overigens AirTags zéér welkom!

  12. Denk het niet Mike. Binnen een maand meestal wel maar 3 maanden later niet meer. Die MacBook Air gaat zeker nog 5 jaar mee.

  13. @Rik: Denk niet dat het zo vlug zal gaan. Tim Cook zei zelf dat de transitie 2 jaar gaat duren.
    Nog eventjes geduld.

  14. Ben ik nou echt dom, maar ik zie de the Apple TV aap de aankondiging van het event niet staan, alleen de oude ?
    zelfs met zoeken kom ik alleen de oude tegen 😕

  15. Origineel geplaatst door Captain obvious
    Ben ik nou echt dom, maar ik zie de the Apple TV aap de aankondiging van het event niet staan, alleen de oude ?
    zelfs met zoeken kom ik alleen de oude tegen 😕

    Even mezelf quoten 🙂

    Raar dat ik naar mijn US account moet overschakelen wil ik het event van vanavond zien in de app ?!

  16. Geeuw……🙈

  17. En dat was ‘t alweer.

  18. Dit was het??? Huh? Serieus? Dat meen je niet…

  19. They forgotten one more thing..

  20. Jammer geen AirTags misschien bedoelde Tim dit op het eind 🤔 met “in 2021 more excited products to come”

  21. Niet eens een nieuwe iMac… die zag er echt verouderd uit tov de huidige en nieuwe line up.

  22. Iemand enig idee waarom ik livestreams via de officiële Apple kanalen nooit in landscape kan kijken op mijn iPhone?

  23. Wat we hebben geleerd is dat one more thing niet meer de oorspronkelijke betekenis heeft en vandaag vaak is gezegd terwijl we natuurlijk al wisten dat er een Mac met Apple Silicon zou komen.

    Aangename verrassing is wel dat meteen de Air, Pro, en mini een upgrade krijgen.

    Die Macs zelfs zijn ook wel ontzettend gaaf. De performance die ze beloven klinkt fantastisch, en dan die batterijduur, dat lijkt me ook heerlijk. Fijn vooruitzicht dat de volgende MacBook die ik koop ook na jarenlang gebruik nog de hele dag meegaat op een batterij.

    Ik ben onder de indruk en zeer benieuwd naar de reviews van deze Macs.

  24. Zou je met de nieuwe Mac Mini ook 4K (en HDR) kunnen afspelen? Als je hem bv oa als mediaspeler wil gaan gebruiken?

  25. @Applefan_kmw01: ja dat ding zitten we alweer geruime tijd op te wachten, apart. Mooi voor tile die heeft geen concurrent intussen, al zitten er wel mensen te wachten op Apple en kopen geen tile meer in tussentijd

  26. @Jan: nou er zijn zo vaak van deze aankondigingen dat je nu ook geen enorm lange meer kunt verwachten, de iPhone aankondiging is net geweest en kort daarvoor de watch/iPad.

  27. Wel leuk einde, dat van dat PC mannetje. Subtiele trap na naar de gewone pc.

  28. Origineel geplaatst door Ade
    Wel leuk einde, dat van dat PC mannetje. Subtiele trap na naar de gewone pc.

    Als ik het goed zie is dit dezelfde man van 12 jaar geleden. 🙂

  29. Wat doet deze nieuwe line up met de waarde van oudere modellen? Volgens mij is mijn Macbook Pro in 1 dag nu de helft waard geworden…

  30. Helaas maar max 16GB ram en geen thunderbolt 4 …
    En minder poorten dan op de Intels !

    Foei Apple 🍏

  31. Never buy first gen. products of Apple. Ik ben gelijk teleurgesteld in Apple vooral in de laatste jaren. Apple is niet meer zo innoverend als vroeger. Had op z’n minst ook bezel-less schermen geplaatst en minimaal een 1080p webcam.

    En ik had ook iets van AirPower, AirTags of Apple TV verwacht.

  32. @Ade: Ik snap de vergelijk die Apple met een ‘gewone PC’ maakt niet. Wat is een gewone pc? Voor mij is mijn game PC en laptop een gewone PC. Gewone is een groot begrip.

  33. Het was weer een gelikte show, compleet met een sneer naar de concurrentie als afsluiting. Het wordt natuurlijk spannend om te zien wat de M1 chip in de praktijk waard is tegen de Intels en AMDs van de wereld en waar de M1 nu eigenlijk staat. En dat wordt nog lastig omdat in de pers is gelekt dat de M1 geen Bootcamp of virtualisatie, dus geen Windows, toestaat. Dat wordt apples met peren vergelijken. Want het was allemaal halleluja, maar ik heb geen snelheden gezien. Alleen wat “vage” grafieken met snelheden bij welk wattage. Kortom: Ik ben nieuwsgierig naar de vergelijkende testen.

  34. Bekend dat je straks ipad apps op bigSur kan draaien. geld dit alleen voor modellen met een m1 chip, of kan dat ook op een macbook pro 2019?

  35. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind. Het lijkt wel of ze eerst willen voelen hoe de markt er op reageert. Alleen een MacBook Pro instapmodel presenteren vind ik raar, waarom geen complete line-up? Niemand gaat nu toch nog een intel apparaat kopen? (tenzij je het echt nodig hebt natuurlijk). En wat gaan de verschillen dan worden? Waarom wordt er nergens een kloksnelheid genoemd? Krijgen we weer een herbeleving van de ‘Gigahertz myth?’. Het is allemaal net wat te vaag en dat samen met een momenteel minder voorspelbare economie kan dit wel eens niet zo’n goede timing zijn van Apple. Ik wacht nog even, of in ieder geval tot er minstens 4 thunderbold poorten aan zitten 😉

  36. Origineel geplaatst door Dinesh
    Never buy first gen. products of Apple. Ik ben gelijk teleurgesteld in Apple vooral in de laatste jaren. Apple is niet meer zo innoverend als vroeger. Had op z’n minst ook bezel-less schermen geplaatst en minimaal een 1080p webcam.

    En ik had ook iets van AirPower, AirTags of Apple TV verwacht.

    Wellicht stelt u uw eisen te hoog?

  37. Vraag is de kans aanwezig dat football manager met de nieuwe chip niet gaat werken? ? Ik verwacht zelf dat het geen probleem gaat worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.