Reacties voor: Portretmodus op de iPhone XR heeft twee pluspunten en twee minpunten

Zo omzeil je de beperkingen
Portretmodus op de iPhone XR heeft ten opzichte van de iPhone XS twee voordelen, waardoor je betere foto's krijgt. Maar er zijn ook twee beperkingen. In dit artikel leggen we uit hoe je de twee beperkingen van de iPhone XR portretmodus makkelijk kunt omzeilen, zodat je toch van alle mogelijkheden profiteert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ondertussen al een paar dagen de XR (vorig model was de 6 plus). Ben super tevreden van de foto’s op de XR. De portretmodus trekt heel mooie foto’s, zowel binnen als buiten. Als je nog een iphone 6 hebt is dit model zeker aan te raden.

  2. De groothoek lens kan je inderdaad als + punt zien omdat deze lichtsterker is dan de zoom variant, dacht 56mm? van de Xs en Xs Max.

    Dat gezegd te hebben is bij het fotograferen van een portret juist een lens van 56-85mm gewenst omdat dit de juiste verhoudingen geeft en dus geen vervorming zoals je bij een groothoek lens hebt (denk dan aan de big nose)

    Zoals ik het lees is dus plus punt 1 en punt 2 in elkaar verweven en zal het mijn voorkeur alleen hebben bij weinig licht.

  3. Origineel geplaatst door Angelus
    Dat gezegd te hebben is bij het fotograferen van een portret juist een lens van 56-85mm gewenst omdat dit de juiste verhoudingen geeft en dus geen vervorming zoals je bij een groothoek lens hebt (denk dan aan de big nose)

    Inderdaad. Groothoek is voor portretten alleen bruikbaar als je geen closeup wil doen want de vertekening is vrij sterk te zien en het ziet het ziet er meestal niet mooi uit. De “duckface” en de selfie angle zijn ook ontstaan zodat mensen om de groothoek beperking heen kunnen werken (of het daarvan mooier wordt laat ik even in het midden).

  4. Het standpunt dat we met het toneellicht weinig mooie foto’s maken, vind ik nogal sterk geplaatst. Zelf heb ik er wel degelijk mooie foto’s mee gemaakt. Niet altijd ideaal dat beaam ik ook zeker.

    De minpunten lijken redelijk weg gepoetst met ach het valt wel mee reacties.

    Zelf ben ik erg benieuwd naar de ervaringen van mensen met de XR nadat ze een IPhone 8 plus hebben gehad, tevens op het gebied van foto’s. Zelf in het bezit van de 8 plus waarvan de fotocamera met portret modes heel erg goed bevalt. Scherpte dieptefoto’s zo even voor de vuist weg genomen, komen de meest provi foto’s uit voort.

  5. Het lijkt me dat Apple het ook op de XS mogelijk moet kunnen maken om betere portretfoto’s in het donker te maken en bredere portretfoto’s, net als op de XR.

    Het bokeh effect is bij de XR immers louter software; iets dat ook op de XS mogelijk moet zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.