Reacties voor: Deze man draait ieder dubbeltje om bij de inkoop van Apple

Besparen op grote schaal
In een portret van Tony Blevins laat The Wall Street Journal zien hoe het hoofd van Apple's inkoop zorgt voor de laagste prijs. Zijn onderhandeltechniek wordt beschreven als sluw en slim. Wie is deze man en hoe doet hij zijn werk?
Daniel Vischjager -

Reacties: 4 reacties

  1. Puur op prijs is nog wel het “ ouderwets” inkopen en ook heel erg Amerikaans. Hier kijken we toch ook naar andere zaken zoals lever zekerheid ( al zal dit door de marktmacht die Apple heeft niet een heel groot probleem zijn) flexibiliteit, Total cost of ownership ( hier zitten alle kosten bij zoals logistieke kosten, verzekeringen etc) en meer naar partnerships.

  2. Tuurlijk doet @pple dat. Dit soort uitspraken doen het goed voor de buhne. Maar er wordt meer dan genoeg verdient met flinke marges. Producten worden kunstmatig hoog gehouden. Sinds de iphone X werd de smartphone ineens een paar honderd dollar hoger en is dat nu de standaard.

  3. Net zoals zoveel Nederlanders die moeten besparen op boodschappen enzovoorts.

  4. Niet alleen toeleveranciers worden afgeknepen, ook arbeiders in ontwikkelingslanden én Apple’s klanten. De enige die mooi weer spelen zijn Apple zelf en z’n aandeelhouders.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.