Reacties voor: Dit zijn de populairste iPhones onder Nederlanders in 2017

De populairste smartphones in Nederland zijn bekend en zoals gewoonlijk staat Apple hoog in de ranglijsten. De iPhone 4 en 4s zijn op hun retour, maar welke toestellen doen het wel goed?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Komen de plus-modellen niet in het lijstje voor omdat ze niet veel(?) gebruikt worden, of omdat je deze niet kon aanvinken in de vragenlijst?

  2. Als Apple eens wat aan hun prijsbeleid doet, dan verschuift een en ander vanzelf wel in het lijstje. En mocht ik toch eens voor Android moeten gaan (enkel en puur wegens de prijzen), dan absoluut geen Samsung, maar een van andere merken. Maar intussen ben ik nog dik tevreden met toestel welke nu op nr 2 staat. 😉

  3. Zeer te vreden met mijn 6S😊😜

  4. “Dat de iPhone 5 niet in de lijst voorkomt, heeft ermee te maken dat dit model maar relatief kort in de verkoop was.”
    Kijk eens op plek 9 …
    P.S. textueel een verwijzing maken naar de 7+ terwijl deze (en ander + types niet in de lijst vermeld zijn (of een zeer laag marktaandeel hebben ..)

  5. Ik ben zeer gelukkig met mijn iphone 7 plus .
    En kan al niet wachten op de 8.
    Ik hoop iets heel bijzonder.

  6. Nog steeds enorm blij met m’n SE. Hoef niets anders.

  7. Ik geloof de uitslag van dit onderzoek niet zo. Met name het ontbreken van de iPhone Plus modellen snap ik niet. In de tijd van de 6 Plus moesten de mensen nog erg wennen, maar sinds de 7 Plus op de markt is, zijn erg veel Apple gebruikers overgestapt op de 7 Plus. Ook ken ik heel wat Samsung gebruikers, die nu op de 7 Plus zijn overgestapt. Ik zie ze overal om me heen.

  8. @JWB: Als je nou ff de moeite had genomen door te klikken (of tappen) naar de (weer keurig vermelde 👍) bron had je die vraag niet hoeven stellen. Ook daar wordt vermeld dat de afwezigheid daarvan en van de Note opvallend is, en op de (relatieve) impopulariteit van grote schermen wijst.

    Ook opvallend: de SE doet het weliswaar niet onaardig, maar kan nog altijd bij lange na niet tippen aan de 5S (11e resp. 2e). Héél herkenbaar, als je eenmaal een 5S hebt biedt de SE veel te weinig meerwaarde om over te stappen, zelfs voor de relatief lage prijs, door de beperkte (verbetering van de) specs. Een 128GB SE (of 256GB 😋) zou ik misschien nog hebben overwogen (mits ook betaalbaar), een 64GB iPhone met moderne snelle 64-bits processor in hetzelfde handzame formaat héb ik al en daar ga ik dus niet nóg eens honderden euro’s aan uitgeven 🤔

  9. Krijg niet echt het gevoel dat dit onderzoek erg serieus gedaan is. Bestaat bijna niet dat de Plus modellen niet voorkomen in de lijst. Volgens alle onderzoeken werden de Plus modellen goed en soms vaak beter verkocht dan het ‘gewone’ model. Dat er geen enkel Plus model te zien is geeft te denken. Daarnaast zie ik de iPhone SE vrijwel nooit in het wild en de iPhone 7 en 7 Plus des te meer. Nergens staat ook echt te lezen hoe en wanneer het onderzoek gedaan is.

    Bovendien even op de site gekeken van de onderzoeksbureau Multiscope omdat ik het niet echt kende. Ik vraag me toch ernstig af of hun panel representatief is voor heel Nederland en wie opdracht heeft gegeven voor dit onderzoek. Er zijn zeker commerciële belangen mee gemoeit, zowel voor het onderzoeksbureau als de opdrachtgever. Het onderzoek is nergens op hun site te vinden met de onderzoeksmethode en de resultaten daarvan. Dat geeft te denken. Weet iCulture meer?

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    Krijg niet echt het gevoel dat dit onderzoek erg serieus gedaan is. Bestaat bijna niet dat de Plus modellen niet voorkomen in de lijst. Volgens alle onderzoeken werden de Plus modellen goed en soms vaak beter verkocht dan het ‘gewone’ model. Dat er geen enkel Plus model te zien is geeft te denken. Daarnaast zie ik de iPhone SE vrijwel nooit in het wild en de iPhone 7 en 7 Plus des te meer. Nergens staat ook echt te lezen hoe en wanneer het onderzoek gedaan is.
    Bovendien even op de site gekeken van de onderzoeksbureau Multiscope omdat ik het niet echt kende. Ik vraag me toch ernstig af of hun panel representatief is voor heel Nederland en wie opdracht heeft gegeven voor dit onderzoek. Er zijn zeker commerciële belangen mee gemoeit, zowel voor het onderzoeksbureau als de opdrachtgever. Het onderzoek is nergens op hun site te vinden met de onderzoeksmethode en de resultaten daarvan. Dat geeft te denken. Weet iCulture meer?

    Een 7 plus opmerken in het wild is makkelijker dan het opmerken van een SE, uitgaande dat de laatste er hetzelfde uitziet als een 5s en 5 als je snel kijkt. Dus zo betrouwbaar is je eigen waarneming ook niet.. Het lijkt mij in ieder geval veel logischer, gezien de prijs en het formaat dat een SE vaker wordt verkocht dan een Plus-toestel. Het Plus-model is een niche-formaat. Dat moet je toegeven. Verder is uitgaan van je eigen waarneming een bekende psychologische val waar je dus nooit van kunt uitgaan. Statistiek is leidend.

  11. Origineel geplaatst door WvB22
    Het onderzoek is nergens op hun site te vinden met de onderzoeksmethode en de resultaten daarvan. Dat geeft te denken.

    Hmm dat geeft idd te denken, hoe komt iCulture dan aan deze gegevens?

  12. Zie de laatste tijd vooral de omarming van de iPhone SE bij bedrijven vanwege de prijs.

  13. @macaanzee, @WvB22, @Madeliefje: Groot gelijk hoor, om ze te wantrouwen. MicroSoft is één van hun klanten, vandaar natuurlijk ook dat die zo hoog staat met hun Lumia’s in de resultaten, op plek … eh, wacht effe, waar staan die dan? 😝

    Tsjonge jonge, krijgen we dat gezever hier nou ook al? Als nieuws je niet aanstaat ga je zonder enige serieuze onderbouwing de bron verdacht maken?! 🙄

    En lezen is ook een kunst kennelijk, iCulture vermeldt al een link naar hun bron! Het genoemde onderzoeksbureau daarentegen doet dergelijk onderzoek in opdracht, als je hun website echt zo goed doorzocht had had je dat zelf ook kunnen zien, dus gaat dan natuurlijk niet zelf die onderzoeken publiceren waar een klant voor heeft betaald 😴

  14. @Wout2morrow: Ik zou toch zweren alle linken te hebben gelezen, maar de link naar de bron heb ik niet (eerder) gezien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.