Reacties voor: Populaire Nederlandse apps bewaren (en verkopen soms) je locatiegegevens

Dit kun je ertegen doen
Een aantal populaire en bekende Nederlandse apps is in opspraak geraakt, omdat ze je locatiegegevens bewaren en soms ook doorverkopen. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van het tv-programma Brandpunt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Het artikel van Brandpunt moet eigenlijk verplichte kost zijn voor iedereen die beweert ‘Ik heb toch niets te verbergen’ of ‘ik kijk hier niet van op, privacy is zo overschat’. Het is echt schokkend dat bedrijven de deze data binnen kunnen graaien en er veel geld mee verdienen. De Telegraaf app is er bij mij inmiddels af. Parkmobile gebruikte ik niet.

  2. Origineel geplaatst door Flieps
    Het artikel van Brandpunt moet eigenlijk verplichte kost zijn voor iedereen die beweert ‘Ik heb toch niets te verbergen’ of ‘ik kijk hier niet van op, privacy is zo overschat’. Het is echt schokkend dat bedrijven de deze data binnen kunnen graaien en er veel geld mee verdienen. De Telegraaf app is er bij mij inmiddels af. Parkmobile gebruikte ik niet.

    Gelukkig kun je dit allemaal netjes instellen op je iPhone. Bij de eerste keer gebruik van een app vraagt de app toestemming. Waarom zou je een nationale nieuws app toestemming geven tot je GPS? Dus dat geef ik ook niet. Je kan het zelfs achteraf nog aanpassen in de instellingen op je iPhone.

  3. (Red.) Reactie Parkmobile toegevoegd.

  4. Ik citeer; ‘Een meerderheid van de apps die om je locatie vragen, blijken dit gelukkig niet op te slaan. Voorbeelden hiervan zijn Marktplaats, NS en 9292. Apps zoals Buienradar, RTL Nieuws en NU.nl’.

    Nu.nl hoort dus ‘niet’ in het rijtje te staan.

    Sanoma uitgevers van o.a. hun oogappelje Nu.nl slaat dus wel degelijk gegevens op zo staat eerder vermeld in het artikel. Naar aanleiding van de bevindingen van Brandpunt start Sanoma met een onderzoek.

    Enfin… niets is gratis maar wees transparant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.