Reacties voor: Poll: ga jij de iPad 2 kopen?

De iPad 2 trekt nieuwe gebruikers. Maar hoeveel mensen gaan upgraden van een oude iPad of zijn nu juist van plan een andere tablet te kopen?
Lees het complete artikel → Poll: ga jij de iPad 2 kopen?

Reacties: 50 reacties

  1. Heb m’n iPad 1 via MP verkocht zodat ik de iPad2 kan kopen

  2. Ik ga binnenkort beginnen met motorrijlessen, dus denk niet dat ik een iPad 2 ga kopen.

  3. Heb mijn iPad 1 NBA af het eerste moment en ben er erg tevreden mee. Het verschil met iPad 2 vind ik te klein om nu weer naar de shop te hollen. Wacht wel op iPad 3 🙂 heb ik misschien wel een kerstcadeautje

  4. Ik heb net als Kaas mijn iPad 1 verkocht via marktplaats. Nu hoef ik maar een beetje bij te leggen voor de iPad 2. Ik ga dit dan waarschijnlijk ook doen als de iPad 3 uitkomt.

  5. dit soort polls zijn afhankelijk van o.a. inkomen.

    Prive zou ik het niet kopen als ik al een iPad 1 had, maar op de zaak wel.

    Als je prive voldoende hebt, koop je het gewoon.

    Als je zaak niet zo veel winst draait zou je niet zo gauw een nieuwe kopen.

    Als je geen zaak hebt en prive gemiddeld of minder, koop je ook niet zo gauw een nieuwe…

    Dus ja.. wat zegt zo’n poll nou eigenlijk? zegt meer iets over de gehele markt, maar niet over de algemene keuze, want die is zo afhankelijk van de situatie waar je in zit.

  6. Waar komen die geruchten vandaan dat er eind dit jaar een iPad 3 zal uitkomen?

    Origineel geplaatst door Mario
    Wacht wel op iPad 3 heb ik misschien wel een kerstcadeautje

  7. Hallo,

    Ik wacht ook tot de iPad3 er is.

    Groetjes J@n

  8. Als ik me eerste verkoop voor 300 wil ik best een nieuwe ipad kopen en dan wat bijleggen, anders lekker wachten

  9. Heb er al een. Was gisteren bij de flagship store 5 th avenue in New York. iPad is supersnel. Scherm valt tegen vergeleken met iPhone 4

  10. Ik heb een iPod Touch 2G 8GB en ik heb eindelijk genoeg geld om een iPad te kopen,
    Ik heb er geen en heb lang gespaard dus dan ga ik ook gelijk voor de nieuwste!

    Ik heb een zwarte 16 GB bij de dixons besteld!

  11. Denk niet dat ik de tweede generatie koop, maar dat dacht ik bij de eerste ook…..tot ik hem in mijn handen had.

  12. Voor zij die wachten op de iPad 3…
    Tot volgend jaar dan maar 😉

    Ik houd mijn iPad nog even tot er ECHT wat nieuws aan is dat niet met een software hack op te lossen is. Dan zou je zeggen die camera en de gyroscoop dan? Geen van beide zijn interessant genoeg voor de manier waarop ik de huidige iPad gebruik.

    Die camera en snelheidesupdate voegen niks toe voor de manier waarop ik mijn original iPad nu gebruik. Ik heb zelfs iMovie aan de praat gekregen en ik mis niks van wat die nieuwe iPad heeft. Facetime doe ik al op mijn iPhone 4 of Mac

  13. Ik heb mijn iPad 1 nog en deze blijf ik ook gewoon gebruiken. De iPad 2 voegt voor mij niet zo heel veel toe gezien de dingen die ik er mee doe. De iPad 1 voldoet dan nog ruim voldoende voor mij.

    Mocht er volgend jaar? een iPad 3 komen dan zal ik daar waarschijnlijk voor gaan.

  14. @Odb: Hetis hetzelfde scherm als in de eerste generatie iPad gebruikt werd. Inderdaad niet de resolutie van de iPhone 4 maar desondanks vind ik het nog steeds een mooi scherm.

  15. @123musketier: Zegt inderdaad niet zoveel. Als geld geen rol zou spelen zou ik natuurlijk een iPad 2 kopen, maar ik vind hem voor wat het meer dan de iPad 1 te bieden heeft te duur.

    Of een volgende tablet weer een iPad wordt, of toch misschien Android vind ik een veel interessantere vraag. In mijn geval wordt het in ieder geval weer een iPad. Alleen wanneer?

  16. Ik wilde het eerst wel doen, maar nu hoor ik allemaal verhalen over licht lekkage.
    Let op dat is weer wat anders dan de gele vlekken die vanzelf verdwijnen.

  17. Ik ben een gadget-freak, dus ik ga elk jaar een nieuwe iPad kopen. En mijn oude iPad gaat gewoon naar een familielid.

  18. Ik heb me iPad 32GB(3,5mnd oud) vorige week verkocht voor 450eu, iPad 2 komt er zeker in 🙂

  19. @vuong pham: Ik ben ook een gadget-freak, maar het houd wel een keer op. Ik ga toch echt niet elk jaar m’n iPhone, m’n iPad en m’n MacBook vernieuwen. Over een paar maandjes zal de iPhone 5 wel komen, die zal ik vaker gebruiken dan m’n iPad.

  20. Ik heb net nieuw een eerste iPad 64gb wifi gekocht. De korting heeft me overstag doen gaan en de nieuwe biedt niets meer die voor mij belangrijk is (was anders geweest als ze een 128gb model aanboden).
    Upgraden kan wel als de 3 uitkomt.

    Heb hem nu een week en vind het een fantastisch apparaat. Ik had het gekocht om het gewicht en de batterij maar nu ik het een week heb ben ik verbaasd over hoeveel meer plezier ik beleef aan surfen en artikels lezen op de iPad versus op mijn MacBook pro.

    Super toestel.

  21. Laat ik het zo stellen: ik WIL er één kopen, maar ik zit in portugal op 25 maart en wil er daar één kopen, maar de bedrijven antwoorden niet en van de ene die geantwoord is heb ik gevraagd om er één te reserveren (zoals ze voorstelde), maar zij hebben nog niet geantwoord, dus ik denk dat het geen iPad gaat worden ;(

  22. Ik zou wel willen upgraden van mijn iPad 1 + bjjbetaling. Dit komt vooral door het dunne design en de snelheid. De iPad 1 vond ik al vanaf het begin vrij traag. Maar omdat veel mensen een gelijk idee hebben is de marktwaarde van de iPad vrij laag.

    De nieuwe is super, vooral de witte is erg mooi icm het slanke ontwerp. Alleen de camera is erg brak.

    Ga

  23. Origineel geplaatst door 123musketier
    dit soort polls zijn afhankelijk van o.a. inkomen…. …Dus ja.. wat zegt zo’n poll nou eigenlijk? zegt meer iets over de gehele markt, maar niet over de algemene keuze, want die is zo afhankelijk van de situatie waar je in zit.

    Natuurlijk heb je daar gelijk in. Maar ik ben heel benieuwd naar (het eindresultaat van) die poll en vind het vooral veel meerwaarde hebben (boeiend en leuk) om de overwegingen te lezen.
    Overwegingen zijn voor mij een niet onbelangrijk ‘extraatje’…

  24. Ik heb een Zwarte 16GB zonder 3G besteld omdat ik nou eenmaal niet genoeg geld heb…

    Ben nog geen 15 dus mag nog niet werken…

    Ik heb ook nog geen iPad, alleen een iPod Touch 2G 8GB.

  25. Ik blijf bij de iPad (1) … Het krieblet hard om de 2 te kopen, enkel en alleen omdat sommige applicaties (games) er naar geschreven worden. En men iPad benadeeld kan worden…

    Langs de andere kant. Wachten op de iPad 3 is logischer, dus ik ga daarvoor. Men iPad zal het wel trekken tot dan ^^

  26. Origineel geplaatst door Grave de gekste
    Ik heb een Zwarte 16GB zonder 3G besteld omdat ik nou eenmaal niet genoeg geld heb…Ben nog geen 15 dus mag nog niet werken…Ik heb ook nog geen iPad, alleen een iPod Touch 2G 8GB.

    Heel verstandig! Geld dat je (nog) niet hebt, kun je niet uitgeven (hypotheek uitgezonderd), ook al denken hele volksstammen van wel… 😉 Ook van die 16GB zonder 3G ga je straks heel blij worden! Veel plezier ermee alvast!

  27. Origineel geplaatst door Dutchclick
    Heel verstandig! Geld dat je (nog) niet hebt, kun je niet uitgeven (hypotheek uitgezonderd), ook al denken hele volksstammen van wel… Ook van die 16GB zonder 3G ga je straks heel blij worden! Veel plezier ermee alvast!

    Dat gaat wel goedkomen, lijkt me een super apparaat!!

    En ik heb een Nokia 5230 met internet abbonnement, als ik dan mijn iPad jailbreak net als me iPod kan ik via bluetooth tethering toch internetten!!

  28. Ik wacht, mijn iPad 1 voldoet voor dat wat ik er mee wil doen. Misschien dat de iPad 3 dan de volgende wordt. Maar dat zie ik dan wel weer.

  29. Ik zit nog in dubio, heb nog geen iPad dus wilde ik voor nr2 gaan. Maar gezien de specs beter een jaartje te wachten? Heb niet t gevoel dat me leven nu zinloos is zonder iPad. Anderzijds toch wel in dubio, kennis van me die in Thailand woont komt over 2 mnd naar NL en ze zijn daar in Apple store aanzienlijk goedkoper dan hier in NL?!? Maar vind t wel tricky er een van daar te laten overkomen in zo’n corrupt land haha. En ist nu al geregeld dat je hier je garantie kan claimen? Iemand toevallig ooit zo’n ding uit TH laten komen?

  30. @Pebbie: Met de specificaties is niets mis. Misschien niet wat iedereen gehoopt had. Als je nog gee iPad hebt zij “tegenvallende” spcificaties geen reden om te wachten op een iPad 3. Als je al een iPad hebt (zoals ik) en je geen behoefte aan een camera hebt (ik gebruik hem op m’n iPhone ook zelden) dan kun je misschien beter een jaartje wachten op een iPad 3. (Ik geloof niet veel van de geruchten over een iPad 3 in september.)

  31. @Jordy
    Bedankt voor je reactie. Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik geen directe reden zie om m te halen nu nr2 uit is. T enige aantrekelijke is de prijs als ik uit Thailand laat meenemen. Doe t nu ook al een jaar zonder dus kan op zich nog wel jaartje wachten. Geloof ook niet dat nr3 al in september komt. En hopelijk heb ik dan net me iPhone 5 binnen want abo loopt dan af. Draai nu nog op 3GS met tevredenheid 😉

  32. Aangezien dit een kwestie van geld is koop ik dit jaar liever een iPhone 5 en dan volgend jaar een iMac en misschien straks ooit de iPad 4 😉 ja 15-jarige denken dus zo(:

  33. @sander: Ook een 26-jarige hoor. Ik kan ook niet alles blijven kopen.

  34. @ Jordy & Sander
    Denk dat t voor vele zo is weggelegd dat niet alles gelijk gekocht kan worden ongeacht de leeftijd. Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die er heel veel voor zullen laten om toch ieder jaar te kopen maar t is mij geen weken/maanden brood met pindakaas waard 😉

    Damn ben de oudste van jullie haha (34)

  35. Ik zou het wel kunnen, maar doe het niet, waarom ik kocht ook niet elk jaar een nieuwe laptop, en voor de nieuwere functies vind ik het net te weinig. Deze draait nu perfect doe er alles mee, ben gewoon zeer tevreden.

    iPhone is ook de 3G en daarna de 4 en wacht nu wel tot de 6

  36. Dit jaar ga ik voor de nieuwe iphone, volgend jaar waarschijnlijk voor de nieuwe ipad 🙂 . En zo gaat de cyclus verder gok ik, ene jaar iphone, jaar erop ipad 🙂 .

  37. @123musketier: een goede zaak draait nooit winst hier in België, te veel belastingen op winst 🙂

  38. @Gonny:

    Van de 8.000 lezers die ze ondervraagden was maar 14 procent van plan om de iPad 1 in te ruilen voor de iPad 2.

    Je bedoelt
    “Van de 8.000 lezers die ze ondervroegen…”,
    of
    “Van de 8.000 ondervraagden…”.

    😉

  39. Omdat ik de iPad 1 zoveel gebruik neem ik een iPad 2 er naast.
    Dus dan wordt het een duopad om de batterij een beetje te sparen en niet zonder te zitten , want ben verslaafd aan ipads.
    Verder ben ik goedkoop en zuinig dus kan ik de iPad 2 wel betalen.

  40. Origineel geplaatst door Pebbie
    Ik zit nog in dubio, heb nog geen iPad dus wilde ik voor nr2 gaan. Maar gezien de specs beter een jaartje te wachten? Heb niet t gevoel dat me leven nu zinloos is zonder iPad. Anderzijds toch wel in dubio, kennis van me die in Thailand woont komt over 2 mnd naar NL en ze zijn daar in Apple store aanzienlijk goedkoper dan hier in NL?!? Maar vind t wel tricky er een van daar te laten overkomen in zo’n corrupt land haha. En ist nu al geregeld dat je hier je garantie kan claimen? Iemand toevallig ooit zo’n ding uit TH laten komen?

    Gewoon bij een premium reseller halen in Thailand, maar ik had er ook over nagedacht om iPad 1 in Thailand te kopen, maar heb uiteindelijk besloten dat niet te doen ( Ook omdat ik er geen meerwaarde in zie tegenover mijn HTC Desire HD die ik al heb ).

    Misschien over een paar jaar eens.

    Origineel geplaatst door Jordy
    @sander: Ook een 26-jarige hoor. Ik kan ook niet alles blijven kopen.

    Ik denk dat veel mensen gewoon geld lenen, das een Nederlandse mentaliteit op afbetaling kopen of een lening ervoor afsluiten, dus geloof maar niet dat iedereen het eerlijk betaald heeft.

  41. Ik heb ook de iPad 1 en een iphone4.
    de iPad is een 16gb wifi en werkt prima icm iPhone 4.
    als de iPad een retina Scherm had gehad had ik het mischien gedaan,maar vindt het verschil nog teklein dus deze gaat nog wel even mee.
    ps ik heb hem ook nog maar net.

  42. Kheb een Ipad 1 gekocht (nieuw) met korting. Op marktplaats zijn er nog idioten die de hoofdprijs willen.

    Bevalt uitstekend. Zeker met 4.3 erop

    De ipad 2 heeft voor mij te weinig extra’s voor de meerprijs.
    Ik wacht wel op ipad 3.Voorlopig kan ik prima vooruit.

    Ik zit nu meer te wachten op T-mobile dat ze mobile hotspots toestaan. OF dat ik mijn oude 3gs ga jailbraken (ff wachten op jailbrake 4.3)

  43. Ipad 2? Graag, heb de 1 al een maand of 9 gekocht op kapazaa aan de helft van de prijs van iemand die er niet kon met werken (rare pipo,maar zo moeten er ook zijn).
    Ik heb er al over gedacht om de 2 via officiële weg te kopen, maaaar… JB is blijkbaar nog niet voor morgen.
    Apple heeft dus aan mij geen klant bij, dus die die voor mij voorbestemd was zal naar een ander gelukkig mens kunnen gaan!
    Het was een revolutionair toestel en dat blijft het nog altijd!

  44. @Q

    Volgens mij is zowel ‘ondervraagden’, als ‘ondervroegen’ correct als verleden tijd van ‘ondervragen’.

  45. Ik hoopte op een goede Camera, natuurlijk is foto’s maken wat onhandig maar de fuctionaliteit neemt wel toe:
    Gebruiken als scanner voor documenten, met OCR geeft dat de mogelijkheid grotere teksten in te scannen.
    Even snel een foto voor marktplaats, direct plaatsen.
    Een ansichtkaartje met eigen foto sturen.
    Zo zijn er ongetwijfeld meer praktische toepassingen. Wachten dus op de Ipad 3.

  46. Ben ik even blij dat ik in de USA zit: iPad 2 64gb met 3G is binnen. Supermooi ding 😉

  47. Ik heb vorige jaar Mijn Iphone 3G verkocht voor 275 euro, nadat ik deze 2 jaar vol tevredenheid had gebruikt. Ik heb toen 375 euro bijgelegd voor een Iphone 4. Die ook weer 2 jaar meekan.
    Een Ipad zat er toen ook niet meer in en nu ga ik dus voor de Ipad 2. Dus ook voor mij hard sparen en niet elk jaar iets nieuws!

    Origineel geplaatst door Pebbie
    @ Jordy & SanderDenk dat t voor vele zo is weggelegd dat niet alles gelijk gekocht kan worden ongeacht de leeftijd. Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die er heel veel voor zullen laten om toch ieder jaar te kopen maar t is mij geen weken/maanden brood met pindakaas waard Damn ben de oudste van jullie haha (34)

  48. Ik snap niet wat mensen zeggen over de meerprijs iPad 2 gaat toch evenveel kosten als een iPad 1 of heb ik dat nou verkeerd begrepen ?

  49. @Klaas:

    Heb je al nieuws of de 3G versie een sim-lock heeft?
    Indien niet laat ik er ook ene overkomen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.