Reacties voor: Politie LA neemt nagemaakte iPods en iPhones in beslag

De politie van LA heeft voor miljoenen waarde aan nagemaakte iPhones en iPods in beslag genomen. Het ging daarbij ook om oudere modellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. 7 miljoen das wel een goed bereik

  2. Respect! Lekker buiten apple om haha, ik zag wel iets van ernstig gefaalde psps op de foto Maar waarom dekens naast al die elektronica? Om het te verstoppen tijdens vervoer ofzo?

  3. Zit zeker nog een leuke omzet in dekens? ; )

    Opmerkelijk aan het verhaal is dat er bij de gevonden partijen ook veel oudere iPod-generaties zaten.

    Ach, heel opmerkelijk is dat niet hoor.
    Elke webwinkel in Hong Kong heeft die dingen in grote aantallen en variaties in het assortiment.

  4. 7 miljoen is inderdaad leuk…. totdat je wordt opgepakt ^^

  5. Hoe kan je het herkennen of het nagemaakt is?

  6. Nagemaakt van originele onderdelen… Zouden ze bij Apple stores dan kunnen zien dat ie nep is? En zo niet: heb je er dan als consument überhaupt last van of merk je verschil? Iig een lucratieve handel zo te lezen!

  7. @scooter:
    Om te beginnen aan de kleur 😉 Een rode, blauwe of roze iPhone is nep 😉

  8. Ik vraag me af wat de definitie van “illegaal” is in dit geval. Waarschijnlijk zat er een grote partij nagemaakte Chinese klonen bij, die behalve het uiterlijk niets met de Apple apparaatjes van doen hebben en dat is inderdaad illegaal.

    Maar de laatste alinea doet me vermoeden dat er ook échte iPhones en iPods werden geïmporteerd, maar dan in losse, maar wel orginele, onderdelen. Wanneer dat deskundig gemonteerd wordt, is het in mijn opinie gewoon een Apple apparaat en dus niet illegaal.

    Toch zie je dat dit laatste soort gedrag door de grote fabrikanten als illegaal wordt bestempeld (ook Sony, Nintendo en diverse andere fabrikanten doen hieraan mee). Het is een stukje marktbescherming, maar juist de manier waarop het wordt gehandhaafd zie ik als illegaal. Maar blijkbaar hebben ze de politiek weer eens in hun zak.

  9. @martijnvw82:
    Ik denk dat die kleuren alleen over de iPods gaan, die zijn standaard ook al in die kleuren. iPhones zullen ze wel gewoon alleen in het zwart gemaakt hebben, anders is het inderdaad wel heel snel duidelijk dat het nep is

  10. Waar ik benieuwd naar ben, is als de namaak exemplaren van originele onderdelen werden ge-assembleerd, of ze dan uiteindelijk wel werken (met iTunes, iOS etc.)
    Namaak iphones die je op MP tegenkomt zien er uiterlijk alleen maar goed uit, maar iTunes herkent ze dan niet.

  11. @Alfred: als zelf je iphone in elkaar knutselt oke..maar als je ze gaat verkopen is het wel degelijk illegaal

  12. @Bart: Ja, serienummer 😉

  13. Origineel geplaatst door Daan
    @Alfred: als zelf je iphone in elkaar knutselt oke..maar als je ze gaat verkopen is het wel degelijk illegaal

    is misschien illegaal maar scheeld toch pakken van mensen
    als ik morgen de onderdelen van een iphone 4 los kan kopen en er dan zelf een in elkaar kan steken pak voor de helft van de winkel prijs is mijn keuze rap gemaakt en dan zeg ik lang leve de losse onderdelen

  14. ik knutsel ook vaak gsms en bestel vaak ook onderdelen zoals voor een iphone 3g,3gs,4g off blackberry ect en zet ze weer in elkaar het is leuk maar je moet wel weten waar aan je begint het iseen leuke uitdaging .als je geen verstand van hebt moet je er niet aan beginnen dat je niet de onderdelen gaat beschadigen .het is altijd leuk.

    ik heb laaatst 4 iphones 4 een nieuwe display er in gezet en ze doen het weer het is echt leuk omdat te doen

  15. Let even op jongens en meisjes: het gaat hier echt om uiterlijk nagemaakte iPods, iPhones en andere rommel.

    Geen originele onderdelen, en al helemaal geen originele iPods o.i.d.!!

    Dat is het nadeel van berichten overnemen. Twee woorden anders en de speculaties zijn niet van de lucht.

  16. Origineel geplaatst door peter
    Waar ik benieuwd naar ben, is als de namaak exemplaren van originele onderdelen werden ge-assembleerd…

    Dat werden ze dus niet. Er is en was nergens sprake van originele onderdelen.

  17. @ronaldoo: Gaat je alleen niet lukken. Al de orginele onderdelen vind je niet zo 123. Zal altijd wel iets missen.

  18. @Donstil: dat denk ik ook .omdat ik alleen originele onderdelen koop en geen namaak . maar je weet het nooit .

  19. @martijnvw82: Rode iPod zijn zeker niet altijd nep hoor! Die kan je gewoon in de Apple store kopen.

  20. Origineel geplaatst door Rolf van der Horst
    @martijnvw82: Rode iPod zijn zeker niet altijd nep hoor! Die kan je gewoon in de Apple store kopen.

    Hij zei iPhone, lezen blijft lastig…

  21. @martijnvw82:

    hoeft helemaal niet zo te zijn, je kunt ook je een andere case kopen met een andere kleur of overspuiten en terug op de ‘originele’ apple hardware zetten.

  22. Origineel geplaatst door Alfred
    Ik vraag me af wat de definitie van “illegaal” is in dit geval. Waarschijnlijk zat er een grote partij nagemaakte Chinese klonen bij, die behalve het uiterlijk niets met de Apple apparaatjes van doen hebben en dat is inderdaad illegaal.Maar de laatste alinea doet me vermoeden dat er ook échte iPhones en iPods werden geïmporteerd, maar dan in losse, maar wel orginele, onderdelen. Wanneer dat deskundig gemonteerd wordt, is het in mijn opinie gewoon een Apple apparaat en dus niet illegaal.Toch zie je dat dit laatste soort gedrag door de grote fabrikanten als illegaal wordt bestempeld (ook Sony, Nintendo en diverse andere fabrikanten doen hieraan mee). Het is een stukje marktbescherming, maar juist de manier waarop het wordt gehandhaafd zie ik als illegaal. Maar blijkbaar hebben ze de politiek weer eens in hun zak.

    Huh? Dat noem jij een Apple apparaat? En wat is voor jouw deskundig? Je moet je eerst al afvragen hoe ze aan die onderdelen komen. Je maakt geen iPhone of iPod met standaard onderdelen die je ergens in China koopt. Als je alle onderdelen hebt om deskundig een iPhone te maken dan mag je er donder opzeggen dat sommige onderdelen gewoon gestolen of niet geschikt waren voor productie. Apple gebruikt niet voor alles standaard onderdelen dus sommige onderdelen zijn zowiezo van Apple zelf want speciaal voor hen geproduceerd.

  23. 7 miljoen en dan nog in het land blijven wat een sukkels als je zo slim bent om zo veel te verdienen en dan te vergeten dat je moet emmigreren dan ben je wel doem bezig

  24. Moest je weten hoeveel namaak in Nederland en Belgie op de markt is zonder dat de koper het zelf weet. Wie weet zelfs personen die hier op deze site komen en denken dat ze een originele Apple hebben, Je zou er van versteld staan.

  25. Origineel geplaatst door ronaldoo
    Origineel geplaatst door Daan@Alfred: als zelf je iphone in elkaar knutselt oke..maar als je ze gaat verkopen is het wel degelijk illegaal is misschien illegaal maar scheeld toch pakken van mensen als ik morgen de onderdelen van een iphone 4 los kan kopen en er dan zelf een in elkaar kan steken pak voor de helft van de winkel prijs is mijn keuze rap gemaakt en dan zeg ik lang leve de losse onderdelen

    1) zolang je er geen Apple logo opplakt, ‘m niet gaat verkopen etc zal er geen haan naar kraaien… maar wat doe je met de software?
    2) vergeet het, dat gaat je nooit lukken.
    2) dat gaat je noo

  26. Origineel geplaatst door Alfred
    Ik vraag me af wat de definitie van “illegaal” is in dit geval. (…)
    Maar de laatste alinea doet me vermoeden dat er ook échte iPhones en iPods werden geïmporteerd, maar dan in losse, maar wel orginele, onderdelen. Wanneer dat deskundig gemonteerd wordt, is het in mijn opinie gewoon een Apple apparaat en dus niet illegaal.

    Er staan allerlei details zoals merkrecht, octrooirecht, modelrecht, auteursrecht, etc.etc. tussen jouw opinie en de werkelijkheid. Overigens is “illegaal” hier een wat los gebruikte term; niet noodzakelijk illegaal in strafrechtelijke zin, maar wel degelijk op basis van voorgaand aan te pakken door de rechthebbenden. En politie & douane assisteren daarbij.

    Maar blijkbaar hebben ze de politiek weer eens in hun zak.

  27. Een namaak Apple krijg je nooit geregistreerd bij Apple.
    Dus weet je dat ie nep is.
    Want het serienummer heeft hij dan niet aan boord.
    Koop je hem bij de erkende winkels dan heb je nooit een nepperd.
    Tweedehands kan misschien een probleem op leveren.
    Koop hem dan in de online applestore en je bent super veilig.

  28. Wanneer je een gratis deken krijgt bij de aanschaf van een ipod;
    grote kans dat ie nep is…

  29. @Martidjen:

    “tot je wordt gepakt”…. ach, zolang dat in NL is… daar krijg je mss 1,5 cel voor deze ongein, min aftrek van voorarrest, goed gedrag etc , sta je na 3 maanden weer buiten met je 7 mio op je bankrekening op de Cayman Islands…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.