Reacties voor: Politie-inzet nodig voor Vodafone-stuntactie in Kampen

Een stuntactie van Vodafone in Kampen, waarbij je korting krijgt op een iPhone 5-abonnement, heeft geleid tot chaos en politie-inzet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Ik ben ook onderweg, weet iemand of het nog druk is?

  2. Origineel geplaatst door Joosie
    Ik ben ook onderweg, weet iemand of het nog druk is?

    Staat in artikel de rij is gesloten…

  3. Ik heb er al eentje weten te bemachtigen in Capelle ad IJssel, heerlijk sfeertje daar! (Wel 5,5 uur gewacht)

    Jammer dat het zo moet gaan, het kan ook gezellig zijn..

  4. Als alle mensen hadden opgelet, waren/zijn er ook bij andere providers goedkope aanbiedingen. Speciaal voor de iPhone’s.

  5. Het is niet alleen voor de iPhone 5. De actie geldt voor meerdere telefoons, zoals de S4 en HTC One

  6. @MauriceH: Een aanbieding die daar in de buurt komt? Bij wie dan?
    Ik ga namelijk liever niet een paar uur in de rij staan, hoe mooi de aanbieding ook is

  7. De actie geldt voor alle toestellen icm een red of een red super abonnement.

  8. @Paul: T-Mobile bijvoorbeeld.

  9. Slecht georganiseerd zeg.

    Bij zo iets kan je een enorme toeloop verwachten. Dan neem je toch voorzorgsmaatregelen?

  10. @MauriceH: als ik daar kijk dan betaal je 24 maanden 45 euro voor 300 min en 2gb internet en ook 129,95 voor de iPhone 5. Dat is toch wel ff heel wat duurder dan 24 maanden 29,50 voor onbeperkt bellen en onbeperkt sms met 1 gb internet en een gratis iphone 5.

  11. @MauriceH: als ik daar kijk dan betaal je 24 maanden 45 euro voor 300 min en 2gb internet en ook 129,95 voor de iPhone 5. Dat is toch wel ff heel wat duurder dan 24 maanden 29,50 voor onbeperkt bellen en onbeperkt sms met 1 gb internet en een gratis iphone 5.

    Correctie. De website van T-mobile is weer eens erg vernuftig. Want er komt nog 15 euro per maand bij als je de vergelijking echt compleet wil maken vanwege de toevoeging voor onbeperkt bellen en sms. Wel appels met appels vergelijken natuurlijk.

  12. Welkom in Nederland laten we dan maar weer zeggen! Zat andere aanbiedingen die uiteindelijk nog goedkoper waren dan deze red abbonementen..

  13. @Ronald: ach, het is een actie. En ik betaal liever iets meer, dan ik er voor uren in de rij moet staan, waar denk ik wel nog wat gaat gebeuren. Maar ach, ieder z’n eigen smaak:)

  14. Ik wou zaterdag eigenlijk gaan, maar het ziet er niet naar uit dat ze dan nog toestellen op voorraad hebben.

  15. Origineel geplaatst door MauriceH
    ach, het is een actie. En ik betaal liever iets meer, dan ik er voor uren in de rij moet staan, waar denk ik wel nog wat gaat gebeuren. Maar ach, ieder z’n eigen smaak:)

    Tuurlijk, het is een actie en de een heeft het er wel voor over en de ander niet, maar in je eerste post meld je dat er bij andere providers ook “goedkope acties” zijn. En die actie waar jij dan vervolgens naar verwijst is een normale prijs. Want als je dan de vergelijking maakt dan betaal je bij T-mobile 69,- per maand met een gratis iphone (als actie-tarief) terwijl de normale prijs bij Vodafone 64,- per maand is voor exact het zelfde, als je niet in de rij wilt staan en gewoon naar de bestaande winkel gaat.

  16. Ook moet ik mezelf ff corrigeren, zie ik net. De openingsstunt van Vodafone met een gratis iphone 5 is niet voor 29,50 per maand maar voor 32,- per maand.

  17. ben net zoals Bas in capelle geweest (misschien heb ik wel met hem gepraat) was inderdaad gezellige sfeer en ik heb een super goedkoop RED super abonnement (voor slechts 37,50 per maand). ze gaven overigens elke dag maar 250 abonementen weg….dus ze hebben genoeg voor elke actie dag……gewoon vroeg gaan staan.

  18. Dit gaat nog wat worden als ik naar zo’n opening ga. (fingers crossed)

  19. Maar zo zie je maar dat de abonnementen ook goedkoper weg kunnen.

  20. In Maarssenbroek was het precies hetzelfde.

  21. @Ronald: Als je het helemaal correct wil hebben, de iPhone is absoluut niet gratis.
    Abo Red is 49€ + 15€ voor de iPhone 16Gb is 64€ dat wordt dan 32€
    Abo Red Super is 65€ + 10€ voor de iPhone 16Gb is 75€ dat wordt 37,50€.
    Voor de 32 en de 64Gb moet bovenop deze bedragen bijbetaald worden. Hier krijg je geen korting op.

    Origineel geplaatst door jago
    ze gaven overigens elke dag maar 250 abonementen weg….dus ze hebben genoeg voor elke actie dag……gewoon vroeg gaan staan.

    Dit is absoluut niet waar. Ze helpen zo veel klanten als ze kunnen in de gegeven tijd. Wij waren in ook Capelle om 09.40uur en waren om ong. 19.00 uur aan de beurt en toen waren er al tegen de 400 aansluitingen gedaan. Dit gerucht ging idd rond maar wordt ook ontkracht op het Vodafone forum.
    Ook zijn er niet voor iedere actiedag genoeg toestellen. Zaterdag was ook de iPhone 16Gb op in Capelle. De 32 en 64Gb waren donderdag al op.

  22. Wij zijn ook in Capelle geweest, was een gezellige sfeer 🙂 en heel goed geregeld dmv dranghekken en beveiliging die er al waren voordat de winkel openging.

  23. @Daniëlle: Heb jij circa 9 uurtjes in de rij gestaan alvorens jij geholpen werd?

  24. @Daniëlle: Je hebt gelijk. Mijn voorbeeld betreft de de iphone 5 16gb. Daarentegen. Je krijgt wel degelijk korting op de 32gb en 64 gb versie (door middel van de 15,- die je zelf al noemde), maar je moet dan inderdaad voor die modellen nog een eenmalig bedrag bijbetalen en dat is respectievelijk iets van 100 en 200 euro zo uit mijn hoofd. Maar dan heb je nog altijd een abonnement van 32,- per maand 2 jaar lang ipv. 64

  25. leuke actie…. geen addertje?

  26. Origineel geplaatst door Ali
    Danielle, heb jij circa 9 uurtjes in de rij gestaan alvorens jij geholpen werd?

    Ja, inderdaad. Als je erover nadenkt dan is het absurd eigenlijk. Maar het was gezellig in Capelle en als je al 4 uur staat en al weet dat het toestel dat je wilt er nog is tegen de tijd dat je aan de beurt, ga je toch niet meer weg. Tenminste wij niet. Of we dit ooit nog een keer doen betwijfel ik echter.

    @Ronald: Daarom zei ik ook bovenop deze bedragen voor de 32 en 64Gb en geen korting op de bijbetaling bedoelde ik. Misschien nog wat duidelijker neer moeten zetten.

    Het ging mij erom dat de iPhone 5 nooit gratis is. Hetzelfde abonnement i.c.m. een Samsung Galaxy S3 kost geen 32€ maar 24,50€ omdat dit toestel wel gratis is.
    Zo ook met de iPhone 4. De 4S weet ik niet uit mijn hoofd.

  27. Jammer om de negatieve ervaringen van deze actie alleen maar te delen! Ik heb vorige week in de rij gestaan in den haag en daar verliep alles zonder problemen! Er hing een goede sfeer en alles was goed geregeld. Nummertje, hekken, water, koffie en zelfs kroketten voor de mensen die in de rij stonden! Zo kan het dus ook! Ik denk dat het niet te verwijten is aan Vodafone, maar aan de mensen die in de rij staan, de de boel verpesten voor zichzelf, maar ook een hoop andere mensen die graag gebruik hadden willen maken van de aktie!

  28. Dan valt mijn 4 uurtjes in Den Haag reuze mee!

  29. Poe he. Ik denk dat ik de actie hier in de Bijlmer deze zomer maar aan me voorbij laat gaan. Dít heb ik er echt niet voor over….

  30. Crisis in Nederland? Welke crisis…?!

  31. Apart om te lezen dat mensen liever 12*32=384 euro meer betalen dan een paar uurtjes in de rij te staan. Of het nou crisis is of niet, zo’n besparing is toch altijd de moeite waard?!

  32. Wel ontzettend slecht dat uiteindelijk de politie er aan te pas moet komen omdat een winkel zijn zaakjes niet op orde heeft. Bezoekersstromen een winkel in begeleiden is nou niet bepaald politiewerk. Mijn ervaring is dat er alleen een slechte sfeer ontstaat als de toeloop niet goed geregeld is. Maar goed het is maar een incident en bij andere winkels was de actie kennelijk wel goed geregeld.

  33. @cogito. Hoezo 12 * 32? Het is dan toch 24 * 32?

  34. Bizar reactie wordt zomaar verwijderd

  35. @ronald Nee, want los van deze actie geeft Vodaone sowieso altijd het eerste jaar 50% korting bij een tweejarig abonnement.

  36. Gister zelf 4 uur in de rij gestaan in Emmeloord. Alles daar prima geregeld, direct bij aankomst kreeg eenieder een nummer op de hand. Dranghekken stonden al klaar en werden om 8u in ‘Disney-opstelling’ geplaatst. Vervolgens mensen op nr volgorde de hekken in. Zonder ook maar 1 onvertogen woord. Prima sfeer! Er werden zelfs gratis broodjes kroket rondgedeeld.
    Wel bijzonder dat vodafone voor deze aktie geen kant en klaar draaiboek heeft gemaakt, kleine moeite om zoiets vooraf goed te overdenken, regelen en uitrollen. Kampen was werkelijk een aanfluiting, je zou toch denken na Capelle, Utrecht en Den Haag dat men wat geleerd zou hebben…… niet dus.
    Nrs in Emmeloord was een initiatief van iemand die zelf er heel vroeg was. Wat wel opviel was dat eea in de winkel zelf minder georganiseerd was; je moest bv na verlengen abbo en formulieren ingevuld te hebben alsnog aansluiten in de lange kassa-rij in de winkel om je toestel in ontvangst te nemen, ook al hoefde je niks te betalen….. leverde mij een half uur extra wachten op in de winkel… voor niets dus feitelijk.
    Maar ben happy met aktie, m’n iphone5 en een mooi abbo!!

  37. Origineel geplaatst door Cogito
    @ronald Nee, want los van deze actie geeft Vodaone sowieso altijd het eerste jaar 50% korting bij een tweejarig abonnement.

    Volgens mij bij 24 mnd abbo slechts de 1ste 6 maanden 50%, dat is heel wat anders….!

  38. Is het toegestaan om twee abonn. aan te sluiten?
    hoelaat zijn ze open? en moesten jullie vanaf de opening, 9 uur wachten?? Of zijn jullie 5 uur voor de opening erheen gegaan?

  39. Niet altijd chaos of uren in de rij staan.
    In Maarssen was er geen sprake van opstootjes en hele langer rijen. Gemiddeld 8 – 10 personen en op de 3e dag was de zaak gesloten met de tekst uitverkocht.
    Vodafone heeft ondanks het succes besloten om het naar 12 maande terug te draaien en beperkt aantal telefoons tegen de stuntactie te leveren. Dit is wat een medewerker zelf heeft verteld aan teleurgestelden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.