Reacties voor: Politie waarschuwt voor fraude met QR-codes

Het scannen van QR-codes is onveilig. Er is in toenemende mate sprake van fraude, waarbij kwaadwillenden proberen om toegang te krijgen tot bankrekeningen van slachtoffers. In Oost-Nederland neemt het aantal aangiftes toe.
Lees het complete artikel → Politie waarschuwt voor fraude met QR-codes
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Normaal is er wel extra controle nog er wordt in je app gevraagd of je er mee accoord gaat of dat jij dat wel gedaan hebt ed en sms jes vaak. Dat dat dit echt helemaal lukt is wel apart.

  2. @Leo: Dat geeft naar weer aan dat mensen slecht lezen en overal mee akkoord gaan.

  3. @David: Precies, gewoon opletten en je gezonde verstand gebruiken.

  4. Raar dat we dit hier niet goed geregeld hebben. Onze banken zijn daar de oorzaker van. In Azie is het gebruik van QR codes om snel iets te betalen in winkels heel normaal en heel handig ook. Onze banken houden al dit soort veranderingen graag tegen en verkopen liever hun ‘eigen’ producten en standaarden onder het mom van veiligheid. Om dan te lezen dat de ING een QR code gebruikt om een tweede apparaat te kunnen koppelen, hoe haalt men dit in het hoofd om te bedenken zou je zeggen haha

  5. Dat stelen van gebruikersnaam en wachtwoord om je rekening leeg te halen lijkt me overdreven. Hebben niet alle NL banken een derde factor zoals SMS, random reader (of hoe die apparaatjes dan ook heten)?
    Dat de ING app altijd een koppel-QR code leest is wel te fixen: Beter is dat je eerst in de app moet kiezen voor “extra apparaat koppelen” en dat pas dán een QR code daarvoor gebruikt kan worden.

  6. de ING waar ik van was heeft dit systeem natuurlijk ook en ik ben er ingetrapt en ik ben niet de enigste.
    de ING vergoed de schade niet maar dat wil ik wel eens zien als ze voor de rechter staan want ik ben op zoek naar advocaat die mij gaat en wil helpen de ING aan haar zorgplicht te houden ze hebben wel geld om hun directeur veroordeeld tot het betalen van 775 000 000 euro wegens geld witwassen de ING is daarmee groter op crimineel gebied dan zelfs de MAFFIA ik eis dat ze mij mijn gepikt geld terug geven tot die tijd blijf ik de media porren om dit aan de grote klok te hangen iedereen mag mij bellen om te vragen hoe en wat en tot die tijd gooi die QR reader van je telefoon of tablet in tien minuten ben je rijp voor de schuldsanering deze gewetenloze hufter noemt zich HANS HEIJDONK uit vlissingen trap er niet in het is financiële zelfmoord.

  7. Misschien moeten we maar weer terug naar geld in een oude sok gaan…
    Niks is meer veilig zo onderhand..

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Origineel geplaatst door Emeel
    Raar dat we dit hier niet goed geregeld hebben. Onze banken zijn daar de oorzaker van. In Azie is het gebruik van QR codes om snel iets te betalen in winkels heel normaal en heel handig ook. Onze banken houden al dit soort veranderingen graag tegen en verkopen liever hun ‘eigen’ producten en standaarden onder het mom van veiligheid. Om dan te lezen dat de ING een QR code gebruikt om een tweede apparaat te kunnen koppelen, hoe haalt men dit in het hoofd om te bedenken zou je zeggen haha

    Hier wordt misbruik gemaakt van het gemak dat jijzelf nog een ander apparaat wil gebruiken met een ING app. Reuze handig: app downloaden, QR-code scannen, code instellen. Klaar, nu kan je met de ING app ook bankieren. Blijkbaar zijn veel mensen goedgelovig.

  10. @jaap: Ik vind het oprecht vervelend voor u, maar om de bank hier nou de schuld van te geven? Ik heb in 10 jaar tijd nog nooit meer dan 10 QR codes gescanned, dus zo frequent dat t weleens goed mis kan gaan is t niet. Ik vind dat vd consument ook verwacht mag worden voorzichtig om te gaan met het internet. Links als connect-app-sphxt437-ing.nl/support-helpdesk hoort men in 2019 toch echt te weten dat het geen juiste link is. Als je email krijgt gaan we daar toch ook voorzichtig mee om? Maar omdat het bij QR codes nog niet gebeurde hoeven we dus niet voorzichtig te zijn? Sorry maar iedere boerenlul kan qr codes maken. Ik vind het oprecht vervelend voor u, maar om de schuld bij anderen te leggen ipv oplettend te zijn vind ik echt te makkelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.