Reacties voor: Vernieuwde Politie-app stuurt meldingen op basis van je locatie

De officiële Politie-app heeft een update gekregen, met meer contactmogelijkheden en locatieafhankelijke berichten voor Eindhovenaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. mijn batterij ging gisteren veel sneller leeg dan normaal, had de nieuwe versie geinstalleerd, na controle bleek dit inderdaad de boosdoener, gelijk verwijderd en nu geen problemen meer met extreem batterij verbruik

  2. Haha, soort vrijwillige enkelband. Mooi man. Ik sla over. Ze gaan zelf maar zoeken.

  3. @Le0:
    Haha, het is inderdaad toch een beetje luguber om je locatie gelijk maar af te geven aan opsporingsdiensten. Heeft iemand hier het privacybeleid al eens doorgenomen?

  4. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Le0:
    Haha, het is inderdaad toch een beetje luguber om je locatie gelijk maar af te geven aan opsporingsdiensten. Heeft iemand hier het privacybeleid al eens doorgenomen?

    Ze beweren inderdaad je locatiegegevens alleen te gebruiken om berichten te filteren, maar er is geen concreet inzicht van hun kant. Verder worden er vanuit de app ook geen concrete identifiers meegestuurd (zoals IP-adressen, IMEI, IMSI) als deze verbinding maakt. Wel zijn ze dan iets vaag als het om opsporing van strafbare feiten en ‘verdere uitzonderingen’ genoemd in art. 43 Wbp gaat.

    Deze uitzonderingen zijn:
    a. de veiligheid van de staat;
    b. de voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten;
    c. gewichtige economische en financiële belangen van de staat en andere openbare lichamen;
    d. het toezicht op de naleving van wettelijke voorschriften die zijn gesteld ten behoeve van de belangen, bedoeld onder b en c, of
    e. de bescherming van de betrokkene of van de rechten en vrijheden van anderen.

    Vooral b, d en e klinken vrij ruim. In dat opzicht stellen ze dan alleen nog: “Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten.” Dat wekt niet bepaald vertrouwen.

    Hilarisch vind ik overigens dit: “In de praktijk zult u tussen de 5 en 15% extra batterijverbruik merken, als u de app op de achtergrond actief houdt.” Nou, dat is niet niks!

  5. In de afgelopen 24 uur was (volgens het overzicht batterijgebruik en met locatiegegevens ‘aan’) het verbruik van deze app welgeteld 30%!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.