Reacties voor: Politie achterhaalt gestolen auto dankzij iPhone

Er is een autodief opgepakt in Colorado Springs met behulp van de Find my iPhone-dienst op de iPhone. Daarmee traceerde de eigenaar de positie van zijn iPhone die nog in de auto lag.
Lees het complete artikel → Politie achterhaalt gestolen auto dankzij iPhone
Bart Breij -

Reacties: 21 reacties

  1. en die ene keer dat de iphone in de onderbroek van de dader zat dan?
    toen is de politie er ook vanuitgegaan dat het klopte

  2. @joey: Tsja waar stop jij normaal je iPhone weg, in ieder geval niet in je onderbroek hoop ik 😛

  3. Hmmz… Ik zou er een extra bedrag voor over hebben om dit in mijn wagen te implementeren…
    Als het in een iPhone kan, waarom dan niet in een auto…

  4. Goed verhaal.
    Maar uiteindelijk prefereer ik TomTom.
    Die geven je lokatie zowiezo al door aan de politie (+ de dief kan voor snelheidsovertredingen worden bekeurd )

  5. Alsof Find my iphone de EXACTE locatie van je iPhone doorgeeft. Niet dus. Dus ik snap niets van dit verhaal.

  6. @Koenie – Dat kan wel degelijk, alleen kost het redelijk wat geld 🙂

  7. Bij mij geeft Find my iPhone echt niet de exacte locatie van mijn telefoon weer. Dus hoe is dit dan hier gebeurt? Ik heb trouwens nog nooit een app gezien die je exacte locatie weergeeft via Gps.

  8. @Rufus den Zeeperd – grappig, maar ik snap serieus niet waarom TomTom niet meewerkt aan het terugvinden van gestolen TomToms met een Live dienst erop. Ze weten exact waar die TomToms zich bevinden, en je kan bewijzen dat hij van jou is (aankoopbewijs, TomTom gekoppeld aan je E-mail adres). Desnoods vragen ze een kostenvergoeding voor het opsproren, en geven ze de locatie alleen door aan de politie. Maar ze doen nu gewoon niets.

  9. Origineel geplaatst door Rufus den Zeeperd
    Goed verhaal. Maar uiteindelijk prefereer ik TomTom. Die geven je lokatie zowiezo al door aan de politie (+ de dief kan voor snelheidsovertredingen worden bekeurd )

    Tomtom geeft je locatie helemaal niet door, ze verkopen alleen algemene informatie over verkeersstromingen en gemiddelde snelheden etc.

  10. Tomtom kan precies na gaan waar je zit. Maar als commercieel bedrijf meehelpen met de opsporing zit een vies smaakje. Commercieel is het beter als je een nieuwe tomtom koopt. Natuurlijk is dat korte termijn visie. Als ze een kordate oplossing zouden aanbieden zou dat de verkoop m.i. enorm verhogen.

  11. Origineel geplaatst door Koenie
    Hmmz… Ik zou er een extra bedrag voor over hebben om dit in mijn wagen te implementeren… Als het in een iPhone kan, waarom dan niet in een auto…

    Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren. Ze kunnen je auto opsporen en zelf op afstand laten stoppen. 1 van mijn geburen heeft dit voorgehad, hij werd opgebeld om 3 uur smorgens om te vragen waarom zijn auto aan het rijden was. Hij zei dat kan niet mijn auto staat in mijn garage en hij ging gaan kijken en zag dat zijn auto gestolen was. Het bedrijf heeft dan de politie verwittigd en de auto vanop afstand laten stoppen wanneer de politie achter hem zat. Op deze manier werd de dief opgepakt

  12. @Nick: Hij doelde hierop.

    @Nico: Dan liever mijn auto kwijt, dan een commercieel bedrijf zich gaat afvragen waar ik om 3 uur ‘s nachts naar toe gaat. Wat gaat hun het aan? Pas als ik een melding maak dat de auto weg is mogen ze gaan kijken en niet eerder…

  13. Origineel geplaatst door Nico
    Origineel geplaatst door KoenieHmmz… Ik zou er een extra bedrag voor over hebben om dit in mijn wagen te implementeren… Als het in een iPhone kan, waarom dan niet in een auto…Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren. Ze kunnen je auto opsporen en zelf op afstand laten stoppen. 1 van mijn geburen heeft dit voorgehad, hij werd opgebeld om 3 uur smorgens om te vragen waarom zijn auto aan het rijden was. Hij zei dat kan niet mijn auto staat in mijn garage en hij ging gaan kijken en zag dat zijn auto gestolen was. Het bedrijf heeft dan de politie verwittigd en de auto vanop afstand laten stoppen wanneer de politie achter hem zat. Op deze manier werd de dief opgepakt

    Wauw, welke bedrijven als ik vragen mag?

  14. @020: Ford doet dat volgens mij met hun Ford GT, op Top Gear hadden ze het daar over.

  15. @Koenie: Bestaat al jaren klasse 5 alarm systeem met GPS tracking

  16. telecomproviders kunnen al jaren je locatie en gegevens achterhalen, zal ik je een geheimpje vertellen:

    ze doen dat bewust niet omdat ze juist willen dat met gestolen telefoons wordt gebeld om ook op die manier omzet te genereren, daarom is het convenant tussen apple en de telecomproviders nooit getekend!

    alleen bij een ernstige misdrijf zal de politie de gegevens via de telecomprovider proberen te traceren d.w.z. dus niet bij diefstal, zakkenrollerij en ander “klein” vergrijp

    feitelijk helpen de telecomproviders dus mee aan helingspraktijken, want een gestolen telefoon valt simpel to blokkeren op imeinummer door iedere telecomprovider en op die manier zou je niks aan een gestolen telefoon hebben.

  17. Volgens mij is bij een TomTom het verkeer eenzijdig. Het apparaat weet waar de satelieten zich bevinden maar niet andersom. Zo weet TomTom dus nooit je locatie direct, maar alleen als je later die gegevens upload.

    OT: Is het voor iemand die je iPhone jat niet heel makkelijk om even Find My iPhone uit te zetten? Het is maar 1 schuifje. Zonder wachtwoord.

  18. ik wil het ook wel doen, maar mobileme kost geld dusjah…

  19. Ik heb dit in mijn auto. Kost naar verhouding geen Ruck.
    Gebruik het tevens voor de fiscale registratie.

    Installatie zo’n 600 euro’s, en verder een klein bedrag per maand voor de services. Helemaal top!

  20. Origineel geplaatst door Don_Grigori
    @Koenie: Bestaat al jaren klasse 5 alarm systeem met GPS tracking

    Idd, is gewoon alarm klasse 5 en bestaat al jaren.

    In amerika heeft GM een nog mooier systeem, OnStar, google er maar eens op, dat is werkelijk waar een pracht systeem.

  21. Jaja zo zie je maar weer je hebt geniale apps.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.