Reacties voor: Waarom Niantic externe Pokémon-trackers geblokkeerd heeft

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft de laatste dagen meerdere maatregelen genomen. Zo zijn externe Pokémon-trackers gesloten, voornamelijk omdat deze de Pokémon Go-servers te veel belastten. Ook wordt er een bug met het vangen van Pokémon opgelost.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Zonder Y-as zegt de grafiek helemaal niets. Serverload kan afgenomen zijn met 60%, maar ook met 0.0006%. Alles is afhankelijk van de schaal.

  2. Ze reageren in ieder geval al meer dan met Ingress. Zonder een fatsoenlijke Nearby functie is het spel nutteloos. De Nearby functie die er nu in zit werkt voor geen meter.

    Natuurlijk is er zeker wat te zeggen van de 3rd party apps. Alleen die waren nodig omdat Niantic het zelf niet goed voor elkaar heeft. Spelontwerp is ook nog niet optimaal om mensen langdurig verbonden te houden. Vooral nu alles moeilijker te vangen is, daar zou ik zelf juist niet aankomen. Dat zorgt er namelijk psychologisch voor dat mensen bezig blijven met het spel en het spel blijven openen. Ik merk dat nu ik er 85 verschillende gevangen heb de lol er af aan het gaan is. Minder vaak openen, minder lang openen. Daar moet Niantic op inspelen anders gaat het aantal actieve spelers nog verder achteruit. Reviews in de stores zijn al van 5 sterren naar 1,5 ster gegaan. Pokemon community is niet te vergelijken met Ingress-community. Hopelijk snapt Niantic dat zelf ook.

  3. Wat een ge****. Ze willen het in meer landen uitrollen zodat er mogelijk meer geld binnen kan komen, zo eenvoudig is het gewoon.

  4. Ik woon in een minder grote stad (170k inw) maar heb nu 40 pokemons en je hebt echt amper nieuwe nu. Ga ik naar een stad als bijv utrecht dan heb je zowat om de zoveel meter een pokestop. Die verdeling van pokestops klopt niet want hier heb je er maar heel weinig, zo weinig dat je zo door je pokeballs zit. Terwijl ik in utrecht terugkwam met tientallen pokeballs. Dus mensen in kleinere steden worden geforceerd om iets te kopen anders kun je niks meer.

    De lol gaat er wel af als je alleen maar weedles en ratatas tegenkomt.

  5. @KillerBeeNLD: dacht precies hetzelfde;)
    Daarnaast hebben ze refresh rate aangepast van 5 naar 10 seconden. Een scherpe daling was dus per definitie te verwachten…

  6. @Rudi: En al hadden die servers het wel zwaar, met een inkomst van 10 miljoen dollar per dag kunnen ze echt wel wat servers aanschaffen.

  7. Net als bij Ingress zijn de ontwikkelaars van plan om de Pokémon Go-community tegemoet te komen en te leren van alle feedback.

    Maar goed dus dat Nintendo dit spel niet zelf ontwikkeld heeft, maar het in licentie heeft uitbesteed. Japanners zijn nou eenmaal niet zo goed in het tegemoet komen van communities en het leren van feedback. Dat is iets met hun cultuur.

  8. Ik deel de mening over dat het zonder voetstapjes niet bruikbaar is zeker niet. In het overzicht voor Nearby zie je welke Pokémon het dichtst bij je is. Ga je lopen en wordt de afstand groter, dan verandert de plek in de lijst (update elke 30 seconden). Voor de eerste drie geldt dat deze in de buurt van de opwaaiende groene blaadjes zitten. Eenmaal op zo’n locatie aangekomen is het een kwestie van een paar keer 10 meter heen en weer lopen en hopla, daar is de Pokémon. Zelfs zonder hulpmiddelen als PokéVision of PokeStumble gewoon Lapras, Blastoise, Tentacruel, Slowbro, Rhydon, Ninetales etc. gevonden in de buurt. Maar je moet wel bewegen, niet in de auto blijven zitten (zoals veel anderen in de buurt doen en die klagen ook steen en been).

    De “bug” met de nauwkeurigheid lijkt oogelost te zijn vanaf de servers. Vandaag echt bijna alle Pokémon van 350+ CP gevangen met een gewone Pokeball zonder curve. En ook de curve score is weer correct. Dat zonder update van de app zelf (niet in de App Store voor iOS en niet bij Google Play voor Android).

  9. Oneerlijk spel. De teamverdeling is gelijk. Ik hen zomaar een kleur gekozen(geel in mn geval) en die is zwaar ondervertegenwoordigd. Je hebt daarom geen schijn van kans tegen de rode en blauwe teams die om de haverklap de gyms weer overnemen. De spelers hadden eerlijk verdeeld moeten zijn over de drie teams. Level 21 nu en de lol begint eraf te gaan doordat je nog steeds maar mondjesmaat nieuwe Pokémon tegenkomt naast de Weedles en Ratatata’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.