Reacties voor: Pogoplug Mobile laat je multimedia streamen naar de iPhone

De Pogoplug Mobile is een apparaat waarop je een harde schijf en een geheugenkaart kan aansluiten. De bestanden daarop slaat hij online op en kun je vanaf overal op de iPhone en iPod touch bereiken.
Bart Breij -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik ga er direct 1 pre-orderen. Geweldig bedacht en nog goedkoop ook. Voor 60 euro heb je nergens online Storage van (in mijn geval) 1TB en je bestanden staan op je eigen hardeschijf en niet op een 3rd party server. Ideaal!

  2. Ben misschien nog niet goed wakker maar wat is het vers hil met de gewone pogoplug? Daar doe ik dit inmiddels al een jaar mee. Heb inderdaad dropbox opgezegd.

  3. Misschien is het goed om te vermelden dat het bedrijf gegevens over welke bestanden je streamed verzameld en doorverkoopt. Dit staat in de voorwaarden die je accepteert, maar dit weerhoud me er wel van om dit apparaatje aan te schaffen.
    Bron

  4. Dus je creëert eigenlijk je eigen NAS. Ben benieuwd hoe snel de Pogoplug foto’s laadt en weergeeft op mijn iPhone.

  5. Is dit nu een homeservertje en zo ja waarom is het handiger dan gewoon een 100 Gb schijf aan je Mac hangen ?

  6. Time Capsule is toch hetzelfde?
    Is de pogoplug overal ter wereld beschikbaar zoals dropbox?

  7. Ik zie ook het verschil met de bestaande pogoplug niet …

  8. Jup, de pogoplug is overal ter wereld beschikbaar.

  9. @René: Ik had hetzelfde toen ik het vorige week las. Heb zelf de ‘normale’ Pogoplug staan en fungeert voormij als cloud waaruit ik me muziek stream.

    Wat deze bijzonder maakt ten opzichte van de reguliere is dat er een SD kaart ingang opzit, hij backups kan maken van je telefoon en tot slot het uiterlijk…

  10. Oneindig cloud-ruimte voor eenmalig € 60 kan niet. Er wordt dus op een andere manier geld verdient met jouw gegevens.
    Liever Dropbox. Moet je boven de 2GB wel voor betalen maar gratis bestaat nu eenmaal niet.

  11. @Erelid: Dat zei ik dus ook, zie de bron in mijn bericht hierboven.

    Tevens is het apparaatje waardeloos als de pogoplug webservices ineens ophouden te bestaan.

  12. Voor degene die nooit met pogoplug hebben kennisgemaakt. Ik heb er al eentje meer als een jaar en het is ideaal. Zeer gebruiksvriendelijke interface via de browser. Alles kan je erop zetten muziek, foto, data, voor video filmpjes niet zo ideaal, te langzaam. Daarna is alles af te spelen op je smartphone, waar ook ter wereld. De pogoplug is een soort webservertje waar je een USB schijf op aansluit. Het inloggen op afstand gaat via de centrale server van de fabrikant van de pogoplug. Die verbind je dan weer door met je eigen pogoplug. Files op de pogoplug zijn ook te sharen. Je stuurt dan een uitnodiging via email, zodat die betreffende persoon via een link in deze email de file kan zien of downloaden. Ik zeg kopen dat ding. Echt super.

  13. Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. En dat is het dan eigenlijk ook wel een beetje toch?
    De meeste onder ons hebben een beperkte upload vanuit thuis. Een download van je iPhone is een upload vanuit thuis (on the road). Een onbeperkte cloud drive is het inderdaad wel maar deze is juist belangrijk als het om streamen of opslaan van media gaat (foto’s, muziek en video).
    Of sla ik de plank ergens mis? Ik zie wel in dat het nu mogelijk is om he foto’s vanuit je iPhone direct naar je NAS te uploaden.

  14. Met alle respect hoor, maar wat is dit voor krom artikel!
    Allereerst wordt er gesproken over zowel content streamen ‘naar’ en ‘vanaf’ de iPhone. De pogoplug streamt alleen ‘naar’ een mobiel apparaat.
    Ten tweede zet de pogoplug helemaal niks in de cloud (wat ondertussen een vervelende modeterm is geworden). Het is een veredelde NAS waarvan de content via een webbrowser én online index te benaderen is. Dus totaal niet te vergelijken met b.v. dropbox, waar je content ook daadwerkelijk extern staat opgeslagen. Grote verschil; brand je huis af, dan heb je nog alles in dropbox en niks meer van je pogoplug. Daarbij komt, zoals een aantal al hebben opgemerkt, dat als je buitenshuis je content streamt, de snelheid hiervan altijd afhankelijk is van je eigen (thuis)upload.
    Dús Heer Breij, get your facts straight. Er word helemaal geen daadwerkelijke content online opgeslagen, er staat dus geen data in de cloud en je streamt alleen náár je mobile device.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.