Reacties voor: Podcasts luisteren doen we vooral via de standaard iPhone-app

Podcasts worden vooral beluisterd door iPhone-bezitters, die daarvoor meestal de standaard Podcasts-app van Apple gebruiken, blijkt uit de nieuwste cijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Goede ontwikkeling. Helaas zijn een hoop goede NL’se podcasts de nek omgedraaid door BUMA met hun belachelijke regeltjes.

  2. Overcast is mij goed bevallen. mede vanwege de meegeinstalleerde Watch app.

    kan je zonder je iPhone in de buurt toch naar podcasts luisteren.

  3. Zolang het kan en BoeMan sorry BUMA (in België moet dat waarschijnlijk SABAM zijn) het niet aan banden leggen : Spaans leren met Coffee Break Spanish en (hard) lopen met Nederlandse ‘boenke-boenke’ tunes van Tiësto. Heerlijk die podcasts.

  4. Vergeet Downcast niet. Voor mij als fanatieke podcast luisteraar met stip de beste app.

  5. Ik heb een hele tijd Instacast gebruikt mar die wordt niet meer ondersteund. Ben nu dus weer terug bij Downcast. Ook een prima applicatie.

  6. Heb eigenlijk nooit anders gebruikt dan de stock (native) podcast app van Apple en bevalt nog steeds prima, dus geen reden om over te stappen. Het feit dat meer iPhone- dan Android-gebruikers podcasts beluisteren ligt m.i. redelijk voor de hand. Podcasts zijn van oudsher door Apple ondersteund via iTunes (mogelijk heeft Apple ze ook zelf ooit in het leven geroepen?) dus het zit ‘in de genen’…

  7. Ze hadden hem in moeten bouwen bij de muziek app…

  8. Wel voorzichtig zijn met het trekken van conclusies uit dit onderzoek. Er wordt gebruik gemaakt van ‘een sample’ van gebruikers van slechts 1 podcast netwerk. Die ook nog eens gespecialiseerd is in Tech. Riekt naar een niet representatieve weergave.

    Altijd kritisch blijven! Onlangs werd ook een onderzoek klakkeloos door vele (grote) media overgenomen over dalende interesse in Apple Watch gebaseerd op maar liefst 11 diepte interviews.

    Tussen twee haakjes, raar dat Marco Arment met Overcast het wel weet te redden terwijl hij toch een laatkomer is.

  9. @Donovanaray: Wat mij betreft hoort Downcast zeker in het rijtje thuis, de standaard Podcast van Apple kan niet aan tippen.

  10. De zin “Terwijl ‘slechts’ 41% van de smartphonegebruikers een iPhone heeft, zijn ze wel goed voor 82% van het aantal podcast-luisteraars.” is echt veel te kort door de bocht. Het onderzoek maakt onderscheid obv OS, dus het gaat bij die 82% om iOS gebruikers wat niet allemaal iPhone gebruikers zijn.

    9to5Mac doet tenminste nog een (zwakke) poging het iPhone aandeel wel correct te schatten (http://9to5mac.com/2015/07/20/report-82-of-mobile-podcast-listening-happens-on-iphone-mostly-using-apples-podcasts-app/#more-389374) obv andere cijfers uit hetzelfde onderzoek over PC/Mac gebruikers vs mobiele gebruikers, waarbij ze overigens ook flink in de fout gaan door te doen alsof de Mac ook onder de iOS aantallen zou vallen. (Wel een beetje erg suffe fout trouwens voor een site met notabene Mac in de naam, als toch iemand moet weten dat een Mac niet op iOS draait 😳 … komt vast door hun 9to5 mentaliteit 😁)

    Dit lijkt misschien wat pietluttig, maar de iPod is niet toevallig naamgever van het podcast verschijnsel dus zal om historische redenen waarschijnlijk ook oververtegenwoordigd zijn tov zijn immer slinkende (markt)aandeel. En in de eigen artikelen waar jullie naar verwijzen noemen jullie tenminste wèl de iPad nog als iPhone alternatief voor podcast beleving binnen de iOS familie, die inderdaad toch echt meer dan alleen iPhones omvat…

    Ik mis trouwens ook de link als bronvermelding die jullie anders zo trouw geven zodat we met eigen ogen kunnen zien of jullie die (on)juist hebben vertaald en geïnterpreteerd – haast alsof je zelf al nattigheid voelde 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.