Reacties voor: Pod2g waarschuwt gebruikers: ‘update niet naar iOS 5.0.1’ (jailbreak)

Gebruikers die wachten op een untethered jailbreak van iOS 5 doen er goed aan om voorlopig niet te updaten naar iOS 5.0.1, zo waarschuwt pod2g. Een untethered jailbreak op iOS 5.0 zal eerder volgen dan voor iOS 5.0.1 zo voorspelt hij.
Paul Pols -

Reacties: 46 reacties

  1. Kijk, dat is goed nieuws! Laat maar komen!

  2. Is het voor de iOS 4.X gebruikers nu dan beter om naar 5.0 te gaan nu deze nog ondertekend word door apple?

  3. Bedankt ja…namens alle developers :/

    Volgens pod2g zal Apple in iOS 5.0.1 een patch uitbrengen voor een andere kwetsbaarheid die Charlie Miller deze week aantoonde in iOS 5.0, waarmee ongesigneerde code kan worden uitgevoerd en dus ook het uitvoeren van exploits veel eenvoudiger wordt gemaakt.

    Oftewel de 5.0.1 B2 versie die ik heb (van afgelopen vrijdag) zou deze patch nog niet bevatten dus?

  4. @Bulluk: Ja, maar je moet dan bereid zijn voorlopig een tethered jailbreak te gebruiken.

    NB: wanneer iOS 5.0.1 uitkomt heb je waarschijnlijk (maar) ergens tussen een paar uur en een dag de tijd om nog naar iOS 5.0 te updaten. Bruikbare SHSHs opslaan van iOS 5.0 kan op dit moment nog niet.

  5. Ik ga me toch wel langzamerhand afvragen wat er met @posixninja is. Hij had mooie verhalen over een iOS 5 jailbreak maar laat er niks over los en released ook niks. Inplaats van dat hij nou even vermeld dat het gat gedicht is of als het niet gelekt is dat er nog aan gewerkt wordt.

  6. Idd, laat maar komen…..mis sbsettings toch wel heel erg op mijn 4S.

  7. Waarom Apple? Waarom laten jullie het jailbreaken niet toe, is het zo erg dat jullie niet perfect zijn??

  8. dat is heel goed nieuws eindelijk is weg kunnen zonder bang te hebben dat de iphone uitvalt en dan weer wachten tot je thuis bent om hem weer aan de pc te hangen.

  9. Ik zal gewoon updaten, kan het namelijk niet bevatten dat mn nieuwe 4s korter op een accu meegaat als mn oude 3gs van 2 jaar oud.. ‘s avonds op 78% en de volgende ochtend op 9%.. Ik zit echt te wachten op die fix, laat die jailbreak maar lekker voor wat het is

  10. @Lolbroeck: Omdat jailbreaken gebruik maakt van veiligheidslekken die ook voor malafide doeleinden gebruikt kunnen worden. Dat is de primaire reden om lekken te dichten. Dat veiligheidslekken dichten ook jailbreaken treft, tough luck.

  11. Jammer nu zit ik een lange tijd vast aan 5.0

  12. En de iPad2? Moet ik nu mijn jailbreak opgegeven en upgraden naar 5.0. Ik mis een beetje de voordelen naar deze upgrade voor de ipad2 plus gaat de jailbreak werken voor de iPad2. Iemand?

  13. Enige reden die ik op dit moment nog kan bedenken om te jailbreaken is SBSettings en een hoop rommel. De rest is allemaal allang beschikbaar in iOS5.

  14. Ook ik zit te wachten op een untethered jailbreak, maar gebruik ook icloud, dit kan wel eens voor apple de manier zijn om om een synchronisatie niet toe te staan of nog simpeler de “originele” software tijdens een synchronisatie terug te zetten.

  15. Er verschijnen laatste dagen bijna alleen maar nieuws over de Untethered JB van Pod2g.. Ze zijn er mee bezig en Dev Team zal vast ook de intentie hebben om snel tevreden te stellen. Ik zat op Un JB IPad 2 4.3.2 en heb naar IOS 5 ge-upgrade en geen spijt van… Je verliest alleen je JB, maar vroeg of laat dan wil je ook naar IOS 5 voor de Untethered JB. IOS 5 werkt prima en het is dan maar de geduld opbrengen tot de universele JB voor iedereen beschikbaar zal zijn.. Ik vermoed dat het niet lang meer zal duren, maar ik kan niet door ze heen kijken natuurlijk.

  16. @Frank van Manen: Rommel?? Ik kan niet wachten om MyWi en XBMC op mijn 4S en iPad2 te installeren…

  17. Ik heb nu IOS5 op mijn iphone 4 staan met tethered jailbreak. Wat kan ik dan nu het beste doen? gauw restoren zodat ik ‘normale’ IOS5 erop heb staan, zodat ik daarna kan untetheren? of kan ik gewoon de tethered erop laten staan en de untethered eroverheen doen?

  18. @Paul Pols: Kun je niet gewoon iOS 5.0 downloaden van een site (of van het iPhoneclub forum) en dan in iTunes een shift-herstel doen? Of kan dat niet omdat iOS 5.0.1 dan al uit is? Ik heb nu namelijk iOS 4.2.1 op mijn iPhone staan, en wil liever geen tethered jailbreak op iOS5.

  19. Origineel geplaatst door Salah
    Er verschijnen laatste dagen bijna alleen maar nieuws over de Untethered JB van Pod2g.. Ze zijn er mee bezig en Dev Team zal vast ook de intentie hebben om snel tevreden te stellen. Ik zat op Un JB IPad 2 4.3.2 en heb naar IOS 5 ge-upgrade en geen spijt van… Je verliest alleen je JB, maar vroeg of laat dan wil je ook naar IOS 5 voor de Untethered JB. IOS 5 werkt prima en het is dan maar de geduld opbrengen tot de universele JB voor iedereen beschikbaar zal zijn.. Ik vermoed dat het niet lang meer zal duren, maar ik kan niet door ze heen kijken natuurlijk.

    Thx. Ga er nog een nachtje overslapen om te upgraden. Zit nu nog op een un jb ipad2 4.3.2. Zal sbsettings heel erg missen maar wil ios5 wel gesigned hebben. Zeker na dit bericht.

  20. weet iemand of redsnow ook ibooks fixt?

  21. zou dit dan ook voor de ipad2 kunnen werken nu.
    ik ben benieuwd

  22. Nou ik update lekker naar 5.0.1 met me iphone 4s want dit is geen doen zo met de batterij haal
    Het einde van de dag niet eens terwijl me oude iphone 4 en 3gs zelfs 2 en soms 3 dagen mee gaan. En daar baal ik wel van dat me 4S zo snel leeg is het is een top telefoon en dan bedoel ik echt top kwa presentatie en de snelheid ervan en natuurlijk siri maar dat die zo snel leeg loopt verpest de rest een beetje dus met korte woorden voor mij zowiezo geen jailbreak

  23. @Milli: Je hebt eigenlijk 2 optie’s.. Laat je je Un JB op 4.3.2 staan op iPad 2 tot Un JB beschikbaar is op iphoneclub.. Of met iTunes upgraden naar IOS 5. Heel eerlijk zal ik zeggen dat ik mijn Un JB ben verloren en de apps. Standaard apps heb je wel weer op IOS5. ITunes gaf totaal geen problemen met upgraden! Ik zou upgraden.. Simpel omdat deze artikel aangeeft dat IOS 5.0.1 op komst is. Dat maakt het allemaal net wat lastiger voor je IPad en/of IPhone.

  24. Waarom neemt Apple nog de moeite dit te dichten?
    Jailbreaken mag, en dit moet Apple ook niet in de weg staan.
    De Jailbreak scene heeft veel bijgedragen aan wat de iphone nu is.

  25. @Stijn: laten staan want een tethered jailbreak kan gelijk worden untethered zodra die uitkomt

  26. @Ronald: MyWi? Is dat het zelfde als Personal Hotspot? Zit er al op. Als je het tenminste legaal hebt via je provider. Ik heb het in elk geval gewoon standaard bij Hi/KPN.

    XBMC valt bij mij gewoon onder meuk. Hiervoor is er immers al een Apple TV.

  27. @Dikkie B: omdat het een beveiligingslek is.

    stel dat ze het erin laten zitten, en dat iedereen gemakkelijk kan jailbreaken, wat doen mensen die iets minder vriendelijk zijn voor ons iOS gebruikers? precies, het lek misbruiken en hun eigen software (ipv cydia) er op zetten.

    dat is de voornamelijkste reden voor apple op het moment.

  28. JB: voor mij een principe kwestie. Ik ben 100% Apple fan, maar ik bepaal zelf wel wat ik wel of niet doe met mijn eigendom. Wat je ermee wilt doen is niet relevant, en of een ander er iets aan heeft is niet aan mij.

    Ik heb iPhones gezien die volgestouwd waren met wat ik troep vind, maar da’s nog altijd hun zaak.

  29. Zo is dat gewoon volstouwen met zooi van cydia ik bepaal lekker wat ik wil doen met mij iPhone. Met Lockinfo kon ik altijd vanuit de Lockscreen favorieten bellen. Moet ik wachten totdat Apple het in iOS7 het gaat uitvinden? Haje

  30. @Frank van Manen: Geeft KPN toegang tot het gebruik van de standaard hotspot? Met enkel de 1 Gb databundel? Zou mooi zijn. Heb net KPN jaarabonnement afgesloten.

  31. Kom eens op met die untethered jb zeg!
    Duurt veel te lang… Wanneer kan ik eindelijk mijn iPad 2 eens jailbreaken?

  32. Zoals elke update waarbij ze zeggen dont update

  33. @mickel: Geduld is een schone zaak…

  34. Waarom update als jailbreak meer bied

  35. Als je baalt van de batterijduur van je 4s dan is er goed nieuws wanneer je 5.0 jb en niet update naar 5.0.1. Pod2g heeft namelijk al aangegeven dat de nieuwe functies van 5.0.1. via Cydia verkrijgbaar zullen zijn, zoals de fix voor het batterijprobleem.

  36. @Frank van Manen: Belangrijkste reden voor jb is voor mij Mailenhancer en CallTell. Zou het erg gaan missen als mijn email, smsjes en andere notificaties niet meer zouden worden uitgesproken. Daarnaast is er nog een belangrijke reden voor een jb maar die kan/mag ik hier niet noemen. Er is idd een hoop jb-meuk wat je iDev instabiel maakt, maar er zitten ook erge goede apps/tweaks tussen. Mijn iPad heb ik van 4.3.3 naar 5 geupgrade en hierdoor mijn jb verloren maar vind ik niet erg. Mijn iPhone daarentegen houd ik nog op 4.3.3 met jb. Daarvoor bied iOS5 alleen nog nèt even te weinig zonder jb.

  37. @Roxas: Dat is waar… die mannen zullen ook wel hun best doen…

  38. @joedoekoe: Als het een principe kwestie is: doe je dit ook met andere dingen, zoals bijvoorbeeld je auto? Ik ben Audi fan, maar ga mijn A5 toch niet extra opvoeren :-).

  39. @iNick: De tethered jb werkt prima op de iphone hoor…
    Heb ook getwijfeld, ook al een keer of 2 het prbleem gehad dat ik zonder na te denken onder weg de iphone reset… dan moet je helaas wachten tot je bij je pc bent.
    Maar daar is inmiddels toch ook alweer een tooltje voor?
    Het is niet ideaal maar het werkt gewoon prima.

  40. @mickel: Tja twijfel twijfel, klinkt wel goed zoals jij het beschrijft. Maar mijn iPhone is mijn ‘main’ foon, dus die wil ik graag stabiel houden en altijd en overal kunnen gebruiken. Als ik onderweg ben en hij valt uit en ik kan hem niet opstarten heb ik toch wel een probleem. Dus ik wacht toch maar tot de untethered jb beschikbaar komt. Heb intussen iOS5 maar vast binnengehaald voor de iPhone 4, just in case. Thanx voor de peptalk! 😉

  41. Word tijd dat apple eens stopt met het actief proberen stoppen van jailbreaks. Jullie kunnen wel zeggen dat het beveiligingslekken zijn waar mallafide software op je iphone mee kan gezet worden maar iedereen die een beetje nadenkt weet gewoon dat er niet echt iets onveiligs aan is. Of ga jij een onbekend programma downloaden opstarten je iphone aansluiten en dan nog in dfu mode zetten ik dacht het niet. Apple zou zich beterhouden met alle echte beveiligingslekken zoals die in de browser. (op jailbreakme na want die maakte inderdaad gebruik van een beveiligingslek waar apple imo maar achtergekomen is door die jb)

  42. Hallo, zit in het nieuwe iOS 5 ook de functie dat je alle openstaande programma’s in 1 keer kan afsluiten?!

  43. Hallo, zit in het nieuwe iOS 5 ook de functie dat je alle openstaande programma’s in 1 keer kan afsluiten

  44. Wanneer komt die untethered voor ios 5 uit? iemand enig idee?

  45. Duurt lang hoor

  46. Jammer ik wil mijn ipod touch 4g jailbreaken met 5.0.1. Kan ik nu ook nog een oudere software er weer opzetten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.