Reacties voor: Pod2g: ‘Apple moet open iOS-versie voor ontwikkelaars maken’

Pod2g stelt voor om een speciale iOS-versie voor ontwikkelaars te maken. Die is opener en biedt meer mogelijkheden om iOS aan te passen.

Reacties: 20 reacties

  1. niet-gesigneerde code uitvoeren op mijn iphone? Nee dank u! Laat die open voor malware mogelijkheden maar voor de Android toestellen.

  2. Ik ben het er mee eens. Je kan zien dat veel mensen dit willen. Er zijn zoveel iphones die gejailbreakt zijn. Zet iets van een schakelaar in ios7. Als mensen die schakelaar aan doen kunnen ze ios tweaken.

  3. Apple is gekke henkie.

    Dan forkt iemand het en gaat hij /zij aan de haal met kloons die vervolgens bter verkopen dan het eigen product.

    Apple wil dat geen tweede keer. Dat is ze al eens gebeurt toen ze met Mac OX licenceerde aan hardware bouwers die zo hun eigen variant op de mac konden aanbieden.

    Dat heeft ze toen bijna de kop gekost. Zelf verkocht apple bijna niks meer. het aandeel bleef gelijk. de kloonbouwers verdiende bakken met geld.

  4. Origineel geplaatst door Tim
    Ik ben het er mee eens. Je kan zien dat veel mensen dit willen. Er zijn zoveel iphones die gejailbreakt zijn. Zet iets van een schakelaar in ios7. Als mensen die schakelaar aan doen kunnen ze ios tweaken.

    Nee hoor, mensen DENKEN dat ze dat willen…

    In principe maakt Apple een compleet product, daar hoef je niets aan te veranderen. (dat is de theorie)

    Voor onnodige functies en gimmicks kun je bij Android terecht, inclusief de troep die dit soort zaken oplevert.

  5. Waarom kopen mensen die dit zo graag willen geen Android telefoon.

    Alles wat mensen in jailbraik aanpassen aan hun iPhone heeft android Native.

    Of ben je dan niet cool genoeg… Met een android…

  6. Nee bedankt, als een open systeem wil neem ik een Android maar omdat ik dat niet wil gebruik ik iOS.
    Trouwens, de meeste mensen jaibreaken iOS omdat ze meer opties in het notificatiecentrum willen om bv even snel 3G od wifi uit te zetten.
    Of om GBA games te kunnen spelen.

  7. @Patryk: dat bedoel ik.
    Als je die dingen wil dan ben je bij elke andere telefoon anders dan een die op iOS draait beter af.

  8. Wow… als je zoiets voorstelt dan snap je gewoon niet wat iOS zo goed maakt. Het feit dat alles “just works” is juist dat zoiets als dit niet mogelijk is.

    Wat Tim Cook zei over openstellen zal gewoon met hele kleine stapjes gaan. Net zoals dat vanaf iOS 4 ineens agenda-toegang mogelijk was bijvoorbeeld. Wie weet openen ze een API waardoor je heel beperkt iets in het lockscreen kan toevoegen (net als op Windows Phone). Maar het zal nooit gebeuren dat elke app developer maar kan doen wat ie wilt. Dan wordt het een zootje en dan is het bye bye iPhone.

  9. @kasuja: @Abs: Wat een onzin.
    Ik vind A: het toestel mooier en B: werkt iOS heerlijk maar het mist gewoon een paar tweaks die ik fijn vind, dat maakt het niet gelijk vergelijkbaar met Android.

  10. Ik vind het overigens wel apart dat pod2g een idee oppert, en dat jullie vertaling is dat Apple ‘moet’.

  11. Origineel geplaatst door jerry
    @kasuja:@Abs:Wat een onzin. Ik vind A: het toestel mooier en B: werkt iOS heerlijk maar het mist gewoon een paar tweaks die ik fijn vind, dat maakt het niet gelijk vergelijkbaar met Android.

    Apple neemt idealiter beslissingen voor de consument, zodat jij je hier niet meer mee bezig hoeft te houden.

    Zo zijn er mensen die menen dat de wifi schakelaar volgens hen op de verkeerde plaats zit. (Waarom zou je hem aan en uit willen zetten? Laat altijd aan, dan hoef je er niet naar om te kijken. Batterij kan normaliter lang genoeg mee)

    Wanneer je iemand bent die het leuk vindt om zelf dat soort keuzes te maken, dan moet je in de eerste plaats al geen Apple willen.

    Je moet begrijpen dat al het aantrekkelijke aan Apple voortkomt uit het feit dat zij alle keuzes maken… Meer vrijheid gaat op den duur altijd ten koste van het esthetische en het gebruikers gemak van het product.

    Wanneer Apple meegaat met de waan van de dag wordt het een bedrijf zoals (vele) andere. In dat licht is het zorgwekkend hoe in iOS 5 het notificatiecentrum werd gekopieerd uit de jailbreak/Android wereld; Een systeem dat niet “gewoon werkt” maar die de gebruiker zélf actief moet onderhouden… Ironisch genoeg is het juist in het gesloten systeem van Apple mogelijk om dit systeem te perfectioneren.

  12. @jerry: Jij vind dat…
    Maar de tendens is dat men in iOS eigenlijk alleen nog de functies mist en wil die Android heeft.

    Op dat punt zijn we nu aangekomen… De mensen weten niets anders op te noemen. Er is niks meer dat men ECHT mist. Op dat wat de buurman heeft dan.

    Ik hoop dat iOS7 nieuwe dingen bevat die Android ook niet heeft. Iets dat weer een paar jaar vooruit loopt op de rest.

  13. Met jailbreaken verpest je je iPhone…, snel leeglopende batterij, beeld blijft hangen, gewoon traag…

  14. @mike: Dat is niet waar, ik heb nooit last gehad van traagheid bij mijn iPads en iPhone 5 of dat de batterij korter mee gaat, eigenlijk zelfs langer (door bijvoorbeeld battery doctor pro, etc.). Bij de iPhone 4 gaat het een en ander inderdaad hangen, maar sinds ik de iPhone 5 heb, heb ik daar geen last meer van gehad.

  15. Nieuwe functies in iOS7 komen er vast wel in vind de DND van iOS6 bv heel handig wie weet komt er ook iets nuttigs in de nieuwe versie.
    Overigens kun je inderdaad je wifi aanlaten zelfs als je geen verbinding hebt, uit eigen ervaring merk ik geen verschil in de batterijduur, wel als je wifi steeds aan en uit zet dan gaat de batterij korter mee.
    Maar om 3G als voorbeeld te nemen, die is meer verstopt dan wifi en 3G gebruikt of niet vreet wel erg veel stroom dus die mag wel toegankelijker en minder verstopt zijn n

  16. Nou sommige functies mogen wel snelle functies worden.
    Het is aardig irri dat je telkens naar instellingen moet gaan bv Bluetooth of wifi. En de gebruik van mobiel internet staat erg ver weg in instellingen app.
    En dat je voor dat meteen naar android moet gaan is onzin, android werkt gewoon niet lekker.
    Ios is nog niet compleet…

  17. @kakoen: of je laat alles aan staan net als ik doe.

    Neem je lader mee. Een uurvoor je naar huis gaat even opladen en je gaat met een volle telefoon naar huis.

  18. Ben het er wel gedeeltelijk mee eens. Een open iOS zal creativiteit onder ontwikkelaars stimuleren waardoor Apple een goed beeld krijgt hoe de consumentenversie (zo noem ik het maar even) van iOS verbeterd kan worden.

  19. @Marco: ben ik niet helemaal met je eens…

    Vaak krijg je de meest inventieve dingen als je het moet doen met de middelen die je hebt. creativiteit komt juist uit beperking…

  20. Origineel geplaatst door Kasuja
    @kakoen: of je laat alles aan staan net als ik doe. Neem je lader mee. Een uurvoor je naar huis gaat even opladen en je gaat met een volle telefoon naar huis.

    Idd. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, deze instellingen staan ver weg omdat je ze nooit zou hoeven gebruiken. Telefoons gaan ook steeds langer mee op 1 batterij.. Nog paar jaar en het is al helemaal onzin om 3G/wifi of wat dan ook uit te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.