PlexConnect: mediacenter Plex op Apple TV zonder jailbreak

PlexConnect maakt het mogelijk om op je Apple TV video's van je Plex-mediaserver te starten, zonder te jailbreaken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Plex Apple TVPlexConnect is een nieuwe hack die het mogelijk maakt om het Plex-mediacenter op je Apple TV te gebruiken zonder een jailbreak uit te voeren. Hierdoor kun je al je films, series en andere media van je Plex-server bekijken via je Apple TV. Omdat er geen jailbreak is vereist, werkt PlexConnect op zowel de tweede als derde generatie Apple TV.

Door de Trailers-app op de Apple TV na te bootsen slaagt PlexConnect erin een speciaal Plex-programma op te starten als je deze applicatie opstart. PlexConnect staat geïnstalleerd op de computer waar je films en series met Plex op staan en vangt het verzoek om de Apple-trailers te laden op, om vervolgens in plaats daarvan jouw video’s voor te schotelen.

PlexConnect werkt niet meer sinds Apple op 27 augustus 2013 een update voor de Apple TV uitbracht. Via een omweg kun je echter alsnog PlexConnect werkend krijgen.

Het is niet mogelijk zomaar alternatieve apps op de Apple TV (zonder jailbreak) te installeren. Het is daarom opmerkelijk dat Plex erin is geslaagd dit alsnog via een omweg voor elkaar te krijgen. Het is uiteraard de vraag of Apple deze mogelijkheid zal blokkeren in latere firmware-versies voor de Apple TV. We raden je daarom aan om je Apple TV niet te updaten als je van deze hack gebruik wil maken.

Enige technische kennis is wel vereist om PlexConnect op je computer in te stellen. Het programma bevindt zich op het moment nog in een vroege fase, wat betekent dat je hem moet downloaden op programmeersite Github en hem met behulp van Python-commando’s zelf moet instellen. De ontwikkelaar levert een stappenplan om je te helpen met het instellen van PlexConnect, maar hierbij gaat hij ervan uit dat je al enige voorkennis hebt. Zo verwacht de ontwikkelaar dat je Python al hebt geïnstalleerd.

Tip: we hebben een aparte pagina ‘Plex instellen op iPhone en iPad‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 13:03
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.