Reacties voor: PlayStation Phone: bedreiging voor Apple’s game-imperium?

Sony heeft de PlayStation Phone ontwikkeld, een telefoon op Android 3.0 waarbij het spelen van games centraal staat. Je kunt via de Sony Marketplace extra games aanschaffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Ik denk dat laatste!!! Hoewel het wel een vet idee is. Het zou leuk zijn als de iphone of ipod touch ook zo’n uitschuif pad krijgt met gametoetsen!!! Wie weet………

  2. puur op gaming gebied wel ja, spelletje op touchscreen spelen met visueel gamepad is niet zo fijn als dit..

  3. Is een touchpad niet altijd aanraakgevoelig dan??

  4. Één gemidelde PSP gebruiker is toch vrij jong? Ik denk dat deze PSP wel rond de 400-500 misschien zelfs 600 euro gaat kosten, dus ik denk dat veel mensen geen PSP phone kunnen betalen.

  5. Heb dan liever een PSP Go en een iPhone (of in dit geval een Android telefoon), dan een mengeling van die twee. Dan krijg je waarschijnlijk dat ie op beiden punten wat tekortschiet.
    Telefoon is voor spellen als Angry Birds, en daar heb je geen speciale controls voor nodig. Spellen met meer diepgang (GTA bijvoorbeeld) werken niet zo lekker op een mobiele telefoon en zijn dus veel beter geschikt voor een console zoals de PSP Go.
    Los daarvan is het design ook nogal lelijk

  6. @Econz: je hebt ook warmte gevoelige schermen zoals de iPhone 😉 dat werkt veel beter!

  7. Sowieso heeft Sony op dit moment heel veel in te halen op zowel portable gaming gebied als (smart) phone gebied: ze lopen op 2 gebieden al geruime tijd achter de feiten aan. Ze zullen prijstechnisch met een hoogstaand staaltje kwaliteit moeten komen om uberhaupt zichzelf weer op de kaart te zetten. Daarna valt het te bezien of het een bedreiging vormt voor de iPhone…

    In short Sony dropped the ball long ago and took too long to pick it up…

  8. Als apple nou inderdaad sony overneemt, is het meer een kans dan een bedreiging

  9. ach, ik lig er niet echt wakker van, krijg een beetje een deja vu gevoel.
    Ik vond namelijk van de week nog in een la mijn oude Nokia NGage. Was toentertijd heel leuk (vooral Sonic) maar is ook nooit aangeslagen.

  10. Ben benieuwd, klinkt leuk 🙂

  11. Origineel geplaatst door Jeroen
    Als apple nou inderdaad sony overneemt, is het meer een kans dan een bedreiging

    Apple kan Sony helemaal niet overnemen… Houd daar nu toch eens over op.

  12. Dat ding word toch te duur! En denk niet dat het zo’n vlucht neemt als de iPhone deed. Zeker niet voor mensen die buiten leuke spelletjes een heel stuk meer verwachten van een telefoon, mij incluis!

    En daarbij, Apple neemt Sony gewoon over. Problem solved 😉

  13. Ten eerste vermoed ik dat dit weer een fanboy mockup is.
    Ten tweede zijn er nu redelijk betrouwbare geruchten dat er eind volgend jaar een opvolger voor de PSP zou verschijnen. M.i. is dat veel te laat, maar Sony zou helemaal gek zijn als ze een concurrerend apparaat in eigen huis zouden ontwikkelen. Deze telefoon, als het al geen fake is, draait op Android en draait dus géén PSP games. Dat zou een hopeloze misser zijn.
    Ten derde, het lijkt wel wat op een PSP Go, maar dan véél lelijker!

    Conclusie: als dit al waar is (wat ik sterk betwijfel) is het kansloos!

  14. @Maarten:

    En weet jij ook hoeveel de iPhone kost? misschien ook wel leuk voor je om te weten…

  15. Origineel geplaatst door Jos
    Origineel geplaatst door JeroenAls apple nou inderdaad sony overneemt, is het meer een kans dan een bedreigingApple kan Sony helemaal niet overnemen… Houd daar nu toch eens over op.

    Dat kan apple wel… Houd daar nu toch eens over op………..Echter is de kans zeer klein dat dit daadwerkelijk gebeurt.

  16. check mijn eerdere link, sony heeft al ontkent dat ze echt zijn

  17. Origineel geplaatst door Maarten: Één gemidelde PSP gebruiker is toch vrij jong? Ik denk dat deze PSP wel rond de 400-500 misschien zelfs 600 euro gaat kosten, dus ik denk dat veel mensen geen PSP phone kunnen betalen.

    Dan kan die gebruiker ook geen iPhone kopen, dus wat dat betreft geen concurrentie

  18. Dag idee om iphone te kopen… Koop wel een psphone, veel beter met een ipod touch ernaast

  19. Ik denk laatste, dus mensen kopen telefoon en als je op kan spelen is mooi megenomen.
    Mensen zullen geen spelcomputer kopen als telefoon, anders zou Nokia NGage ook wel een succes geworden zijn wat nooit gebeurd is.

  20. Origineel geplaatst door Alfred
    Ten eerste vermoed ik dat dit weer een fanboy mockup is.
    Ten tweede zijn er nu redelijk betrouwbare geruchten dat er eind volgend jaar een opvolger voor de PSP zou verschijnen. M.i. is dat veel te laat, maar Sony zou helemaal gek zijn als ze een concurrerend apparaat in eigen huis zouden ontwikkelen. Deze telefoon, als het al geen fake is, draait op Android en draait dus géén PSP games. Dat zou een hopeloze misser zijn.
    Ten derde, het lijkt wel wat op een PSP Go, maar dan véél lelijker!Conclusie: als dit al waar is (wat ik sterk betwijfel) is het kansloos!

    Je snapt het volgens mij niet. Waarschijnlijk heeft Sony dit expres laten uitlekken, zodat mensen weten dat er een tegenstander komt van de 3DS en dan nog wachten om een 3DS te kopen. Hoe kan dit nou een fanboy mockup zijn, Engadget heeft het ding zelf in de hand gehad. Hij draait inderdaad op Android, maar heeft een speciale PSN Store erbij, waar je dus al je games kan kopen, zoals God Of War. Dat hij lelijk is maakt niet uit of het nep is. De 3DS is ook verschikkelijk lelijk maar wel nep.

  21. Gaat nooit werken dit het is ws duur en als je zo’n telefoon hebt ben je meteen een nerd

  22. Sony Europe heeft gezegd dat de gelekte plaatjes van FOK: de Playstation Phone “nep” zijn. Een voorlichter van het bedrijf heeft de validiteit van de beelden ontkend. Sony Europe en Sony Ericsson geven echter geen commentaar op “geruchten en speculatie”, dus het lijkt erop dat er binnen het bedrijf wat onduidelijkheid is.

    We zullen moeten afwachten om te zien of het een bluf is of niet.

  23. hmm een telefoon speciaal om mee te gamen.. is dat niet eerder fout gegaan? uguhm: Nokia N-Gage

  24. Mensen, dit is NIET echt. Sony heeft het zelf gezegt. Check: http://www.eurogamer.net/articles/2010-10-27-ps-phone-images-definitely-fake

  25. Als ik wil gamen, dan doe ik dat gewoon op een pc.

  26. Rommelt in zijn la….stof…paperclips….elastiekjes….speelgoed….N-Gage first edition. Degene die je eerst uit elkaar moet slopen voordat je er een spelletje in kan. Retro is toch weer in….

  27. ik vind dat de touch playstation controls net zo fijn zijn! Ik heb tony hawk ps2 op me iphone en vind het geweldig spelen! De controls doen echt niet onder dan aan een playstation controller sorry

  28. Origineel geplaatst door Econz: Is een touchpad niet altijd aanraakgevoelig dan??

    soms druk gevoelig

  29. Laten we hopen dat er zoiets uit komt hopelijk een beter design. Goed voor de concurrentie. Door dit soort dingen krijgen wij als consument betere producten. En ook geen lelijke game case om iPhone 4. En deze kan me G1 vervangen ipv de Desire HD.

  30. Met Android als OS, niet interessant.

  31. Moet een gerucht zijn, tragische specs… Er zijn al telefoons die een jaar of meer met die specs rond gaan..

  32. Denk ook niet dat veel mensen een controller ipv querty onder hun touch-mobieltje willen hebben omdat het geen prioriteit is.
    Als er nou eens meer ontwikkeling in de controller voor de iPhone werd gestoken dat kon namelijk nog WEL iets worden.

  33. Volgens mij kan dit best wel een hit worden…

    De PSP fans krijgen er een telefoon bij, en de Android fans krijgen er een gameconsole bij…

    Duur? Wat kost een iPhone simlock vrij dan?
    Deze PSP krijg je straks ook gratis bij je 2 jarige abo hoor…

    En Android is goed bezig met de markt te veroveren…
    Ik heb ook een android, en deze tipt imho lang niet aan mijn iphone, maar voor de niet-iphone fans zal dit een mooi device zijn!

  34. Al sowieso ik zie hier een telefoon en geen gamedevice al denk ik dat Sony hier veel te laat mee komt want spelletjes spelen op een mobiel dat kennen we al dat … Ik denk als nintendo met de “nieuwe hype” meegaat ( game consoles op mobielen plaatsen ) dan wel het beste uitkomt als het dan ook nog om 3D gaat ik vond Sony er wel een potentiële bedrijf er wel voor om 3D naar hun fantastische mobielen te brengen.. En dan nog een psp accent er aan toevoegen erg jammer van Sony misch kan Nintendo het wel een keer goed doen nu alleen een mobiel! En de iPhone always THE best!

  35. Emulators anyone? ik weet niet hoe het met jullie zit maar emulator + touchscreen is voor mij toch dè faal van mobile gaming 😛 Kom maar op met deze phone! Beetje gezonde concurrentie op gebied van phone gaming is nooit mis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.