Reacties voor: playGo AP1: AirPlay-ontvanger speelt lossless muziek af

De playGo is een kastje dat aangesloten wordt op een versterker, zodat je muziek lossless hierop kunt afspelen. Het apparaatje is wel iets duurder dan de AirPort Express.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Oke maar de Airport Express is ook gewoon optisch aan te sluiten via een toslinkkabel. Oftewel ook de AE ondersteund optische net zoals de Mac ook doet. Dus voor de mensen die het nog niet wisten, ja een Mac kun je optisch aansluiten.

  2. Op de AirPort Express zit in de minijack aansluiting OOK een optische uitgang waar je ook loss-less (5.1) geluid kunt streaken. Dus is deze gadget totaal overbodig. (die van Apple kost namelijk slechts 89,-)

  3. Ik weet niet, maar door een 3,5mm optisch verloopje in de airport te drukken.kan je ook een optische kabel aansluiten en zonder kwaliteits-verlies muziek luisteren!

  4. Airport express heeft toch ook een optische aansluiting?

    en via de mini-jack kun je makkelijk voor een paar euro 2 rca-stekkers aansluiten.

    Dus het enige extra aan dit ding is dat je wat bedieningsknopjes hebt?

  5. Ik weet niet, maar door een 3,5mm optisch verloopje in je airport te drukken.kan je ook een optische kabel aansluiten en zonder kwaliteitsverlies muziek luisteren

  6. Wat biedt dit apparaat voor voordeel boven de AirPort Express?

  7. Je krijgt toch geen losless op je iphone?

    Koop dan een ATV2, jailbreak deze, hang een externe schijf in het netwerk met je al je lossless en klaar ben je ook.
    Te bedienen met je iphone en het kost je maar 100 euro.

    Ik snap hier totaal de functie niet van..

  8. Airport express heeft ook een optische-uitgang

  9. Ik ga er vanuit dat het prijsverschil van de playGo hem zit in de DAC. Hoewel ik de Airport Express analoog heb aangesloten aan een setje AudioEngine A5 powered speakers en ik tevreden ben over de audiokwaliteit, schijnt dat een gruwel in de oren van audiofielen te zijn: de DAC in de AE is nogal matig. Logisch, want dat is het duurste stukje elektronica van dit soort apparaatjes…

    Heb je dus een goede versterker zonder optische ingang, dan kan de playGo een goed alternatief zijn.

    Dat is de enige verklaring voor het prijsverschil.

  10. Goedkoper alternatief is die van logitec. Kost meen ik €29,- puur en alleen muziek via Bluetooth !

  11. Raar vergelijk allemaal andere functies… Geef mij maar mn Apple Tv, optische uitgang en ook video mogelijkheden. AP express leuk als je wifi signaal wil versterken.
    Eindelijk eens apple producten die goedkoper zijn dan het alternatief. Denk niet dat dit apparaatje het gaat halen.

  12. Origineel geplaatst door Sven
    Goedkoper alternatief is die van logitec. Kost meen ik €29,- puur en alleen muziek via Bluetooth !

    Haha. Ja, maar dat is op zijn best niet bepaald lossless.
    Overigens kan ik dat met een Bluetooth-adaptertje van 8 euro net zo goed.

  13. Apple tv voor 109 euro
    En je kan er nog veel meer mee ook snap niet dat sommigen mensen het wiel opnieuw proberen uit te vinden en nog voor meer geld ook ( kansloos dus )

  14. Dat gebeurd hier zoooo vaak. Als er over audio wordt geschreven, met name iets van de norm afwijkend, dan staan artikelen vol met onwaarheden en kromme feiten.
    – Airport Express heeft ook een optische uitgang. Gecombineerd in de 3,5mm jack aansluiting.
    – RCA is geluidkwaliteits-technisch EXACT hetzelfde als 3.5mm jack. Alleen de stekkertjes hebben een andere vorm.
    Schrijf correct over deze zaken of doe het niet.

    Reden van de hogere prijs: o.a. betere DAC, uPNP/DLNA support, USB audio en meer audiodecoders.

  15. Het artikel is door geen van jullie echt gelezen, volgens mij:
    “Hoewel de AirPort Express met behulp van een minijack-aansluiting prima zijn werk doet, is er wel sprake van kwaliteitsverlies. Een optische kabel is een tweede optie, maar veel oudere versterkers hebben alleen een RCA-aansluiting.”

  16. @Schep: M.a.w.: met de AirPlay-ontvanger van playGO schiet je ook niets op als je een oudere versterker hebt. Immers, de AirPlay-ontvanger zul je in dat geval net zo goed met een RCA-aansluiting moeten koppelen en dan heb je ook kwaliteitsverlies. Heb je wél een versterker met een optische ingang, koop dan gewoon een Airport Express voor zo’n €85.

  17. Origineel geplaatst door Schep
    Het artikel is door geen van jullie echt gelezen, volgens mij: “Hoewel de AirPort Express met behulp van een minijack-aansluiting prima zijn werk doet, is er wel sprake van kwaliteitsverlies. Een optische kabel is een tweede optie, maar veel oudere versterkers hebben alleen een RCA-aansluiting.”

    Ben ik niet met je eens. Met de inleidende alinea erbij lees ik de optische optie als die van de playGO. Met wat jij suggereert snijd de RCA opmerking helemaal geen hout, want dan zou het artikel juist aanstippen dat AE en playGO dezelfde typen aansluitingen hebben, wat eerder juist ontkent wordt.

  18. Origineel geplaatst door Thijs
    ”Ben ik niet met je eens. Met de inleidende alinea erbij lees ik de optische optie als die van de playGO. Met wat jij suggereert snijd de RCA opmerking helemaal geen hout, want dan zou het artikel juist aanstippen dat AE en playGO dezelfde typen aansluitingen hebben, wat eerder juist ontkent wordt.

    My point exactly.

  19. Origineel geplaatst door Thijs
    Ben ik niet met je eens. Met de inleidende alinea erbij lees ik de optische optie als die van de playGO. Met wat jij suggereert snijd de RCA opmerking helemaal geen hout, want dan zou het artikel juist aanstippen dat AE en playGO dezelfde typen aansluitingen hebben, wat eerder juist ontkent wordt.

    Ik lees in die zin toch echt dat de AE een 3,5 mm jack aansluiting heeft en dat een tweede mogelijkheid een optische aansluiting is, iets wat ook correct is.
    Ik ben wel met je eens dat de eerste en de tweede alinea elkaar lijken tegen te spreken, maar aangezien wij allemaal de technische kenmerken van een AE kennen vind ik dat ik de vrijheid mag nemen om uit de door mij aangehaalde zin te concluderen dat ook iPhoneclub op de hoogte is van de optische aansluiting op de AE.

    Met jouw opmerking over de kromme feiten ben ik dan wel weer absoluut eens.

    Origineel geplaatst door AHG
    M.a.w.: met de AirPlay-ontvanger van playGO schiet je ook niets op als je een oudere versterker hebt. Immers, de AirPlay-ontvanger zul je in dat geval net zo goed met een RCA-aansluiting moeten koppelen en dan heb je ook kwaliteitsverlies.

    Er had natuurlijk in moeten staan dat de DAC bij dit ding beter is. Daar gaan we vooralsnog allemaal van uit, en dat moet met dat prijskaartje ook. Dan heeft een RCA kabel aansluiten op dit dure apparaat opeens wel weer zin, omdat er minder kwaliteitsverlies optreedt.

    Sowieso moet je gewoon een AE kopen, want bijna het drievoudige betalen lijkt me wat onzinnig. Dan lijkt investeren in een nieuwe versterker me een beter plan.

  20. @Schep: Alweer mis, Schep. Door een optische kabel te steken in je Airport Express, wordt het signaal niet omgezet in ‘audible sound’ door de aanwezige DAC, maar in zijn oorspronkelijke (digitale) vorm doorgestuurd naar je versterker. Om gebruik te kunnen maken van het optische signaal van je Airport Express zal je versterker zal dus een goede DAC aan boord moeten hebben. Een andere optie is een DAC aansluiten tussen je AE en versterker.

  21. Origineel geplaatst door AHG
    Alweer mis, Schep. Door een optische kabel te steken in je Airport Express, wordt het signaal niet omgezet in ‘audible sound’ door de aanwezige DAC, maar in zijn oorspronkelijke (digitale) vorm doorgestuurd naar je versterker. Om gebruik te kunnen maken van het optische signaal van je Airport Express zal je versterker zal dus een goede DAC aan boord moeten hebben. Een andere optie is een DAC aansluiten tussen je AE en versterker.

    Dat snap ik, dat is ook niet wat ik bedoel.
    In geval van jack of RCA aansluiting (die (RCA) de AE niet standaard heeft zonder converter stekkers) zal de kwaliteit van dit apparaat beter moeten zijn.

  22. Sorry for answering in English, but here are some differences between the BICOM playGo AP1 and the Apple Airport Express:

    • Enhanced digital audio through the use of high-end Digital to Analog Converter (Burr-Brown PCM5102 DAC) and Sample Rate Converter (Burr-Brown SRC4193).
    • DLNA and UPnP support to connect to Network Attached Storage (NAS Devices) and PCs (including Microsoft “Play To”)
    • FLAC lossless support through DLNA
    • Supports legacy iOS devices through USB
    • Charges iOS devices including iPad
    • Top panel touch-sense volume and transport controls
    • Separate Analog RCA and Digital Optical Audio (Toslink) output jacks
    • Built-in IR receiver for remote control
    • Can be integrated into a Control4 home automation system

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.