Reacties voor: Plastic tasjes in de Apple Store, is dat wel milieuvriendelijk?

Op de Dag van de Aarde staan we stil bij de vraag: waarom deelt Apple eigenlijk plastic tassen uit in de Apple Store. Is dat wel milieuvriendelijk genoeg voor een bedrijf dat zich graag groen noemt?

Reacties: 22 reacties

  1. Nee. En daarom kost het geld

  2. Hartstikke goede vraag! Blij dat iCulture dit aan de kaak stelt. Ronduit schandalig van Apple. Meer bijdrages als deze. Dank.

  3. Het is aan de klant om die tas te accepteren, soms koop je iets “blindergewijs” zoals ik het noem.
    Je was van plan niets te kopen, toch maar doen.. wat resulteert dat je soms wel een tas nodig hebt.

  4. In Amerika wilde ik per se een papieren tas omdat ik het er veel leuker uit vond zien! Deze tasjes in nederland vind ik afschuwelijk en die neem ik ook echt nooit (schande van mij eigenlijk). Maar als ze hier de papieren tasjes inschakelen zal ik er een hele hoop sparen voor de leuk.

  5. Tsja, als ik tegenwoordig om boodschappen ga neem ik een eigen tas mee… en ik zal nooit zomaar iets in een Apple Store kopen. Dat wordt eerst helemaal uitgezocht. Maar dan koop ik het liefst online eigenlijk. Hoef ik alleen de voordeur open te doen.

  6. @Jaap Couro: Ooit wel een wat gekocht daar en geen tas bij je ? dan wil je toch een stevige tas die ook tegen een regenbui kan en wat gewicht aan kan, daarom ook plastic lijkt me is vaak toch meer stevig.

    En zoals aangegeven je hoeft geen tasje te nemen, je kan ook zelf iets meenemen.

    Het heeft ook met uitstraling te maken lijkt me, koop je een mackbook van 3500 euro en dan gaat ie in een bruine papieren zak, ziet er ook niet erg luxe uit, klagen daar weer klanten over dat er een goedkoop papieren zakje om zit…. niemand kan het ooit winnen zo of goed doen, als je er zo mee zit neem dan je eigen tas mee.

    Ik denk trouwens wel dat de meeste mensen die tasjes van Apple niet weggooien maar hergebruiken.

    En als je toch een plastic tas weg doet, gooi het dan in de plastic afvalbak zoals het hoort, dat zou een hoop rommel en ellende schelen als we dat allemaal netjes zouden doen.

  7. Origineel geplaatst door .

    Nee. En daarom kost het geld

    Die 15 cent is niet echt een obstakel als je net 700 euro aan een iPad uitgegeven hebt.

  8. @Patrik: en komen ze het dan op de fiets brengen of word het overhandigd door een chauffeur die de motor laat draaien van zijn / haar bestelauto?

  9. Ga jaarlijks naar New York toe en elke jaar koop ik wat bij de Apple store en inderdaad de papieren tassen zijn veel beter !!!

  10. Origineel geplaatst door @rno
    @Patrik: en komen ze het dan op de fiets brengen of word het overhandigd door een chauffeur die de motor laat draaien van zijn / haar bestelauto?

    Nee met de bus, maar ik hoef mijn tijd er niet in te steken om 150 km naar Den Haag te rijden en dure parkeerkosten te betalen. Dit is in mijn ogen milieuvriendelijker. Of jij moet er anders over denken??

  11. Wil je van die tasjes af? Gewoon verbieden. Dus ook niet kunnen kopen. Dan nemen mensen wel een tas mee.

  12. Plastic tasjes gaan langer mee bij hergebruik.

  13. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    Wil je van die tasjes af? Gewoon verbieden. Dus ook niet kunnen kopen. Dan nemen mensen wel een tas mee.

    Dat werkt niet altijd. Als ik ga kledingshoppen, neem ik echt niet mijn AH shopper mee. En soms loop je wel eens spontaan een winkel binnen.

  14. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    Wil je van die tasjes af? Gewoon verbieden. Dus ook niet kunnen kopen. Dan nemen mensen wel een tas mee.

    Nee, waar pak je een Nederlander ‘t hardst? In z’n portemonnee. Dus gewoon een statiegeldsysteem invoeren. 5 euro bv. Moet jij ‘ns opletten hoe snel ze dat tasje weer terugbrengen!

  15. @Patrik: heb ik, ik heb de intercity gepakt om m’n Phone te gaan halen in A’dam

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. We hebben t over milieu impact tas, als voorbeeld wordt een impuls aankoop gegeven??? Das echt slecht voor t milieu impuls aankopen. Los daarvan Apple spullen zijn te duur om impulsief te kopen .

  18. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    Wil je van die tasjes af? Gewoon verbieden. Dus ook niet kunnen kopen. Dan nemen mensen wel een tas mee.

    Origineel geplaatst door Eric
    Nee, waar pak je een Nederlander ‘t hardst? In z’n portemonnee. Dus gewoon een statiegeldsysteem invoeren. 5 euro bv. Moet jij ‘ns opletten hoe snel ze dat tasje weer terugbrengen!

    Plastic tas terug brengen? Met gaten erin? Hmm…
    Je hebt van die polyester/kantoenen tasjes in hoesje. Die doe je dan in je jaszak. Ideaal en helemaal logo-vrij. Je sponsort er geen winkelmerk mee 😉😁

  19. Apple moet gewoon €0.10 – €0.15 vragen voor zo’n tas. Wellicht helpt dat. 🤓

  20. Origineel geplaatst door Kees101
    Apple moet gewoon €0.10 – €0.15 vragen voor zo’n tas. Wellicht helpt dat. 🤓

    Ik heb inmiddels ook ervaren dat duurdere zaken de tasjes “gratis” meegeven, omdat ze anders toch wel genoeg rendabel werken om heffing op die tasjes te terugverdienen. Het zou raar zijn van de winkels waar je dure Apple spul koopt, dat je dan alsnog moet bijtellen voor zo’n tasje. Overigens zou ik zelf niet willen rondlopen met tasje voorzien van een -logo of van een duur sieraden-/horlogemerk.

  21. Origineel geplaatst door Kees101
    Apple moet gewoon €0.10 – €0.15 vragen voor zo’n tas. Wellicht helpt dat. 🤓

    Dat is toch al verplicht in Nederland om geld te vragen voor plastic tasje?

  22. Papieren tassen vind ik sowieso ook niet OK ivm de boomkap, tenzij het van gerecycled papier zou worden gemaakt. Daar zou ik 100% achter staan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.