Reacties voor: Apple maakte al eerder een spelcomputer: de Pippin

De nieuwe Apple TV is niet de eerste spelcomputer van Apple. In de jaren '90 werd ook al de Pippin uitgebracht, een gamesconsole die toen zijn tijd vooruit was. Maar erg succesvol was het niet.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 6 reacties

  1. Een concurrent voor Xbox PlayStation en Wii …..
    Dat zeg je dus dat de misschien te verschijnen atv hetzelfde grafisch geweld als deze consoles aankan.
    Ik denk dat dat een beetje zwaar overdreven is.
    Een heleboel kleine lichte spelen die te koop zijn in de app store zie ik dan nog wel kunnen maar dan echt met een Max kwaliteit a la Wii en niet Xbox of PlayStation.
    Als ik de laatste artikelen bekijk laten jullie je een beetje meeslepen met de gekte 🙂

    • @Jonathan: Apple gaat zich op de casual gamer richten, dus ze hoeven geen games met zware grafische kwaliteiten aan te bieden. Ik denk dat de gebruikersgroep ook heel anders is. Gamers gaan hun gameconsoles niet aan de kant zetten, maar Apple kan met een game-Apple TV wel een grote groep mensen aanspreken, die eerder niet in hun hoofd zouden halen om een gameconsole te kopen. Als ze er dan nog wat extra (niet-games-gerichte) functies in stoppen, kan het zo maar zijn dat het kastje opeens in heel veel huiskamers staat… zonder dat de gamers zich druk hoeven te maken dat Apple de leukste games als exclusives inpikt.

      Trouwens, Nintendo doet het met de Wii U niet zo best en dat is nou precies de gameconsole die voor casual gamers was bedoeld. Dus potentie genoeg, lijkt mij.

  2. Nintendo doet het met de Wii U niet best omdat ‘casual gaming’ geen ding meer is. De eerste Wii heeft redelijk verkocht, maar is veelal in een kast geëindigd na een paar keer proberen. Spelverkoop dramatisch, ondersteuning vanuit third party developers dramatisch vanwege deze verkoopcijfers.

    Apple heeft wel de mazzel dat ze al een groot klantenbestand hebben die toch wel een apple TV willen, en dat gamen er dan bij krijgen. Ik verwacht niet dat het game gedeelte een selling point gaat zijn.

    Overigens kan men met de serieuze oudere games (GTA SA bv) wel een gevoelige snaar raken. Die loopt op de iphone / ipads ook perfect, en is absoluut leuk om nog eens te spelen.

  3. Het artikel is geschreven alsof al vaststaat wat de apple tv gaat worden en aanbieden. Beetje raar!

  4. Origineel geplaatst door Jonathan
    Een concurrent voor Xbox PlayStation en Wii …..
    Dat zeg je dus dat de misschien te verschijnen atv hetzelfde grafisch geweld als deze consoles aankan.
    Ik denk dat dat een beetje zwaar overdreven is.
    Een heleboel kleine lichte spelen die te koop zijn in de app store zie ik dan nog wel kunnen maar dan echt met een Max kwaliteit a la Wii en niet Xbox of PlayStation.
    Als ik de laatste artikelen bekijk laten jullie je een beetje meeslepen met de gekte

    Ik ben het met je eens dat het ‘t grafische geweld van de PS4 waarschijnlijk niet overtreft, maar je moet de A8 processor niet onderschatten… Ik denk dat het wel de Wii zwaar overtreft, als je kijkt hoe mooi sommige games in de App Store zijn… Die zijn vaak wel minimaal van PS3 kwaliteit.

  5. Leuk artikel over de Apple “Pippin”. Ik dacht dat ik veel over Apple wist, maar dit toch nog niet!
    Wat de Apple TV betreft geloof ik alle geruchten nog niet zomaar. Het lijkt dat het een apparaat wordt dat overal een beetje tussenin hangt en dat zijn nou juist de apparaten die geen succes worden.
    Films en apps, maar welke dan wel en welke niet. Eigen tv-kanalen, maar die zijn nog niet klaar. Gamen maar dan niet de echte gamers. Dat klinkt niet goed. Apple zal duidelijke functies moeten aangeven voor de Apple TV en minstens in 1 of 2 functies moeten uitblinken, anders wordt het niets.

    Ik heb liever een “echte” Apple smart televisie met een super beeld, alles er in gebouwd wat je nodig hebt en een perfecte interactie met al je Apple apparaten in huis én onderweg!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.