Reacties voor: Pioneer brengt eerste CarPlay-inbouwsystemen uit

Pioneer heeft als eerste de entertainmentsystemen in de auto aangepast voor CarPlay. Maar hoeveel hebben we er in Nederland aan?
Lees het complete artikel → Pioneer brengt eerste CarPlay-inbouwsystemen uit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Jammer, dat voor de Nederlandse systemen nog geen update verschijnt. Wel mooi dat het voor de Amerikaanse systeem al wel beschikbaar is.

    De genoemde Amerikaanse systemen hebben Europese tegenhangers die sterke gelijkenis tonen. Ik gok dan ook dat ze wel snel de firmware om kunnen zullen zetten.

    De huidige AppRadios werden niet genoemd op de website van Pioneer als modellen die carplay zouden ondersteunen. Wel mooi dat de vierde versie dit wel zal doen. Maar nog een correctie de vierde versie van de AppRadio is ook in Amerika nog niet uitgebracht.

  2. Nederland wordt steeds meer een lachertje voor Apple.
    Wij betalen toch aardig wat voor al dat Apple spul en worden met veel dingen overgeslagen, Siri, Kaarten, Apps en nu dit weer.

    Probeer eens een iPhone 6 Plus carkit te bestellen…nog nergens, zelfs Brodit levert pas eind van de maand aan een paar klanten.

  3. Heb net een jaar oude Pioneer radio (AVH-X5500BT) en die krijgt geen ondersteuning voor CarPlay, terwijl de 8600 die net zo oud is dit wel krijgt.

    Dus hoop ik dat het alsnog gaat gebeuren.

  4. @Gonny Er is wel degelijk een update voor de europese markt. Ik ben in het bezit van een AVIC-F860BT. Dit is de europese benaming voor AVIC-5000NEX voor zover ik weet.
    Ook voor deze radio is er vandaag een (EU) firmware update gekomen waarin in de “update history” staat vermeld dat Carplay is toegevoegd. Ik heb nog geen kans gezien om deze te installeren maar volgens de documentatie zou dus Carplay moeten werken. Dus ik hoop dat bovenstaand artikel niet klopt:-) Laat het later vandaag weten…

  5. @Michel: Graag! Want via de techische man van Pioneer Benelux viel weinig informatie te krijgen. Ik heb expliciet gevraagd of er vandaag/binnenkort nieuwe firmware uitkomt, waarin de CarPlay-ondersteuning zit, maar volgens hem kon dat nog wel even duren.

    Ik dacht later ook: ik had eigenlijk beter bij een goed geïnformeerde dealer of gebruiker kunnen vragen, dan bij Pioneer zelf. Die mensen op het hoofdkantoor weten natuurlijk ook maar half wat ze verkopen.

  6. Als je op de Europese site van pioneer kijkt vind je een hele pagina over carplay en de compatibele modellen

    Volgens mij is het dus hier ook beschikbaar. Ze hebben trouwens net een nieuw model uitgebracht specifiek voor carplay.

  7. Het correcte apparaat heet SPH-DA120 (dus niet 110) en is in Nederland te koop voor zo’n EUR 500 ;-(
    Zie hier de officiële pagina bij Pioneer.
    De manual kun je ook al downloaden om je eraan te verlekkeren.
    En hier nog een site appradioworld waar ze in een ander artikel ook uitleggen hoe je de firmware upgrades kunt uitvoeren.
    Zelf wil ik eerst weten of zo’n apparaat in mijn auto (Volvo 940) ingebouwd kan worden en waar ik dat het goedkoopst kan doen. Tips? Ik beloof ervaringen hier te delen.

  8. Pioneer heeft vandaag gewoon ook voor Europa de CarPlay update uitgebracht…

    Edit: ik ben zelf in het bezit van een AVIC-F60DAB en ik heb zelf de update geïnstalleerd en het werkt perfect!

  9. @Gonny van der Zwaag: Ook bij inmiddels geüpdate en het werkt gewoon. Uiteraard Siri in het Engels maar het menu etc in het Nederlands.

    • @Michel: Dank voor jullie opmerkingen. Ik heb inmiddels ook de juiste pagina met alle modelnummers bij Pioneer gevonden. Deze modelnummers dus: AVIC-F60DAB, AVIC-F960DAB, AVIC-F960BT, AVIC-F860BT, AVH-X8600BT en SPH-DA120 (zie aanvulling in artikel).

  10. Ik heb in juli dit jaar een Hyundai i10 GO gekocht, met daarin een AVIC-F8430BT Pioneer systeem.

    Heeft iemand enig idee of deze ook Carplay heeft/krijgt?

  11. Hallo,

    ik wil graag een nieuwe Pioneer AppRadio SPH-DA120 van €479,- heeft deze wel gewoon carplay enzo? want er staat boven dat die niet alles kan in europa maar volgens de pioneer site wel

  12. @Michel: Ik heb de update er ook op gezet maar bij mij werkt hij niet (heb ook een 860 en een iPhone 6)… Hoe moet ik CarPlay activeren?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.