Reacties voor: Piloot ruilt zware handboeken in voor iPad

Piloten in opleiding kunnen bij Virtual Aviation hun handboeken, kaarten en tabellen inruilen voor een iPad. Alle informatie is daarop aanwezig.
Lees het complete artikel → Piloot ruilt zware handboeken in voor iPad

Reacties: 18 reacties

  1. Is vandaag mischien voor het eerst gebruikt?

  2. Beetje jammer dit @gebakkenzucht

  3. @Gebakkenzucht:
    Kom op denk eens na, dit zijn geen grappen..

    Ja als ze echt alle boeken gedigitaliseerd krijgen naar de ipad is dit een prima oplossing. De met de ipad heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden dan alleen maar tekst in een boek.

  4. Pfff ik zou zo ook wel willen leren.. bij ons krijgen leraren dikke lounge voor pauze’s en wij hebben nog steeds kutstoelen.. Kunnen ze dat geld beter investeren zodat wij ook me t de iPad kunnen leren ^^

  5. Ik denk het niet.
    Ook in de scheepvaart moeten er in dit digitale tijdperk ten alletijde verplicht papieren zeekaarten en boeken aan boord zijn. Voor het geval dat de elektronica uitvalt.
    Ander voorbeeld gps in de auto (weg met de wegenkaart)
    ff geen beeld en men weet meteen niet meer waar men zich bevindt vooral tijdens vakantieritten in het buitenland.
    De wegenkaart ligt immers niet meer in het dashboardkastje.

  6. Lekker toepasselijk moment om dit te presteren. C’mon, bewaar dergelijk “nieuws” even tot volgende week ofzo… Interessant of niet, maar op een moment dat er verschillende zenders live zitten met een bericht over een neergestort vliegtuig zitten veel mensen naar mijn idee niet te wachten op een foto van een cockpit waarin een iPad wordt geprobeerd.

  7. Ik mag van mijn baas dergelijk apparaten niet meenemen in de cockpit. En het lijkt me niet handig om tijdens het vliegen 3G aan te hebben.

  8. Humor is de beste manier om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Niet voor niets wordt vaak gezegd: “later kun je erom lachen”. Het is natuurlijk uiterst tragisch wat er vanochtend is gebeurd en het zal voor veel mensen te veel van het goede zijn om nog dezelfde dag hierover grappen te maken, maar om daar iemand direct op aan te vallen vind ik wel weer erg intolerant. Laten we het een beetje luchtig houden, niemand heeft er wat aan als we elkaar verwijten gaan maken. En wat Melvin al zei: dit soort nieuws uitbrengen op dezelfde dag dat een vliegtuig crasht is vragen om (dit soort) opmerkingen.

  9. Dit zou volgens mij nog best wel handig zijn. Je ziet vaak dat als een vliegtuig neer stort en ze moeten iets weten dat ze het uit stress niet kunnen vinden. Dan zal zo’n zoekfunctie wel handig zijn.

  10. Je ziet vaak dat als een vliegtuig neer stort en ze moeten iets weten dat ze het uit stress niet kunnen vinden. Dan zal zo’n zoekfunctie wel handig zijn.

    Tik in Spotlight: “Terrain, Terrain!”.

    Damn geen resultaten..

  11. Lees en kijk nou toch eens goed!
    Het gaat om gebruik in een flightSIMULATOR. De iPad wordt niet gebruikt in de cockpit van een echt vliegtuig.

  12. Dat het ongeval heeft plaatsgevonden is zeer tragisch, maar om nu een artikel wat over een flight-simulator gaat daarom te veroordelen gaat toch wel wat ver. Dagelijks verongelukken auto’s, gaan we dan zeuren als er een nieuw navigatiesysteem uitkomt? Overdrijven is ook een vak…

  13. Zit er een 12v ingang in een cockpit? Wat als de accu na 10 uur leeg gaat? Tokyo is 11 uur vliegen.

  14. Kijk, dit is het soort van toepassingen die het bestaan van tablets rechtvaardigt! De literatuur van mijn eigen studie is ook bijna volledig digitaal beschikbaar, maar de meesten van ons hebben het allemaal gewoon moeten printen omdat dat normaal te lezen is.

    Origineel geplaatst door Macintouch
    Ik mag van mijn baas dergelijk apparaten niet meenemen in de cockpit. En het lijkt me niet handig om tijdens het vliegen 3G aan te hebben.

    Waar heeft dat verbod mee te maken precies? En 3G tja, dan neem je toch eentje zonder 3G?

  15. @Tsjaap
    Die mannen/vrouwen kijken niet constant in die boeken hoor… er bestaat zoiets als automatische piloot.

    Vraag is wel of dit in real life kan gebruikt worden, vermits er teveel mee kan gedaan worden buiten die naslagwerken.

  16. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Zit er een 12v ingang in een cockpit? Wat als de accu na 10 uur leeg gaat? Tokyo is 11 uur vliegen.

    Hoezo, wil je het vliegtuig opladen met een iPad? 🙂
    Ik denk dat je uitgang bedoeld.

  17. Dit is precies het zelfde als, alle schoolboeken op een memory stick zetten en een laptop aan ieder kind, ipv al die zware en dure boeken.

    Op langer termijn is een laptop goed koper, maar dat is in dit geval weer niet, maar via de iPad is het dan weer makkelijker zoeken.

  18. Origineel geplaatst door pascal
    Dit is precies het zelfde als, alle schoolboeken op een memory stick zetten en een laptop aan ieder kind, ipv al die zware en dure boeken.Op langer termijn is een laptop goed koper, maar dat is in dit geval weer niet, maar via de iPad is het dan weer makkelijker zoeken.

    …behalve een zeer belangrijk verschil. Als je een boek uit je schooltas pakt, kan je meteen beginnen met lezen. Pak je een laptop uit je tas, dan mag je wachten tot ie helemaal klaar voor je is. Pak je je IPad uit, dan is het even goed click and go, met nog het voordeel van een echt boek: het is prettig om van een IPadscherm te lezen. Wellicht wel leuker dan vanuit een boek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.