Reacties voor: Picsel klaagt Apple aan over schermtechnologie

Picsel Technologies heeft Apple aangeklaagd wegens gebruik van een patent, waardoor het scherm sneller wordt ververst. Volgens Picsel zouden er vertragingen in schermweergave ontstaan als Apple de technologie niet had gebruikt.
Lees het complete artikel → Picsel klaagt Apple aan over schermtechnologie
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Stom van Apple. Dit keer hebben ze geen poot om op te staan. Dus dat word lappen 😉

  2. @MacBoot:

    En dat kun jij afleiden uit slechts een berichtje? Het gaat wel iets dieper dan dit verhaal lijkt me.

    Beetje kort door de bocht dus. 😉

  3. apple is lievvv <3

  4. komt wel goed

  5. opkopen die hap 😀

  6. Hadden ze 2 jaar eerder mee moeten zijn.

  7. @sander

    Tuurlijk niet!
    nu vangt picsel er toch veel meer geld voor?

  8. Origineel geplaatst door iMick
    KDDI, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Palm, Samsung, Sony Ericsson en Sharp

    Neuh, want bedrijven als KDDI, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Palm, Samsung, Sony Ericsson en Sharp hadden dat dan waarschijnlijk al eerder gedaan. Deze bedrijven zijn net ff wat groter dan Apple.

    Origineel geplaatst door sander
    Hadden ze 2 jaar eerder mee moeten zijn.

    Dat noemen ze nou een geldkoe die je moet uitmelken.

  9. Picsel heeft dat patent op de techniek waarschijnlijk alleen maar voor deze reden. Zodat ze een geldstroom kunnen genereren van alle telecom bedrijven. Dit gebeurt heel vaak, mensen die iets bedenken, er patent op aanvragen en er vervolgens niks mee doen maar alleen in de gaten houden of andere hetzelfde doen om er op deze manier aan te verdienen.

  10. Sommigen noemen het slim zakendoen, ik noem het walgelijke praktijken. Zouden ze Meizu aanklagen bijvoorbeeld? Nee….al bij voorbaat (om verschillende redenen) kansloos. Ik mis trouwens in het rijtje HTC, toch ook niet een kleine jongen. Daarnaast is het mij niet duidelijk of het een hardware of software oplossing of een combinatie daarvan. Als het uitsluitend softwarematig is, waarom staan hier hardwarefabrikanten genoemd?

  11. Achja, nog maar weer een rechtzaak tegen. Apple waar
    ook niet..

  12. Origineel geplaatst door iPhonez
    Sommigen noemen het slim zakendoen, ik noem het walgelijke praktijken. Zouden ze Meizu aanklagen bijvoorbeeld? Nee….al bij voorbaat (om verschillende redenen) kansloos. Ik mis trouwens in het rijtje HTC, toch ook niet een kleine jongen. Daarnaast is het mij niet duidelijk of het een hardware of software oplossing of een combinatie daarvan. Als het uitsluitend softwarematig is, waarom staan hier hardwarefabrikanten genoemd?

    Apple doet de zelfde bij ons.. Nu zeggen ze dat jailbraiken illegaal is in vs terwijl ze het 2 jaar geleden het ook konden doen..

  13. @iPhonez:

    het is een software oplossing van hun zelf en dit zijn de partners van picsel
    http://www.picsel.com/index.php/partners/manufacturers geen HTC die hebben mischien en eigen oplossing ontwikkeld.

  14. Ik ben benieuwd want voor zover ik weet gebruikt Apple core animation voor alle animatie in de iPhone en het Mac os

    Dat is volgens mij al langer in gebruik dan de iPhone bestaat.

    Of ze moeten een andere render Engin voor 2D/3D acceleratie bedoelen.

  15. @samsam: Ik denk eerder dat het om http://www.picsel.com/index.php/solutions/uip gaat, een interface/UI oplossing.

  16. Als Picsel de rechthebbende meent te zijn van OpenGL dan kunnen ze de hele computerindustrie aanklagen.
    Veel succes toegewenst.

  17. Als Nokia en andere ervoor betalen, zal een rechtbank direct Apple aanstellen om te betalen. En daar zullen ze geen tegenberoep kunnen voor aantekenen.

  18. @Le0:
    Palm groter dan Apple? Dat mochten ze willen !
    Palm is een ieniemini bedrijf vergeleken bij Apple. Je moet niet vergeten dat ze flink hebben moeten reorganiseren omdat ze nu al sinds een aantal jaar rode cijfers schrijven. Palm is in heel dat rijtje aan bedrijven zo’n beetje de allerkleinste. NTT DoCoMo is alleen echt groot in Azië, Motorola alleen in de USA en met hun communicatie spul ook nog wel daarbuiten maar ze hebben hier ook weer forse concurrentie van Nokia. Samsung is volgens mij zo’n beetje de enige in dat rijtje die echt groter is dan Apple. De rest is ofwel even groot ofwel een stuk kleiner. Als we kijken qua merknaam dan steekt Apple er echter met kop en schouders bovenuit.

    Overigens is Picsel met hun Viewer erg bekend geworden ten tijde dat Palm nog de grote jongen was in PDA wereld met hun PalmOS. Je zag Picsel Viewer vooral op de PalmOS PDA’s van Sony waarbij je inderdaad al dezelfde manier van scrollen en bewegen had die de iPhone nu heeft. Dat is dus al een tijdperk van voor dingen als CoreAnimation. Technieken als OpenGL hebben er ook niets mee te maken, dat werd niet door Palm gebruikt in hun OS.

  19. Origineel geplaatst door ppl
    @Le0:
    Palm groter dan Apple? Dat mochten ze willen !
    Palm is een ieniemini bedrijf vergeleken bij Apple. Je moet niet vergeten dat ze flink hebben moeten reorganiseren omdat ze nu al sinds een aantal jaar rode cijfers schrijven. Palm is in heel dat rijtje aan bedrijven zo’n beetje de allerkleinste. NTT DoCoMo is alleen echt groot in Azië, Motorola alleen in de USA en met hun communicatie spul ook nog wel daarbuiten maar ze hebben hier ook weer forse concurrentie van Nokia. Samsung is volgens mij zo’n beetje de enige in dat rijtje die echt groter is dan Apple. De rest is ofwel even groot ofwel een stuk kleiner. Als we kijken qua merknaam dan steekt Apple er echter met kop en schouders bovenuit.

    Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..

  20. Koekje van eigen deeg…stom patentrecht systeem. Is niet gunstig voor consument.
    Laat een patent 1 of 2 jaar gelden, daarna opengooien voor iedereen..

  21. Origineel geplaatst door Le0
    Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..

    Alleen Nokia en Samsung zijn kwa omzet/winst groter dan Apple.
    Kijk je naar de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als Nokia

    De stand op dit moment (beurswaarde in USD)
    Apple 88.31B
    Nokia 44.60B
    Sony 18.57B
    Motorola 8.80B
    Palm 962.59M

  22. Origineel geplaatst door ppl
    @Le0:
    Palm groter dan Apple? Dat mochten ze willen !
    Palm is een ieniemini bedrijf vergeleken bij Apple. Je moet niet vergeten dat ze flink hebben moeten reorganiseren omdat ze nu al sinds een aantal jaar rode cijfers schrijven. Palm is in heel dat rijtje aan bedrijven zo’n beetje de allerkleinste. NTT DoCoMo is alleen echt groot in Azië, Motorola alleen in de USA en met hun communicatie spul ook nog wel daarbuiten maar ze hebben hier ook weer forse concurrentie van Nokia. Samsung is volgens mij zo’n beetje de enige in dat rijtje die echt groter is dan Apple. De rest is ofwel even groot ofwel een stuk kleiner. Als we kijken qua merknaam dan steekt Apple er echter met kop en schouders bovenuit.Overigens is Picsel met hun Viewer erg bekend geworden ten tijde dat Palm nog de grote jongen was in PDA wereld met hun PalmOS. Je zag Picsel Viewer vooral op de PalmOS PDA’s van Sony waarbij je inderdaad al dezelfde manier van scrollen en bewegen had die de iPhone nu heeft. Dat is dus al een tijdperk van voor dingen als CoreAnimation. Technieken als OpenGL hebben er ook niets mee te maken, dat werd niet door Palm gebruikt in hun OS.

    Nokia is groter dan Apple

    Nokia = 128445 werknemers + € 50.7 Miljard omzet
    Apple = 35000 werknemers + € 25.2 Miljard omzet
    Samsung = 138000 werknemers + € 80.2 Miljard omzet

  23. Origineel geplaatst door bitsflew
    r de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als Nokia

    Beurswaarde wilt niets zeggen. Het zegt gewoon hoeveel je deeltje waard is op de markt, maar voor de rest kan je aandeel 1000EUR waard zijn en nog een klein bedrijf zijn.

    Een grootte van het bedrijf wordt bepaald op de aantal werknemers, markt in- en afname percentage en de omzet.

    De grootste bedrijven, top 10 – markt value x 1 000 000:

    1. Exxon Mobile – $ 406067
    2. Petrochina – $ 259836
    3. Wal-Mart – $ 219898
    4. China Mobile – $ 201291
    5. Procter & Gamble – $ 184576
    6. Industrial and Commercial bank of China – $ 173930
    7. Microsoft – $ 172929
    8. AT&T – $ 167950
    9. Johnson & Johnson – $ 166002
    10. General Electric – $ 161278

    48. Apple Inc – $ 75870

    68. Nokia – $ 58649

    => Apple staat hoger daarin, maar enkel omdat hun share hoger lag 85 tov 15. Als je nokia die 85 gaf, dan was het = 58649 / 15 = 3909.33 * 85 = $ 332344.

    Apple zijn Markt opname quotient = 75870 / 85 = 893. Met nokia’s waarde in aandelen van 15 = 893 * 15 = 13395.

    Microsoft staat sinds 2000 in de top 8. Van 2000 tot 2007-2 in de top 3. Met de 2e hoogste revenue ooit voor een bedrijf [Wereldwijd].

    In 2000 met $ 586 197 000 000.

    Als je dan naar de markt veroverings tabel gaat kijken, dan staat nokia op 85ste, terwijl Apple nog niet binnen de top 250 te vinden valt.

  24. Pfft, zolang ze Apple maar kapot kunnen maken, zijn ze blij.

  25. Origineel geplaatst door Bordyl
    Pfft, zolang ze Apple maar kapot kunnen maken, zijn ze blij.

    Eerlijk is eerlijk, en daarom gaat het, vrijwel altijd.

  26. Origineel geplaatst door bitsflew
    Origineel geplaatst door Le0Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..Alleen Nokia en Samsung zijn kwa omzet/winst groter dan Apple.
    Kijk je naar de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als NokiaDe stand op dit moment (beurswaarde in USD)
    Apple 88.31B
    Nokia 44.60B
    Sony 18.57B
    Motorola 8.80B
    Palm 962.59M

    Je getallen kloppen, helaas niet.

  27. Origineel geplaatst door Gugu
    Origineel geplaatst door bitsflewOrigineel geplaatst door Le0Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..Alleen Nokia en Samsung zijn kwa omzet/winst groter dan Apple.
    Kijk je naar de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als NokiaDe stand op dit moment (beurswaarde in USD)
    Apple 88.31B
    Nokia 44.60B
    Sony 18.57B
    Motorola 8.80B
    Palm 962.59MJe getallen kloppen, helaas niet.

    Apple: http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL
    Nokia: http://finance.yahoo.com/q?s=NOK
    Sony: http://finance.yahoo.com/q?s=SNE
    Motorola: http://finance.yahoo.com/q?s=MOT
    Palm: http://finance.yahoo.com/q?s=Palm

  28. Origineel geplaatst door Gugu
    Beurswaarde wilt niets zeggen. Het zegt gewoon hoeveel je deeltje waard is op de markt, maar voor de rest kan je aandeel 1000EUR waard zijn en nog een klein bedrijf zijn.

    Volgens mij snap je er helemaal niets van!

    Beurswaarde (Market Cap.) is het aantal uitstaande aandelen x de waarde van 1 aandeel.

  29. @bitsflew:

    Voor de liefhebbers zijn hier de market cap. cijfers van Samsung en Sharp in USD

    Samsung: 89,44B
    Sharp: 7,19B

  30. Off-topic: Amai, al sinds vanmorgen geen nieuws meer… 🙂

  31. Origineel geplaatst door bitsflew
    Origineel geplaatst door GuguOrigineel geplaatst door bitsflewOrigineel geplaatst door Le0Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..Alleen Nokia en Samsung zijn kwa omzet/winst groter dan Apple.
    Kijk je naar de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als NokiaDe stand op dit moment (beurswaarde in USD)
    Apple 88.31B
    Nokia 44.60B
    Sony 18.57B
    Motorola 8.80B
    Palm 962.59MJe getallen kloppen, helaas niet.Apple: http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL
    Nokia: http://finance.yahoo.com/q?s=NOK
    Sony: http://finance.yahoo.com/q?s=SNE
    Motorola: http://finance.yahoo.com/q?s=MOT
    Palm: http://finance.yahoo.com/q?s=Palm

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_by_revenue

    http://media.ft.com/cms/b5e2c024-dd89-11dd-930e-000077b07658.pdf

    http://en.wikipedia.org/wiki/Biggest_companies

  32. Origineel geplaatst door Gugu
    Origineel geplaatst door bitsflewOrigineel geplaatst door GuguOrigineel geplaatst door bitsflewOrigineel geplaatst door Le0Je hebt echt geen idee is het niet? De enige die net zo groot of kleiner is, is Palm. De rest veegt de vloer aan met Apple. Met alle respect, maar doe die Apple bril eens af..Alleen Nokia en Samsung zijn kwa omzet/winst groter dan Apple.
    Kijk je naar de actuele beurswaarde dan is Apple bijna 2x zoveel waard als NokiaDe stand op dit moment (beurswaarde in USD)
    Apple 88.31B
    Nokia 44.60B
    Sony 18.57B
    Motorola 8.80B
    Palm 962.59MJe getallen kloppen, helaas niet.Apple: http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL
    Nokia: http://finance.yahoo.com/q?s=NOK
    Sony: http://finance.yahoo.com/q?s=SNE
    Motorola: http://finance.yahoo.com/q?s=MOT
    Palm: http://finance.yahoo.com/q?s=Palmhttp://en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_by_revenue

    Die cijfers zijn erg gedateerd!

    Een mooi voorbeeld is GM in dat overzicht is de market cap. $13,18 miljard terwijl de dat nu $1,54 miljard is

    De actuele cijfers kun je opvragen bij de site van de Nasdaq

  33. Wie de F.. is Picsel nou weer? :S die komen gewoon ff meeliften op’t succes van de iPhone.. als ze serieus over hun patent waren, hadden ze 2 jaar geleden al in moeten grijpen.. Nu hebben ze gewoon gewacht tot er een hoop verkocht is zodat ze even een flinke berg geld kunnen eisen… vuile leachers..!

  34. Altijd maar dat gejankt tegen apple…
    Alle andere bedrijven kunnen het gewoon niet hebben dat apple gewoon een veel beter systeem levert als de rest..

    En omdat ze weten dat apple zoon ontzettend succes is willen ze graag een graantje meepikken… Ze zullen al het mogelijke proberen om maar een klein foutje te ontdekken om er zelf stinkend rijk van te worden..

    Dat is ook met Macdonalds zo… als de koffie 2graden warmer is als op de verpakking staat dan krijgen ze ook een miljoenen claim aan hun broek… Deze meneer laat het dan gewoon even over zijn schoot vallen en klaar is kees…

    Dat is gewoon het land Amerika waar iedereen voor alles maar dan ook alles aangeklaagd kan worden..

  35. @iSponge: best slim lijkt me, als dit gaat lukken zijn ze wel binnen 😀

  36. @barabaz: Mja als’t lukt wel, maarja.. Apple kan dan met’t argument komen dat ze eerder hadden moeten klagen, en dat expres(?) niet gedaan hebben om nu een berg geld te kunnen verdienen. Kan me niet voorstellen dat ze er dan nog mee weg kunnen komen.

  37. Offtopic:
    Hoe komt het dat er geen nieuwsbericht meer was sinds 10u vanmorgen?

  38. Offtopic:
    Omdat sommige mensen ook een leven hebben en betere dingen te doen hebben dan ‘t web afspeuren naar nieuwtjes en ze hier te posten? :p

  39. Groter of niet, Apple is wel het meest groeiende/gezondste bedrijf in de VS.

  40. Oh, en trouwens, op hun site staat een ‘swipe’ beweging. Daar staan apple patenten op! 😛

  41. Origineel geplaatst door sander
    Groter of niet, Apple is wel het meest groeiende/gezondste bedrijf in de VS.

    Het heeft ook jaren slechte resultaten gehad. Nu gaat het wel wat beter, maar op het moment dat de economie nog meer achteruit gaat, gaat apple als eerste last vinden, want hun high end producten gaan dan door velen onbetaalbaar worden.

  42. @Gugu:

    Origineel geplaatst door Gugu
    Het heeft ook jaren slechte resultaten gehad.

    Totaal niet relevant, wat telt is hoe een bedrijf er nu voorstaat.

    Nu gaat het wel wat beter

    Wat beter?

    Dat is wel het understatement van het jaar.

    maar op het moment dat de economie nog meer achteruit gaat, gaat apple als eerste last vinden,

    Het tegendeel blijkt waar, in tegenstelling tot andere bedrijven heeft Apple op dit moment relatief weinig last van de economische crisis!

    Natuurlijk heeft ook Apple last van de crisis maar in tegenstelling dat de meeste andere bedrijven staan ze er financieel buitengewoon goed voor.

    Apple heeft geen schulden (dus geen rentelasten) en een enorme zak geld (+/- 27 miljard usd) op de bank staan, veel bedrijven hebben het nu zo zwaar omdat ze amper of geen eigen middelen hebben en de banken geen kredieten willen verstrekken.

  43. @Gugu:

    Dat is wel de traditionele beredenering maar gaat hier niet helemaal op, denk ik. Een wat luxere computer, telefoon(mindere mate) of mp3 speler blijkt de laatste tijd nou juist iets te zijn dat mensen kopen om het ‘gemis’ van duurdere luxe artikelen (zoals nieuwe auto’s, die echt niet meer worden verkocht) een klein beetje goed te maken.

    Bovendien is Apple een bedrijf dat tot ongeveer een jaar terug zwaar werd bekritiseerd door al die snelle beursmannetjes omdat ze zo ongelooflijk veel cash in hun zak houden waardoor ze het nu juist veel langer kunnen uithouden. Dus het is zeker, vooral voor Amerikaanse standaarden, een gezond bedrijf. Zie daarbij de resultaten over het laatste kwartaal van vorig jaar, toen er in hun belangrijkste afzetmarkt al sprake was van een recessie wistApple nog een prima omzetstijging te realiseren.

  44. Origineel geplaatst door Bordyl
    Pfft, zolang ze Apple maar kapot kunnen maken, zijn ze blij.

    Zou niet slecht vinden als ik android op iPhone kon draaien, maar Apple kapot maken hebben we niks aan.

  45. @Le0:
    Je doelt nu op jezelf overigens. In tegenstelling tot jou heb ik wel heel erg goed een idee hoe groot bepaalde bedrijven zijn. Ik weet ook heel erg goed wat Palm’s huidige positie is en dat ze heel wat kleiner zijn dan ze ooit waren (tja, moet je je maar niet opsplitsen en stoppen met innoveren; innovatie bij Palm was het direct gevolg van grote concurrentie met Sony die later wegvielen…). Allemaal zaken die jij kennelijk niet schijnt te weten. Als je daarbij de cijfers neemt van de verkopen en de producten die ze hebben dan is Palm al helemaal niks meer. Palm hangt aan een zijden draadje sinds een jaar of 3. Het is dat ze nu Windows Mobile smartphones verkopen anders waren ze al lang failliet geweest. De Palm Pre en hun webOS moet succesvol zijn anders zijn ze failliet. Misschien dat je eens wat meer moet inlezen wat Palm voor bedrijf is, wat hun financiële positie is maar vooral wat ook de gevolgen zijn voor een bedrijf met een slechte financiële positie en wat voor mogelijkheden ze doen. Er zijn heel wat wisselingen geweest bij Palm, ook in de directie.

    Apple heeft ook maar 32x meer revenue dan Palm om maar eens iets te noemen. Daarnaast plust Apple en zit Palm fors in de min (zo ergens rond de 100 miljoen in de min terwijl Apple enkele miljarden in de plus zit). Dus ook qua omzet en andere financiën is Apple heel wat groter dan een Palm. Marktaandeel idem. Apple is de nummer 1 qua hoeveelheid verkochte mobieltjes, Palm wordt niet eens meer genoemd (ten tijde van de Treo 650 waren zij de nummer 1 in onder meer de USA).

    Hetzelfde geldt voor de andere organisaties die maar in een heel beperkte markt bezig zijn, namelijk de lokale markt of een iets bredere markt. Apple is een speler op de wereldmarkt. In dat opzicht zijn ze dus ook aardig groot. Een NTT DoCoMo is zo ergens qua grootte meer richting een T-Mobile (geen KPN want KPN is juist weer 1 van de kleinste telco’s in de EU) en die zijn nou ook weer niet bepaald groot. Het voortbestaan van Sony Ericsson is nog maar de vraag. Zij hebben ook forse tegenvallen net als Nokia en beiden zijn inmiddels reorganisaties gestart die flink snoeien in hun personeelsbestand. In de USA kennen ze deze merken amper en in iets als Japan spelen ze al helemaal geen rol van betekenis. Motorola is heel erg bekend van hun datanetwerken en vindt je ook meer in niche markten (denk aan de portofoons en mobilofoons waarbij ze ook aardig concurrentie hebben van Nokia op gebied van TETRA netwerken zoals C2000, ASTRID, Airwave, etc.). Hun mobiele telefonietak is al vanaf meet af aan onsuccesvol omdat ze steevast de boot blijven missen en bar weinig aan innovatie doen. In de loop der tijd hebben ze een paar successen gehad waarbij de Star Tac serie de bekendste is.

    Overigens is de verklaring vrij simpel: in Japan lopen ze nogal voor op bepaalde technieken waardoor ze incompatible met de rest van de wereld zijn en waardoor merken uit de land ook nogal voornamelijk alleen op Japan zijn gericht (Sharp heeft heel wat leuke Zaurus modellen en subnotebooks die je alleen in Japan kunt kopen). De USA loopt echter weer hopeloos achter met hun mobiele telefonie techniek, iets wat ze overigens sinds het begin al doen. Daarmee zijn ze dus ook al net zo incompatible. NTT DoCoMo en Motorola zijn om die redenen dan ook alleen echt groot in eigen land omdat ze zich ook daar op richten. Sharp en Samsung zijn wat wereldwijder waarbij met name Samsung erg groot is. Niet zo raar want die maken ook echt vanalles en nog wat (wat Sharp overigens ook doet, vooral op gebied van TV’s en videocamera’s zijn ze sterk). Als er iets in de buurt komt van een bedrijf als Apple dan zul je het in de richting van Sharp en Samsung moeten zoeken. Alle anderen hebben wereldwijd gezien geen rol van betekenis, hooguit op hun thuismarkt.

    Gugu heeft overigens een mooie lijst en uitleg met hoe je het zou moeten zien (die lijst met daarin ook Microsoft en Exxon Mobile). Daarnaast neem ik dus ook nog het punt mee op welke markten ze allemaal spelen (en daar zitten nogal forse verschillen in). Overigens is het momenteel wel zo dat Apple zelf heeft aangegeven (net als een aantal andere bedrijven trouwens) dat ze weinig last hebben van het hele krediet crisis gebeuren. De door hun geplubliceerde kwartaal cijfers laten ook nog steeds een stijging zien van de verkopen en winst. De meeste andere fabrikanten in de computerbranche laten eerder het tegenovergestelde zien. Blitsflew geeft dat ook al aan. Overigens staat Apple qua merkbekendheid juist in de top 10 van diverse lijstjes die door diverse instanties en bedrijven is gehouden.

    Buiten dit alles is het ook van de zotte om de grootte van een bedrijf mee te nemen in deze discussie, het hoort er niet in thuis! Als een bedrijf ergens een patent op heeft en daar een vergoeding voor wil hebben dan zul je moeten betalen indien je van dat patent gebruik maakt. Dat is gewoon een kwestie van de wetgeving volgen, heeft echt niets te maken met bedrijfsgrootte.

  46. Picsel: De zoveelste profiteur die weer een graantje van Apple’s succes mee probeert te pikken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.