Reacties voor: Photojojo maakt fisheye, macro en groothoeklens voor de iPhone

Photojojo is een aanbieder van twee afneembare lenzen voor de iPhone. Je kunt een macro- en groothoeklens kopen, of een fisheyelens.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Dit soort lensen zijn al meer dan een jaar te koop op usbfever.com. Ook telelens en statief etc. Nog voordeliger zelfs.

  2. Toch grappig als je echt een liefhebber bent van plaatjes schieten.

  3. Cool! Zeker kopen!

  4. Grappig maar volgnes mij gebruik je het niet,,,

  5. Interessant, alleen vrij nutteloos als je een spiegelreflex hebt hè? Maar ik geef toe, met de 5mp van de iphone4 wordt het natuurlijk al wat interessant hè? (als je nog geen spiegelreflex hebt met dit soort lenzen)

  6. Betekent dit dat ik een metalen ring op de achterzijde van mijn Iphone moet PLAKKEN?

  7. De fotocamera in de iPhone is al niet bijzonder van kwaliteit. Plak daar een stukje glas op van een paar tientjes dan kan het resultaat alleen maar bedroevend zijn. Macrofoto’s? Gaat de lens dan tot een vergroting van 1:1 of groter? Alleen dan kun je spreken van macrofotografie. Al het andere heet hooguit ‘ dichtbijfotografie’. Volgens mij een nutteloos stukje glas dat alleen maar teleurstellingen garandeert.

  8. Ligt het aan mij of hebben ze geen voorbeeld van een wide angle foto op hun site gezet?!
    Minimale informatie…..

  9. Leuk en gemakkelijke montage met die magneetring. Maar ik heb liever een tele voorzetlens, daar heb je veel meer aan. Zoals al in het artikel staat, de iPhone 4 is best wel goed in macrofoto’s zonder hulpmiddelen.

  10. De belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wat is de kwaliteit van de foto’s? Is het te vergelijken met een camera van -pak m beet- 300 €?

  11. Gaat dat wel goed met de flits LED op de iPhone 4? Plak je daar dat ringetje dan niet overheen?

  12. @mark. Beetje nutteloze opmerking. Ik wist het niet en ik vind het leuk om te lezen

  13. Ooit zo’n lens gekocht. Ontzettende rotzooi. Doet niets. Don’t waste your money!!

  14. Is dat eerste, bovenste plaatje van een Blackberry? 😛

    On topic:
    Ziet er wel leuk uit, ik zou het niet veel gebruiken, maar cool idee!

  15. Het ziet er allemaal leuk uit maar het is niet meer dan een gadget. Foto’s zijn bedroevend. Zelfs met een goede digitale cam en voorzetlens is de kwaliteit al mager. Vandaar dat ik al 4 jaar een spiegelreflex heb.

    Maargoed wel leuk om te experimenteren 😛

  16. iPhones moet je niet met spiegel reflex camera’s vergelijken.. Eerder met camera’s van 100-200 euro die in je zak passen.

    In die regio kunnen ze aardig mee komen als je het mij vraagt…

  17. Lensjes ‘doen’ het zeker maar de beeldkwaliteit is helaas vaak bedroevend. Het Fisheye-effect is erg leuk maar juist bij die lensjes is de vervaging in het extra beeld dat de fisheye op zou moeten leveren enorm.

    Ook verkrijgbaar als ‘stick-on’ bij Brando voor c.a. $10 +3$ verzendkosten (weet niet of het dezelfde zijn)

  18. Ik ben van plan om zoiets aante schaffen:) maar een dingetje, is het niet zo dat wanneer je het ringetje op plakt dat het dan voor de flitser komt te liggen? Of hebben ze daar over nagedacht?

  19. In het weekend nog best aardige foto’s getrokken met mijn iPhone 4. Men zegt ook de beste camera is de camera die je op het juiste moment mee hebt.

  20. Niet kopen deze zooi. Dit werkt echt voor geen meter. Heb al eens een telelens gekocht voor mijn iPhone. Het resultaat was bedroevend. Ik stond echt voor gek met zo’n opzetstuk. Dit werkt gewoon niet goed op een iPhone.
    Opzetstukken zijn waardeloze gadget’s.

  21. (Red.) Aangepast.

  22. Ik zie dat de lens schuin omhoog gericht staat omdat de achterkant van de iPhone 3 dat in de behuizing heeft. De camera van de iPhone staat wel Recht tov de voorkant van de ihone dus je krijgt een enorme vervorming.

    Werkt beter met een vlakke behuizing van de 4

  23. On topic: lijkt me leuk, maar nutteloos als ik de mensen hoor die dit blijkbaar al geprobeerd hebben.

  24. Origineel geplaatst door Eddy
    Toch grappig als je echt een liefhebber bent van plaatjes schieten.

    dan koop je geen iphone 4 voor de camera ^^

  25. Origineel geplaatst door Jasper
    iPhones moet je niet met spiegel reflex camera’s vergelijken.. Eerder met camera’s van 100-200 euro die in je zak passen.In die regio kunnen ze aardig mee komen als je het mij vraagt…

    Die heb ik ook gehad, van sony en ook met voorzetlenzen en dat was al geen succes dus vandaar dat dit helemaal niks wordt.

  26. zal zo’n magneet niet je signaal verstoren?

  27. Origineel geplaatst door Eddy: Toch grappig als je “echt” een liefhebber bent van plaatjes schieten.

    &
    ” Door de komst van de iPhone 4 met z’n 5 megapixel lens wordt het interessant om de iPhone als echte camera te gaan gebruiken”

    Sorry hoor, dan zou ‘k toch eens naar “echte” camera’s kijken als ‘k jullie was.
    De 5 mp van de iPhone 4 is leuk voor huis, tuin en keuken gebruik, maar in de verste verte niet te vergelijken met de pro’s.
    Blijf het ook n btje onzin vinden: al die lelijke toeters en bellen aan zo’n strakke designfoon.

  28. Veripart deed dit truukje al eerder. De lens ziet er nagenoeg identiek uit, dus ik denk dat de kwaliteit ook wel ongeveer gelijk zal zijn.

    Ik heb dit ding uitgeprobeerd op mijn blackberry en de resultaten zijn hoogstens “toonbaar” te noemen. Lees een gedetailleerde review van de Veripart Fisheye lens op :http://www.paljasken.be/gadget-fish-eye-lens-voor-je-gsm/

  29. Wel of niet goed, een digitale spegelreflex zal het nooit worden. Maar het kan wel leuk zijn. Met de 3G kan je niet goed ‘dichtbijfotos’ maken maar met behulp van zo’n lensje wel. Zelf heb ik weleens met een kindervergrootglas geëxperimenteerd met best een lollig resultaat: http://moby.to/ijyeni

  30. Heb een tijdje terug via DealExtreme.com een lensje gekocht ($2,65 met gratis verzending).. helaas werkt die niet zo goed op de ronde vorm van m’n iPhone 3G 🙁
    lol.. deze op Dealextreme is exact het zelfde. Kost alleen een stuk minder…

  31. Is die photo met dat witte bloempje en zwarte telefoon nu een blackberry of iPhone … ?

  32. Voor iedereen die denkt dat een telefooncam ook maar in de verste verte lijkt op een compactcamera kan ik alleen maar zeggen; ga je heel hard schamen! Om het met een SLR te vergelijken is al helemaal van de gekken!

    Heb je wel bedacht hoeveel licht er in zo’n lensje voor je telefoon komt? Nul komma weinig. Waarom denk je dat ze met schemering zulke bedroevende kwaliteit foto’s maken? Met een TL-balk boven je hooft lukt het prima maar met weinig licht absoluut niet.

    Heb je wel eens bedacht hoe groot de sensor is waar het licht op valt? Denk je dat dat te vergelijken is met de sensor in een echte camera?

    Telefooncams zijn leuk om even een snapshot te maken van waar je bent of wat je aan hebt, maar verder ook niet. 5MP of niet.

    Edit; sorry als ik zo negatief overkom maar ik baal nogal van dit soort opmerkingen van mensen 😉 Mijn excuses.

  33. Origineel geplaatst door Switch
    De fotocamera in de iPhone is al niet bijzonder van kwaliteit. Plak daar een stukje glas op van een paar tientjes dan kan het resultaat alleen maar bedroevend zijn. Macrofoto’s? Gaat de lens dan tot een vergroting van 1:1 of groter? Alleen dan kun je spreken van macrofotografie. Al het andere heet hooguit ‘ dichtbijfotografie’. Volgens mij een nutteloos stukje glas dat alleen maar teleurstellingen garandeert.

    Om nog maar te zwijgen over de lichtgevoeligheid van de combinatie iPhonelens en opzetlens 🙁

  34. Is deZe ook geschikt voor de 3GS?

  35. Ohw en magneten bij een electronisch apparaat is een slecht idee als je het mij vraagt.

  36. Niet voor 3gs ?-.-

  37. Origineel geplaatst door Jasper
    iPhones moet je niet met spiegel reflex camera’s vergelijken.. Eerder met camera’s van 100-200 euro die in je zak passen.In die regio kunnen ze aardig mee komen als je het mij vraagt…

    De gemiddelde compactcamera van een bekend merk in de prijsklasse tussen de 100 en 200 euro zal met kop en schouders uitsteken boven de kwaliteit van de iPhonecamera. En dan heb ik het niet alleen over de beeldkwaliteit maar ook over de technische mogelijkheden. Dus waar jij jouw mening op baseert…..???? De iPhone maakt leuke foto’s onder gunstige (licht)omstandigheden. Als die omstandigheden wat minder gunstig zijn dan is het resultaat al snel teleurstellend. Oh…en waar ik mijn mening op baseer? Op ruim twintig jaar ervaring als fotograaf 🙂 😉

  38. en de jelly lenzen dan? op ebay zijn die maar 3 euro incl verzendkosten 🙂 heb je in allerlei soorten

  39. Origineel geplaatst door Mark
    Dit soort lensen zijn al meer dan een jaar te koop op usbfever.com. Ook telelens en statief etc. Nog voordeliger zelfs.

    Precies..
    Ik heb een tijd geleden (4wkn) een iets uitgebreidere set besteld, telelens, fish eye, macro + case & tripod(je) voor de 3Gs dit voor 55 euro. Heb het vandaag eindelijk binnen gekregen. Ga nu lekker foto’s(filmpjes) knalle 😀

  40. @Mark – Weet ik. Er staat daarom een disclaimer onder het artikel.

  41. @jbbz – Met ‘echte’ camera bedoel ik niet een top-of-the-line DSLR (dat snapt iedereen wel), maar een pocketmodel digitale camera die je normaal gesproken op zak zou steken als je een dagje naar een pretpark gaat. Ik heb bijvoorbeeld zo’n Canon IXUS. Die kan ik nu perfect vervangen door mijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.