Reacties voor: Photojojo-cursus leert je professioneel fotograferen met je iPhone

Photojojo, bekend als winkel van foto-accessoires, start met een online cursus Phoneography. Hij bestaat uit 8 lessen, verspreid over drie weken.
Elger van der Wel -

Reacties: 4 reacties

  1. Professioneel fotograferen met de iPhone. Dat zijn natuurlijk 2 tegenstrijdige dingen. Punt. Prutsers

  2. @John: Hier ga je te kort door de bocht.
    Je kunt heel degelijke foto’s maken met de camera van een iPhone als je de sterktes en de zwaktes kent.
    De camera in optimale omstandigheden benutten naar zijn waarde en weten wat je doet brengt je al een heel eind.

    het gaat hem bij fotograferen nog altijd om spelen met licht. Creatief en origineel zijn heeft niks te maken met het materiaal dat je gebruikt

  3. Nee hoor. Alleen fotografen die iculture of OTM willen halen gebruiken de iPhone als camera. In de kranten word ook geen iPhone camera gebruikt. Mijn 14 pixel camera kan niet eens zulke goede foto’s maken als een spiegelreflex. Je kan hele mooie foto’s maken met iPhone. Maar professioneel … Je ziet niemand langs het veld een foto met zijn iPhone voor een foto van de krant of een magazine.
    Als iemand een camera heeft en leuk kan fotograferen betekend niet dat hij fotograaf is en zeker nog geen professional

  4. @dd:
    dd heeft helemaal gelijk en heeft het ook goed geformuleerd. Als iphone gebruiker, dslr fotograaf en professionele multimedia producent weet ik dat talent en ervaring belangrijker is dan megapixels. Voor een professionele foto die niet op posterformaat afgedrukt wordt kun je wel degelijk met een smartphone werken mits je weet wat je doet.
    Praktijkvoorbeeld; de officiele foto’s van de Amerikaanse sporters tijdens de laatste Olympics zijn met een iphone gefotografeerd omdat er iets mis was met de originele setup.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.