Reacties voor: PhotoFast maakt ‘s werelds kleinste microSD-kaartlezer voor de iPhone

PhotoFast heeft een extreem kleine geheugenkaartlezer voor microSD-kaartjes gemaakt, voor mensen die extra opslag nodig hebben. Maar wat kun je ermee?

Reacties: 24 reacties

  1. Om er dan naderhand achter te komen dag foto’s geschaald op de stick worden gezet. Oftewel met wat minder mb. Namelijk ook het geval bij de officiële adapter van Apple.

  2. Hebben jullie hem van iCulture al getest?

  3. Ik hoop dat hij nog een beetje snel is. Ik heb ook een soort gelijk ding maar bestanden afspelen van boven de 1080p hoef je niet te proberen.

  4. Inmiddels ook gewoon te koop via Bol.com!

    Slim idee. De prijs is weliswaar pittig voor een adapter zonder geheugen, maar als je nog microSD kaartjes over hebt meteen wėl relatief voordelig in vergelijking met – inderdaad meestal ook flink lompere en prijzige – speciale lightning compatibele flash sticks. En vervolgens kun je voortaan veel goedkoper opwaarderen wanneer de maximale (betaalbare) micro-SD capaciteit weer is gegroeid. Binnenkort kun je dus een iPhone of iPad met (meer dan) 256GB hebben zonder te hoeven wachten tot Apple eindelijk zover is 😁

    Wel benieuwd naar de mogelijkheden en vooral beperkingen van de app. In hoeverre die bijvoorbeeld ‘openen in andere app’ ondersteunt, naar èn vanuit andere apps…

  5. Dat vind ik wel een hele stevige prijs voor een geheugenloos adaptertje… Jammer. Voor de helft van het geld zou ik graag kopen.

  6. Meestal kan je alleen maar foto’s naar de iphone overzetten vanaf de sd kaart en niet omgedraaid. Foto van iphone naar sd gaat niet . Of bij deze wel?

  7. @boxerip: Daar ben ik dus ook benieuwd naar. Gaat het schrijven en lezen van de bestanden twee kanten op?

  8. @boxerip: @Digilike:
    Niet gelezen zeker!!

  9. @vuurvreter: thnx voor de link. Lijkt me handig apparaatje.

  10. @vuurvreter: Ah, bedankt. Je kunt er dus een backup mee maken en bestanden weer terugzetten. Klinkt handig!

  11. Heb van deze maker zo’n iphone USB stick gehad.
    Wilde deze gebruiken om films op mn ipad te zetten.
    Had er alleen weinig aan voor dit doel.
    Traag en bestanden groter dan 4 gig was niet mogelijk Ivm Fat 32
    Weet niet of dat hier ook zo is.
    Ben benieuwd naar de werkelijke snelheden en of NTFS bestandssysteem ook mogelijk is.
    Misschien het testen waard? 🙂

  12. @Mook: Om films lokaal te kijken of op de iPhone te kijkengebruikte ik altijd “it’s playing” en inmiddels Infuse; want  TV. Allemaal via wifi.
    Komt geen kaartje of kabeltje aan te pas.

  13. Lijkt mij erg handig.
    Ik zal hem aanschaffen en mijn bevinden hier posten. Tenminste als je dan nog opmerkingen kunt plaatsen…

  14. @Mook: Bekijk ff de link die ik in een van de reacties heb geplaatst.

  15. @Mook: Op de site van de fabrikant en in de app-beschrijving in de appstore kun je (ook) lezen wat de hardware en app allemaal kunnen, en dat is imho best indrukwekkend. NTFS geloof ik niet, maar inmiddels wel ExFAT dus die 4GB limiet ben je sowieso kwijt.

    Verder hebben ze meer lightning flash oplossingen, en bij de Max Extreme kun je zien dat lightning qua snelheid de beperkende factor is, die is via USB3 minimaal 3x zo snel als via lightning! 😕

    Je kunt de app trouwens ook al installeren zonder de adapter, om een eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden. Dan blijkt inderdaad dat hij ook ‘open in (andere) app’ ondersteunt (↔️), èn tal van clouddiensten. OneDrive weliswaar niet direct maar wèl via dat ‘open in app’ alsnog, over-en-weer!

    En die prijs … valt eigenlijk best mee als je ook het enorme prijsverschil tussen micro-SD kaartjes en ‘gewone’ lightning flashdrives met dezelfde capaciteit meerekent.
    Ga hem denk ik ook bestellen, en eerst proberen met een (32G) μSD kaartje dat ik nog heb liggen. Maar als dat bevalt is hij zelfs met de 2 of 4 tientjes die een 64G resp. 128G μSD kaartje anno 2016 nog maar kost sowieso nog heel concurrerend geprijsd tov andere lightning flash sticks met diezelfde opslagcapaciteiten…

  16. Origineel geplaatst door Laurens
    Dat vind ik wel een hele stevige prijs voor een geheugenloos adaptertje… Jammer. Voor de helft van het geld zou ik graag kopen.

    Je vergeet wel dat je met deze oneindig veel SD kaartjes vol kunt schrijven en bij een flasdrive is vol=vol

  17. Kan ik hiermee nou ook meer series/films meenemen op reis?

  18. @e;bet: Ja, dat kan 😀
    Als je de in eerdere reacties genoemde linkjes volgt zul je zien dat de bijbehorende app ook in staat is diverse videoformaten af te spelen direct van (het kaartje in) de adapter.

  19. @vuurvreter: De review had ik gezien. Hier staan de theoretische snelheden.
    Ik ben benieuwd naar de werkelijke snelheden. Stel ze halen 10 MB/s, dan duurt het 6a7 min om een bestand van 4 gig over te zetten, dat is nog te doen, maar moet niet trager zijn vind ik

    @Ferryman: Weet je het zeker dat die exFat toepasbaar is? Op de site van Photofast staat:

    “MicroSD needs to use FAT32 format”

    Als dit werkelijk zo is dan dus geen grotere bestanden dan 4 GIG he?

    Ik ben zeker ook geïnteresseerd in dit apparaatje om onderweg films te kunnen bekijken.

    Ik gebruik nu de camera connection kit hiervoor, maar dit is ook niet heel praktisch, maar het werkt wel. Wellicht is een jailbreak in combinatie met iFile de beste optie voor mij, maar doe liever geen jailbreak.

    @iCulture: Wellicht is het een goed idee dat jullie een uitgebreide review doen? Ook met als doel om films onderweg te bekijken? (en niet alleen om foto’s te bekijken?)
    Of wellicht heeft iemand hier al goede ervaringen mee binnenkort?

  20. @Laurens: dus voor 20 euro zie je af van de mogelijkheid om een iPhone met meer opslag te hebben ?maar wel een iPhone kopen van 699,00 euro

  21. @Mook: Ja, dat weet ik zeker. Het staat bij de App beschrijving, is (kennelijk en eigenlijk ook wel logisch) een softwarekwestie dus met een App update toegevoegd.

    Bovendien was ik zo enthousiast over de mogelijkheden na het installeren van de app zonder de adapter nog te hebben dat ik hem heb besteld … en zojuist ontvangen.
    Werkt ook in de praktijk feilloos met een ExFAT geformatteerd μSD kaartje! 😃

    Overigens nog geen video van meer dan 4GB geprobeerd (weet niet of ik die wel heb), maar zal ‘t effe melden als ik er één kan vinden en uitgeprobeerd heb… watch this space 😄

    Eerste algemene indruk: wow, wat een flexibiliteit. Je kunt er (bijna) alles mee wat je met de ingebouwde flash niet kunt, via bv een filebrowser en uitgebreide ‘open in app’ mogelijkheden 😄.

    Zo wordt een iPad Air 2 (itt zijn pretentieuze dure broers mèt die naam) een ècht PRO 😁

  22. @Mook (bis): Kan je helaas nog geen uitsluitsel geven over die 4GB grens, de grootste video die ik zo snel kan vinden is ‘maar’ 3,96GB groot 😖 Zoek dus nog ff verder …

  23. @Monique: Juist omdat de nieuwsartikelen en reacties wat ‘vluchtig’ zijn ben ik een nieuwe thread begonnen hier op het iCulture forum.

    Een idee om (ook) jouw ervaringen daar te posten? Dan zijn die veel makkelijker en langer te vinden voor geïnteresteerden…

  24. Thanks Ferryman been benieuwd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.