Reacties voor: PhotoFast iType-C is een geheugenstick met vele aansluitingen

Met de iType-C van PhotoFast heb je een geheugenstick met elke gangbare aansluiting: USB, USB-C, Lightning en micro-USB. Zo kun je altijd bij je data.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. Mja, ik vind dit inderdaad nodeloos prijzig.

    Ik ben sinds kort aan de microSD-kaartjes en de bijpassende kaartlezers en adapters.

    De kaartjes passen (zonodig met adapter) ook in bijvoorbeeld spiegelreflex- of videocamera.

    Sommige kaartjes van Lexar worden geleverd met een lezer voor USB 3.0 (dus de stekker die ook voor USB 2.0 gebruikt wordt).
    Lexar levert los een dergelijke lezer voor Lightning. Kost dertig tot veertig euro. Gratis app vereist.
    Dat zijn dus alvast twee aansluitingen.

    Van “de Chinees” (MiniInTheBox, maar er zijn er meer) heb ik voor ongeveer twaalf euro een lezer die past op alweer gewoon USB (wellicht slechts 2.0), microUSB (voor Android apparaten) en USB-C (bekend van de MacBook). Dat zijn twee andere aansluitingen.

    Ik “standaardiseer” op kaartjes van 128 GB (zie voor de dagkoersen Tweakers), maar sommige apparaten (zoals mijn camera’s) kunnen slechts 32 GB aan (ander bestandssysteem).
    Ik heb dus ook enkele 32 GB kaartjes bijgekocht, met adapter naar het “grote” SD-formaat (en naar Memory Stick Pro Duo, maar dat voert te ver).

    Volledigheidshalve: voor mijn Android apparaten heb ik dingen bijgekocht (bestandssysteem-software, USB On The Go kabel), maar ik weet niet meer, welke van die aankopen voor het bovenstaande noodzakelijk zouden zijn. Bovendien gaat het om luttele bedragen. Voor Mac en voor Windows had ik niets extra’s nodig, voor Linux meen ik een gratis programmaatje geïnstalleerd te hebben om 128 GB aan te kunnen.

    Kortom, voor die “vanaf 150 euro” heb ik beduidend meer en veelzijdiger waar dan de besproken geheugenstick.

    Tip: bezuinig niet op de snelheid van die kaartjes. Koop er dan liever minder of met minder ruimte.

  2. Belachelijk… dit gaat ook zo kapot (lijkt zo) als je kijknaar hoe klein het apparaatje is en dan die scharniertjes… oh men.. dat wordt hem niet hoor. Wel een slimme oplossing overigens. Maar bruikbaar? Is nog aftewachten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.