Reacties voor: PhoneGap 1.0: apps ontwikkelen voor meerdere platformen

PhoneGap is een ontwikkelpakket waarmee je met HTML, CSS en JavaScript een app kunt maken, waaruit een app voor iOS, Android, Windows Phone en diverse andere platformen kan ontstaan. Gratis!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Phonegap 1.0 is al een tijdje uit hoor…

  2. Ik zal er eens naar gaan kijken, blijf erbij dat c objective niet zomaar even aan te leren valt. Dus ben benieuwd.

  3. Dus eigenlijk maak je een html gebasseerde app.
    Niks bijzonders lijk me …

  4. @Danny Bevers:

    Obj-C is zeker wel aan te leren. Programmeren is in alle talen hetzelfde, echter voordat je het framewerk helemaal kent heb je wel even tijd nodig. Maar zoals met alles ervaring bouw je op door het te doen!

    Persoonlijk zou ik zelf nooit zo snel voor dit soort generieke platformen kiezen. Juist omdat het zo generiek is staat het eindresultaat vaak ver van de native variant af. Het ziet er net niet zo gelikt uit als native en als je maar iets afwijkt van de standaard list/detail view dan kom je al snel in de problemen.

    De eerst 80% van je app heb je snel voor elkaar, maar voor die laatste 20% ben je misschien wel veel langer bezig dan dat je gewoon een native app zou maken.

    Maar wellicht dat een dergelijke platform voor de consumentenmarkt leuke apps kan zorgen.

  5. Er is de laatste 12 maanden veel veranderd aan PhoneGap, toen wij (Haviking.com) er mee begonnen was het vooral erg traag. Dat is nu grotendeels verholpen. Je kan er behoorlijk goede apps mee maken met relatief weinig kennis en tijd. We hebben het gebruikt voor onze eerste iPhone App: Hexgame. Sinds kort is deze gratis te downloaden in de App Store.
    Je kan zelf oordelen of phonegap goed werkt of niet 😉

    Ondanks dat gebruiken wij voor onze nieuwe apps nu wel Objective-C, er gaat niets boven native apps. Ook omdat we nu enkel voor iPhone ontwikkelen is het voor ons niet meer nodig om PhoneGap te gebruiken.

  6. @Jeroen: Heb ook al een app in c objective gebouwd maar mijn huidige ervaring is toch de web kant. Wil niet duiden dat het niet te leren valt wel degelijk is het te leren alleen de overstap is groot in mijn ogen naar eigen ervaring.

    Bent gewoon benieuwd hoe andere technieken werken.

  7. Als je goed kan scripten dan zou je ook de technieken moeten kennen die in echte programmeertalen worden gebruikt.

    Programmeren is zoveel meer dan alleen maar weten hoe de syntax van een taal werkt…

  8. misschien handig om ook even te melden dat dit programma alleen voor mac is als je voor iOs wil programmeren…

  9. Bergijp ik het goed dat je dus een JavaScript applicatie maakt die in een app draait, ipv een browser? Een dergelijke tool heeft zeker bestaansrecht gezien de (naar mijn mening) zeer steile leercurve van objective-c/xcode/interface builder.

    JavaScript en HTML5 zijn best krachtig inmiddels, het schijnt dat de game Biolab Disaster onder water ook puur draait op de JavaScript engine (zowel op apple als android).

  10. Wat zijn die standaard regels? En tot hoe ver komen de mofelijkheden als je op microsoft draaid?

  11. Een alternatief waarmee je hetzelfde kunt doen is bijvoorbeeld Sencha.
    Als je kijkt naar de voorbeelden die beschikbaar zijn, dan ziet dat er best goed uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.