Reacties voor: PhoneExpander maakt ruimte vrij op iPhone en iPad

PhoneExpander helpt je bij het opruimen van je iPhone of iPad. Deze Mac-tool ruimt tijdelijke cachebestanden op, kijkt welke grote apps je kwijt wilt en ruimt foto's op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Terwijl dit nog in de beta fase is, raad ik jullie imobie phoneclean aan die ook een hele goede programma is.

  2. Geweldig! Zojuist 1,3 Gb vrij kunnen maken. Een aanrader. Gaat supersnel.

  3. Op de iPhone zelf kun je Battery doctor gebruiken. Werkt top! Ook om RAM snel vrij te maken

  4. Origineel geplaatst door Paz
    Op de iPhone zelf kun je Battery doctor gebruiken. Werkt top! Ook om RAM snel vrij te maken

    Ik hoor juist dat die “Battery Docor” apps juist je batterij naar de knopen helpt. Het beste is juist de laadcyclus welke Apple op haar site heeft staan te gebruiken.

  5. Een cache van 1,2 GB? Dan is er wel iets mis op je iPhone. 🙂

    Ik had 200 MB. Die overigens ook gewoon door iOS bij tijd en wijle wordt opgeruimd.

    Apps en foto’s e.d. sync je keurig, dus daar heb je ook geen GB’s teveel van staan.

    Leuke apps voor de rommelaars onder ons. Verder redelijk onnodig.

  6. Ik vind het super irritant dat sommige apps zoveel ruimte innemen met offline opgeslagen data, maar je deze onmogelijk (of ik heb het niet kunnen vinden) zelf kan verwijderen. Denk aan Twitter, Facebook en Instagram, die alle opgehaalde foto’s ed. offline opslaat. Ik zag laatst in de settings > algemeen > gebruik dat Twitter ruim 2GB aan ruimte innam. Dit kon ik echter niet verwijderen, enkel opnieuw installeren van de app hielp. Jammer dat dit niet handmatig op de telefoon opgeruimd kan worden.

  7. Een van de mensen achter deze app is Ben Lachman, ooit begonnen met Acacia Tree, de dev. van Sous Chef software voor zowel OS X als iOS. Aan Sous Chef wordt niet veel meer aan gedaan (net als YummySoup of in mindere mate MacGourmet) Paprika is hier duidelijk de grote winnaar geworden. Nu het de onderling Nice Mohawk en ze maken o.a. Ita. Maar dit alles terzijde.

    Op de Mac zijn er apps als Cocktail of Yosemite Cache Cleaner. Ik gebruik zelf al jaren de eerste en ben daar ook beta tester van geweest. Het voordeel op de Mac is dat alle caches bestanden in ~Library/Caches en Library/Caches staan. Echter een App als Cocktail gooit niet alle cache bestanden weg maar is daar zeer kieskeurig in.

    Dat brengt mij bij de hierboven aanbevolen app die notabene nog in beta-fase verkeerd. Beta software heeft niet voor niets die naam en zelfs als een app uit de beta is dan kan er van alles mis gaan… als je begrijpt wat ik bedoel.

    Het grote verschil tussen Mac en iPhone is dat je op de Mac een duidelijk inzicht in directories etc hebt. Dat mist iOS.
    Mijn insteek is dat je niet iets moet doen op je iPhone/iPad waarbij je de gevolgen niet kunt overzien, m.a.w. bezint voor je begint 🙂
    Koop liever een maatje groter, haal af en toe wat muziek of andere media af er af en ruim je foto’s op en/of sync ze naar je Mac of PC.

    Wil je echt de boel opruimen dan restore je je device en zet een backup terug. Nog beter om alles opnieuw te installeren (maar dat laatste kost meer tijd.

  8. Hoe download je die app?

  9. @Laurens: lezen! Het is een app voor op jouw MAC!

  10. Het zou fijn zijn als die ook voor Windows beschikbaar zou zijn….Niet iedereen met een iPhone heeft een MAC tot zijn beschikking!

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. PhoneClean van imobie bestaat al een tijdje en doet hetzelfde. Is ook niet gratis maar werkt uitstekend!!

  13. @karel-willem: 1,2GB is vrij normaal. Bij 4GB moet je je zorgen maken (bij de gemiddelde iPhone).

  14. We krijgen meerdere meldingen van mensen die de app PhoneExpander niet kunnen downloaden, zonder dat ze aangeven wat precies het probleem is. We kunnen er dus alleen maar naar gissen.

    Na meermaals checken en proefdownloads uitvoeren via de website van de maker, blijven de volgende suggesties over:

    – Misschien probeer je PhoneExpander te downloaden via je iPhone of iPad. Dat lukt uiteraard niet, want deze app is bedoeld voor de Mac.
    Oplossing: Probeer PhoneExpander te downloaden via je Mac.

    – Misschien probeer je PhoneExpander te downloaden via de Mac App Store. Daar is de app nog niet verkrijgbaar.
    Oplossing: Download rechtstreeks via de website van de ontwikkelaar (een linkje staat in het artikel).

    – Misschien heb je een oude versie van OS X. PhoneExpander werkt alleen op OS X 10.8 (Mountain Lion) of hoger.
    Oplossing: installeer een nieuwere Mac-versie, als je de software toch wilt gebruiken.

    – Je gebruikt een heel oude iOS-versie. Officieel wordt vanaf iOS 7 ondersteund, maar de betaversie kan zelfs teruggaan tot iOS 5.1.1. Heb je iOS 4.3 of ouder, dan kun je inderdaad deze software niet gebruiken.

    – Je internetverbinding ligt eruit. Probeer op een later moment nog eens.

  15. na de update werkt hij niet meer jammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.