Reacties voor: Phone-size.com laat zien hoe groot smartphones in werkelijkheid zijn

Met de website phone-size.com kun je de afmetingen van telefoons met elkaar vergelijken. Er is keuze uit tientallen toestellen, waarbij ook kerncijfers zoals schermformaat, resolutie, gewicht en pixeldichtheid worden getoond.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Hee, da’s erg leuk! Bedankt voor het delen!

  2. Ik hoop dat het blijft bij 3,5″, ik moet er niet aan denken dat ik 4″ of meer in m’n zak heb. Dat is gewoon te groot. En dan moeten de apps ook nog allemaal omgezet worden, anders heb je nog niks aan je grotere scherm.

  3. Alleen jammer dat die grotere schermen vervolgens ook meer stroom gebruiken..

  4. @Bram: Apps worden automatisch omgezet, dat is al toegevoegd bij iOS 4, dus maak je daar geen zorgen over :).
    Maar 4 inch is echt perfect, 3.5 is gewoon te klein geworden.

  5. Ik vind schermgrootte eigenlijk niet zo belangrijk. 3.5″ is voor wat mij betreft perfect. Wat veel belangrijker is, is het aantal DPI. Dat bepaalt de scherpte. Dus een 4″ scherm met 330 DPI kan interessant zijn. Maar 4″ met minder vind ik eigenlijk niet interessant meer.

  6. Ik zou 4″ ook te groot vinden. 3.5″ is precies goed, en voor het grotere werk is er de iPad. Hoop dat Apple bij de 3.5″ blijft. En dan gaat het me niet om batterij of apps want dat is onzin, batterij verbeterd steeds en apps worden toch wel aangepast. 3.5″ past gewoon lekker in je broekzak.

  7. Wat een onzin van sommigen zeg. Net alsof 4 inch zo groot is dat het niet meer in je hand en broekzak past.

    Ik hoop dat de volgende iPhone een groter scherm heeft. Alleen dat is voor mij al een reden om de nieuwe iPhone te kopen.

  8. Wat een gezeur mensen ga toch eens met de tijd mee. 3.5 Inch is gewoon te klein. 4 inch is voldoende, groter ook weer niet natuurlijk.
    Let maar op, tuurlijk wordt de nieuwe iPhone 4 inch, of in ieder geval groter dan die nu is. Anders gaat ze klanten verliezen.
    Als jullie 4 inch te groot vinden hou dan de iPhone die je nu hebt.
    Ik weet ook niet hoe jullie en telefoon vasthouden, maar met 4 inch kun je toch gewoon met je duim de andere kant aanraken? Met de Galaxy s 2 kan ik mijn hele duim er zelfs nog omheen draaien. Niet zo aanstellen dus. Kom op.

  9. De site laat zien dat een groter scherm niet meteen betekent dat je ook meer op je beeld hebt. De Samsung Galaxy S II bijv. heeft dan wel een 4,3″ scherm, maar de resolutie is 480×800 bij 216 dpi. Ter vergelijk: een iPhone heeft een 3,5″ scherm van 640×960 met 330 dpi.

  10. zijn er telefoons die nóg kleiner zijn dan de iPhone?

    De iPhone valt voor mij onder “groot”.

  11. doe mij maar 3.7′.

  12. Dankje Gonny leuk Artikel

  13. Raar, die trendgevoeligheid die je je al decennia of wellicht veel langer hebt bij mode (zelfde mouw, kraag of rokje te kort, tien jaar later, veel te lang, daarna weer te kort) hier ook bij smartphone design. Blijkbaar tussen 1″ en 5″ heen en weer bewegen naar gelang wat er meer mee gedaan wordt. Als de tablet straks ingeburgerd is,, willen mensen wellicht weer veel kleinere foons. Als de tablet weggeconcureerd wordt is de huidige maat te klein.

  14. Als oud-Galaxy S bezitter moet ik zeggen dat ik die 0,5″ extra schermgrootte toch wel mis hoor.

    De iPhone 5 mag van mij net iets platter én naar de 4″.
    O, en niet meer van glas.

    Verder geniet ik enorm van m’n iPhone 4S momenteel.

  15. Vroeger werd ik uitgelachen om m’n koelkast-NEC met Imode en nu vinden ze iPhones al mega-klein hier bij iPc.. 😛

    Origineel geplaatst door elvin
    @Bram: Apps worden automatisch omgezet, dat is al toegevoegd bij iOS 4, dus maak je daar geen zorgen over .

    Wil daar wel meer over weten, heb je misschien een linkje voor me?

    Edit: Die website is overigens niet heel slim wat betreft data opvragen, denkt dat mijn 15″ een 17″ is (wel leuk complimentje ;)).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.