Reacties voor: Philips InRange waarschuwt als je spullen laat rondslingeren

Philips InRange is een oplossing om je spullen terug te vinden. Je kunt de Philips-tags in een portemonnee stoppen of aan een tas hangen, om te voorkomen dat je spullen laat liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Stel, kaart zin in mijn werktas, die staat bij mijn werkplek en ik loop naar een meeting met mijn foon, dan gaat dat ding af toch? Kun je het dan tijdelijk onderdrukken? Zijn situaties genoeg dat je bewust je spullen even niet bij elkaar in de buurt hebt liggen. Lijkt me op zich handig…. Wel wat prijzig.

    Edit: Aah, zie dat je tijden en locaties kunt instellen waar hij niet af gaat. Gaat wel werken dus.

  2. 1. Hij is veelste duur zulke dingen moeten rond de 10 euro kosten perstuk.
    2. Betaalt Philips mijn spullen als ik die kwijt raak omdat dat ding niet afgaat.
    3. Kan ik ook via internet zien waar dat ding is.

  3. Voor iedereen die dit te duur vind: http://www.indiegogo.com/sticknfind Nog 10 dagen 😉

  4. Slim, handig! Maar €50??? Kom op Philips, veel te duur. Zo wordt dit weer een epic fail van een goed Philips product!

  5. @Rick de groot: 1. Dan koop je ‘m niet en wacht je tot Lidl een Chinese namaak gaat verkopen
    2. Tuurlijk
    3. Nee, Bluetooth is geen 3/4G en hij heeft ook geen GPS ontvanger…

  6. Is dus een kaartje ter grote van een creditcard, iets dikker. Kan dan aan de halsband van een grote hond en die kan lekker door de velden struinen. Bereik van BT4 is ong. 50 mtr.?!? Goedkopere oplossingen dan sommige GPS-finders 🙂 Laat maar komen!!!

  7. Met mijn geluk & ervaring met Philips spullen gaan die (véél te dure) dingen waarschijnlijk snel stuk en doen ze ‘t niet als ‘t echt nodig is.
    “Vind ik NIET leuk”

  8. @iRobert: voorbeelden? Mijn ervaring is dat zowel de (spaar)lampen als de elektronica van hoge kwaliteit zijn. Ja, het is wat duurder dan budgetspul.

    Mooie techniek, dit systeem. Nu nog wel wat duur naar mijn smaak, maar dat komt wel.

  9. Een batterij die maar 3 maand meegaat!? Daar haak ik op af.

  10. @Bram: Voorbeelden te over: TV, Stofzuiger, huistelefoon, lampen, senseo… en dan ook nog ‘s door klanten”service” afgescheept worden. Ben inmiddels allergisch voor merk & logo geworden.

  11. Geloof het of niet, ik heb dit idee al meer dan 10 jaar geleden laten onderzoeken door een officiële Nederlandse instantie: volgens hun was het niet octrooi-waardig.

  12. Veel te duur (zulke tags mogen niet meer dan 5 a 10 euro kosten!) en een batterij die maar 3 maanden meegaat (moet 3 jaar worden!)!

  13. Inderdaad Willem. Een redelijke batterij is ca. €4. Bij zes toepassingen moet je dus denken aan 4×6:3= €8 per maand.

  14. Het is dat ik mijn sleutels en portemonnee echt nooit kwijt ben, maar anders had ik er zeker een besteld. Dit is slimme technologie waar ik vrolijk van wordt 🙂

  15. Je moet alleen wel altijd je foon gescheiden houden van wat je niet kwijt wilt raken. Als je foon en kaartje beiden in je tas zitten en die vergeet je dan wordt je niet gewaarschuwd.

  16. Zou het ook werken bij kleuters of huisdieren?

  17. Origineel geplaatst door iRobert
    Met mijn geluk & ervaring met Philips spullen gaan die (véél te dure) dingen waarschijnlijk snel stuk en doen ze ‘t niet als ‘t echt nodig is.
    “Vind ik NIET leuk”

    Zegt dit iets over Philips of over jou? Ik gebruik al tientallen jaren producten van Philips. Nog nooit problemen mee gehad.

  18. @Wessel Meijer: Neem aan dat je die afwijzing nog wel ergens hebt liggen. Ik zou terug gaan naar die instantie.

  19. Ze beginnen het filmpje met ‘Wist je dat er in Londen per maand 10.000 telefoons achtergelaten worden in taxi’s?’
    En vervolgens moet je je iPhone bij je hebben om gewaarschuwd te worden dat je iets anders vergeet..

    En dan hebben ze het over vergeten. Stel dat je telefoon gejat wordt, het alarmpje laat de dief dan weten dat er ook nog een portemonnee en laptop te halen valt..

  20. @Sabina: Andersom werkt het ook, als je je tas met je sleutels wel bij je hebt, dan gaat het alarm ook piepen als je telefoon nog in die taxi ligt. Wel een uitdaging om die taxi vervolgens te stoppen terwijl hij aan het wegrijden is…

  21. @Laurens: Klopt, heb ik nog ergens liggen volgens mij. Maar ja, wat dan? Mijn geld terug vragen? Misschien was het idd niet octrooi-waardig, maar compleet afwijzen gaat idd nergens over. IK zal het eens nakijken hoe het precies is gegaan. Maar baal wel een beetje. Kan je je wel voorstellen denk ik.

  22. Vroeg had ik zo’n sleutelhanger waar ik na kon fluiten en dan reageerde het met een piep. Zelfde principe alleen in een 2013 jasje!
    Handig als je veel reist met de trein ofzo en je hebt veel spullen mee

  23. @Stijnh: Principe is iets anders dunkt mij. Het gaat er om dat je een (stil tril- of geluids)signaal krijgt als je buiten een bepaald bereik komt. Dat is ietsje anders dan moeten fluiten naar je spullen. Vind ik dan he 😉

  24. @Wessel Meijer: Beide reageren of iets. Die van mij op geluid en laat weten waar ie zich bevind. Die van philips gebruikt bluetooth en laat weten wanneer het buiten een straal komt.
    De ene wilt gevonden worden en de ander wilt niet vergeten worden.

    Maar klopt inderdaad, niet hetzelfde!

  25. Kan je ook met het pasje de telefoon laten afgaan, als je je gsm kwijt bent? En waarschuwt die ook als de batterij bijna leeg is?

  26. http://www.hippih.com/hipkey#introduction
    De sticknfind is inclusief verzendkosten overigens net zo duur als de Philips.

  27. Typisch ding uit de range van zinloze zaken. Als je een warhoofd bent die dingen laat slingeren, vergeet je ook dat ding te plaatsen en als je dat niet vergeet, vergeet je wel de batterijen op tijd te vervangen.
    Philips zou meer in de psyche van de mens moeten duiken voordat ze dit soort dingen ontwikkelen…

  28. @Wessel Meijer:
    Nog voor de smartphone bestond? Waar ging je dit dan laten op werken?

  29. Origineel geplaatst door Rob
    De sticknfind is inclusief verzendkosten overigens net zo duur als de Philips.

    Dat klopt niet helemaal, je krijgt namelijk 2 ontvangers in plaats van de 1 ontvanger bij philips. Verder kost de Philips 57 euro ( 50 euro + 7 verzend ) en de sticknfind kost inclusief verzendkosten 37 euro (50 dollar )

  30. @Maartenv1: Waar is de tijd dat € 1 hetzelfde was als $ 1? Of hebben we die tijd nooit gehad….?

  31. Origineel geplaatst door Rob
    @Maartenv1: Waar is de tijd dat € 1 hetzelfde was als $ 1? Of hebben we die tijd nooit gehad….?

    Tja, lang geleden? 🙂 Als dat al hetzelfde was, kost de Philips nog 2x zoveel. Je krijgt namelijk bij de sticknfind er 2 ;p

  32. Ik heb er inmiddels 1 en de belangrijkste functie ontbreekt gewoon 🙁 Volgens de site en app beschrijving kun je locaties en instellen waar het alarm niet af gaat. Dit is essentieel voor thuis en op het werk maar die optie is in de app dus nergens terug te vinden, je hebt er dus compleet niets aan nu. Contact gezocht met de support heeft nog niet opgeleverd.

  33. Philips heeft inmiddels bevestigd dat de “safe zone” functie is verwijderd uit app. Het staat nog wel op de site en in de app beschrijving. 🙁 Deze gaat mooi retour afzender.

  34. @Wessel Meijer: ik had op mijn Sony Ericsson in 2002 reeds een bluetooth “app” draaien die automatisch de iTunes pauzeerde en weer startte als ik wegging / in de buurt kwam van mijn iMac (en nog dat soort dingen)

    Toen bluetooth populair werd op zowel telefoons als computers zag je even veel van dat soort dingen (bluetooth was minder efficiënt en batterijën minder krachtig, waardoor je ze al snel weer afzette toen maar kom)

    Was allemaal ongeveer 10 jaar geleden, misschien was je wel eerst maar ‘t was zeker geen super origineel idee toen 🙂

  35. weet iemand of deze inrange net zoveel stroom gebruik van je iphone als de hipkey? bij de hipkey was mijn telefoon nl al tegen de middag leek. Niet handig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.