Reacties voor: Met de nieuwe Philips Hue wall switch maak je je huidige lichtschakelaar slim

Ook nieuwe dimmer en buitenarmaturen onthuld
Signify heeft weer een reeks nieuwe Philips Hue accessoires aangekondigd. De meest opvallende nieuwe toevoeging is de Hue wall switch module. Deze plaats je in de muur achter je bestaande lichtschakelaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Werkt op batterijen? Zit er soms geen stroom achter een schakelaar? Het zal vast iets te maken hebben met een transformatortje en het minimaal houden, maar handig? Neh, ook niet als het maar eens in de 5 jaar is. Het komt namelijk nooit uit, zo’n lege batterij.

  2. Als die nieuwe schakelaar continue stroom nodig heeft zal het nog steeds voor vele situaties niet werken.

  3. Erg interessant

  4. Mooie oplossing.

    Shelly doet dit ook, voor 11 euro. Dimmers voor 22 euro. Werkt samen met alle domotica protocollen.

  5. Kun je met deze switch ook niet slimme lampen via de hue app bedienen. Oftewel kun je de switch met de app bedienen?

  6. Probleem is altijd met deze switches om ze passend in een contactdoos te krijgen. Die zitten vaak al vol met kabels en de schakelaar zelf… frommel dan nog maar eens een dergelijke klomp plastic er in incl. Extra kabels.

  7. Ik zou graag eens een nieuwe bridge zien, waar meer lampen op kunnen worden aangesloten.

  8. Waarom iets kopen wat m.i.z. niet nodig is? Wat is het probleem met een schakelaar die altijd aan staat? Alleen een optisch probleem? Je kunt het ook eenvoudig oplossen door een lasklem achter de schakelaar aan te brengen. Dit kost 0,15 en werkt zonder batterijen.

  9. Fibaro heeft ook zoiets en die werkt direct met HomeKit. Werkt bij mij prima. Geen batterijen.
    Het trouwens een erg klein “klompje plastic”, paste bij mij makkelijk.

  10. Geen thread support? Gemiste kans!

  11. Zou ook mooi zijn als er een dimmer-variant komt (met mogelijkheid om er een draaiknop op te doen). En bij voorkeur niet groter als het formaat van bijv. een Jira dimmer wat het inbouwen makkelijk maakt als je deze wil vervangen door een smart dimmer.

  12. Jammer. Hadden beter deze module aan de stroom kunnen hangen die de spanning dan weer al dan niet doorgeeft aan bestaande schakelaar. Wie gaat nu om de 5 jaar schakelaar weer los halen om vervolgens de module batterijen te kunnen vervangen?

  13. @EOTB: In niet elke wandcontactdoos is de nuldraad (blauw) aanwezig maar slechts een schakel- en fasedraad. Dan is het makkelijk om dit op te lossen met een batterij. Andere oplossing zou zijn om een nuldraad te trekken, maar soms kan dit niet of kunnen mensen dit niet zelf.

  14. Origineel geplaatst door Leon
    Fibaro heeft ook zoiets en die werkt direct met HomeKit. Werkt bij mij prima. Geen batterijen.

    Het trouwens een erg klein “klompje plastic”, paste bij mij makkelijk.

    Interessant, ik heb het geprobeerd met een Aqara switch maar die paste niet. Ik ga eens kijken naar de fibaro oplossing.

  15. Het probleem is gewoon dat (tenzij er een doorlus of stopcontact in dezelfde doos zit) er geen nuldraad bij de lichtschakelaar zit. Alleen en fase en de schakeldraad die naar de lamp gaat.
    Dus ze hebben om het altijd te laten werken een batterijvoeding nodig.

  16. Rectificatie: Had “werkt op batterijen” over het hoofd gezien… Waarom batterijen? Matige oplossing.

  17. Kan ik die wall switch dan bijv. ook gebruiken icm de schakelaars van onze kroonluchters? Zodat ik die aan en uit kan zetten? Om daar nou per lamp 8 tot 12 hue lampen in te zetten blijf ik wat kostbaar vinden.

  18. @Iwan: Heb je een linkje naar dit apparaat? Kan hem zo niet vinden voor goedkopere prijs

  19. Voor iedereen die vraagt of dit dan werkt met hun “domme” lamp: Nee

    Zoals je op het plaatsje ziet wordt de L en de N draad in een lasklem gestopt zodat er altijd een verbinding is. Er staat dus altijd stroom op je lamp. De schakelaar zelf wordt op het Philips Hue kastje aangesloten. Hierdoor herkent het kastje de status van de schakelaar “aan” of “uit”. Het kastje stuurt dit naar de hub en de hub stuurt dit naar de lamp. Het kastje zelf zit dus niet op het stroom aangelsoten. Vandaar dat deze op batterijen werkt.

  20. Prima oplossing en ik ga er zeker een paar kopen. Bij ons in de hal en overloop gebeurt het regelmatig dat gasten aan de schakelaar zitten (terwijl er bewegingssensoren hangen die zorgen dat het licht na verloop van tijd automatisch uit gaat). Als ze de schakelaar uit zetten, werkt het systeem niet meer. Met deze oplossing kunnen ze het licht uitzetten, maar blijft de bewegingssensor werken.

    Nu nog een dimmer in Europees formaat. De ‘Friends of Hue’ schakelaar van Jung is nauwelijks leverbaar.

  21. Origineel geplaatst door Erwin
    Voor iedereen die vraagt of dit dan werkt met hun “domme” lamp: Nee

    Thx! 👍

    Maar idd wel handig voor de overloop.

  22. Origineel geplaatst door Erwin
    Voor iedereen die vraagt of dit dan werkt met hun “domme” lamp: Nee

    Zoals je op het plaatsje ziet wordt de L en de N draad in een lasklem gestopt zodat er altijd een verbinding is. Er staat dus altijd stroom op je lamp. De schakelaar zelf wordt op het Philips Hue kastje aangesloten. Hierdoor herkent het kastje de status van de schakelaar “aan” of “uit”. Het kastje stuurt dit naar de hub en de hub stuurt dit naar de lamp. Het kastje zelf zit dus niet op het stroom aangelsoten. Vandaar dat deze op batterijen werkt.

    Klopt volledig. Kastje is enkel zendertje wat stand de schakelaar doorstuurt naar de Bridge die vervolgens een Hue Lamp aanstuurt. Verwarring is misschien gekomen omdat er in de naam ‘Switch’ staat. Volgens mij kan je dit eerder vergelijken met een Shelly i3

  23. Waarom zitten er batterijen in de Hue wall switch als de Fibaro geen batterijen nodig heeft?

  24. Ik denk trouwens dat de batterij vervangen helemaal niet nodig is. Want in 5 jaar hebben ze allang betere producten uitgevonden. Die techniek gaat zo snel.

    @Flieps: Hier precies hetzelfde 😄 Ik ga er ook een paar kopen voor in de hal

  25. Origineel geplaatst door Leon
    Fibaro heeft ook zoiets en die werkt direct met HomeKit. Werkt bij mij prima. Geen batterijen.

    Het trouwens een erg klein “klompje plastic”, paste bij mij makkelijk.

    Welke is dit van fibaro?

  26. Origineel geplaatst door Appeltje
    Waarom zitten er batterijen in de Hue wall switch als de Fibaro geen batterijen nodig heeft?

    Fibaro (en andere vergelijkbare “2-draads” schakelaars) pakken de nul “door de aangesloten lamp”. Met name led lampen blijven hierdoor nagloeien door de kleine stroom die erdoorheen loopt, heel hinderlijk maar ook wel weer op te lossen door er een speciale condensator overheen te plaatsen

  27. @Ruben: Nee, hiermee laat je alleen je bestaande schakelaar praten met de hue bridge. Je moet in de inbouwdoos je stroomdraden doorlussen, zodat er altijd stroom op je hue lamp staat. Deze module staat dan inverbinding met je schakelaar en zorgt er voor dat je de lamp “schakelt” via de hue-bridge.

    Wat jij wilt kan, maar dan moet je kijken naar een zigbee inbouw dimmer of switch. Deze kan een “domme” lamp schakelen en kan je toevoegen als “lamp” in je hue ecosysteem.

  28. Deze oplossing heb ik zelf gemaakt door een HUE smart button om te bouwen met een heel klein beetje soldeerwerk (ik heb het gedaan met 0 jaar soldeerervaring).
    Zie voor een complete beschrijving.
    Scheelt je 20 euro per schakelaar 😉

  29. Niko heeft ook mooie systemen voor Hue, zal ik eerder voor kiezen dan denk ik

  30. Je hebt ook Busch Jaeger friends of hue, werkt op kinetische energie dus geen batterijen. En je hebt 4 knoppen die je kan toewijzen aan een functie.

  31. Hoe sluit je dit aan met een hotelschakeling en twee switches ?

  32. (Red.) Release van de Philips Hue Wall Switch Module aangepast van 9 maart naar lente 2021.

  33. Heb ze vandaag ontvangen, heb waarschijnlijk eea verkeerd gelezen maar deze switch werkt alleen als er een slimme lamp in de kamer aanwezig is. Je kan dus een niet een slimme lamp NIET slim maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.