Reacties voor: Philips Hue brengt vandaag beveiligingsupdate uit

Philips Hue krijgt binnenkort een update, waarbij de beveiliging wordt verbeterd en de oude app een grijs icoontje krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ben benieuwd naar de “nieuwe functies”

  2. Doet de Toon van Eneco het al met de nieuwe beveiliging?

  3. Nieuwe app werkt dus niet met de oude bridge?

  4. Hoe zit het met Domoticz? Blijft dat werken?

  5. Als ze maar niet weer dat geintje flikken dat de Dresden ledstrip controller of Osram apparatuur opeens niet meer werkt icm de Hue Bridge.
    En de laatste update was ook geen pretje, kon ik al m’n Philips LivingWhites Plugs weer opnieuw aanmelden.

    Voor de rest blijft het een geweldig systeem, het hele huis is hier voorzien van Hue E27 lampen, Hue GU10 spotjes, Hue Lightstrips(+) en voor de sfeerlampen waar geen Hue lamp in kan, LivingWhites Plugs.

  6. Hopen op een betere update dan vorige keer, toen kon ik de helft van mijn lampen vervangen.

  7. Top systeem

  8. @Mark: Ik vrees dat dit exact is wat ze hiermee trachten te bereiken: 3rd party hardware uitsluiten…

  9. @Clifford: Nieuwe app werkt met beide bridges

  10. @Onno: Hallo Onno, de nieuwe firmware update is getest met de laatste update van Toon van Eneco en geeft geen problemen. We horen het graag als je nog vragen hebt.

    @Clifford: Hi Clifford, je kunt de nieuwe app gebruiken in combinatie met zowel de oude als de nieuwe firmware update van de bridge.

    @henk: Hallo Henk, het Domoticz systeem werkt prima in combinatie met de nieuwe firmware. We horen het graag als we je nog ergens mee kunnen helpen.

    @Mark: Hi Mark, vervelend om te horen dat je dit hebt ervaren. De firmware update heeft geen invloed op deze apparatuur binnen het Hue systeem. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten!

    @bones: Hi bones, vervelend om te horen dat je bij de vorige update problemen hebt ervaren. De firmware update heeft geen invloed op de lampen binnen Hue. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag.

    @Bart M: Hallo Bart, we willen geen 3rd party hardware uitsluiten. Deze update verbetert de beveiliging van het koppelen van 3rd party apps met het Hue systeem.

  11. Beste iCulture community,

    Dankjewel voor jullie reacties op deze Philips Hue-update. We zijn blij met jullie betrokkenheid en de zorgen die er geuit worden m.b.t de ontwikkeling van het product. Wij hopen met onze reacties deze zorgen over een prettig gebruik van Philips Hue weg te nemen.

    Wanneer je (aanvullende) vragen hebt kan je deze ook altijd richten aan de social media kanalen van Hue. Daarop zijn we je 24/7, wat sneller dan hier op iCulture 🙂 , van dienst.
    https://twitter.com/tweethue
    https://www.facebook.com/huePhilips

    Met vriendelijke groet,
    Philips Lighting Nederland

  12. @bones: Hi bones, vervelend om te horen dat je bij de vorige update problemen hebt ervaren. De firmware update heeft geen invloed op de lampen binnen Hue. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag.

    Klopt, maar wel op de lampen die voordien wel werden ondersteunt. Heb 12 livingwhites buitenlampen nu vervangen voor de Hue white led.

  13. Origineel geplaatst door bones
    Klopt, maar wel op de lampen die voordien wel werden ondersteunt. Heb 12 livingwhites buitenlampen nu vervangen voor de Hue white led.

    vreemd, hier geen enkel probleem met living whites en plugs …

  14. Origineel geplaatst door bones:
    Klopt, maar wel op de lampen die voordien wel werden ondersteunt. Heb 12 livingwhites buitenlampen nu vervangen voor de Hue white led.

    Origineel geplaatst door eva1st
    vreemd, hier geen enkel probleem met living whites en plugs …

    Zijn wel te bedienen, gingen hier niet meer uit met een wekker. Is ook onderkend door philips. (heb je nog een oude bridge, daar werkte het nog wel)

  15. Je kan ze dan toch via bijv. de app iConnectHue als wekker instellen? Ik heb ook voornamelijk nog oude generatie living colours en plugs, en alles werkt nog gewoon. Baal alleen dat ik geen groepen kan instellen in Homekit, maar goed, het plan is ze allemaal uiteindelijk te gaan vervangen. Als Philips nu ook eens met een halogeen-versie komt, had ik het al gedaan.

  16. Iemand die update vandaag al gekregen?

  17. Hoop dat met nwe firmware-update ook Siri weer gaat werken. De eerste keer met de nieuwe bridge werkte het voor een paar dagen. Daarna continue problemen, alles opnieuw instellen, werkt een paar keer en Siri maar steeds “kan geen lampen vinden”. Gek wordt je ervan en laat het maar voor wat het is. Homekit, Siri en Hue geen goede combi.

  18. Origineel geplaatst door UtregCity
    Hoop dat met nwe firmware-update ook Siri weer gaat werken. De eerste keer met de nieuwe bridge werkte het voor een paar dagen. Daarna continue problemen, alles opnieuw instellen, werkt een paar keer en Siri maar steeds “kan geen lampen vinden”. Gek wordt je ervan en laat het maar voor wat het is. Homekit, Siri en Hue geen goede combi.

    Dat heb ik ook ervaren. Je moet echt hele specifieke commando’s geven. ‘Lichten aan’ werkt helaas niet en dat zou wel het makkelijkst zijn.

  19. De Bridge heeft net een update gekregen.

  20. Origineel geplaatst door Peter
    De Bridge heeft net een update gekregen.

    Hier inderdaad ook.
    Dacht dat de app zelf ook update zou krijgen met het nieuwe icoon oa.

    Vreemde vind ik waarom een 2e app naast nieuwe? Zou denken dat er dan in de nieuwe app functies niet meer zitten die in de huidige wel zitten.

  21. @phantom: Dat komt toch omdat mensen met de oude bridge de nieuwe app niet kunnen gebruiken? Tenminste, zo heb ik het begrepen.

  22. Origineel geplaatst door MLVC
    @phantom: Dat komt toch omdat mensen met de oude bridge de nieuwe app niet kunnen gebruiken? Tenminste, zo heb ik het begrepen.

    Ik las later dat dit dus niet zo is, de nieuwe zou nog te gebruiken zijn.

  23. Siri probleem helaas nog steeds niet verholpen☹️

  24. @onsdenis: Kan het zijn dat je meerdere telefoons hebt toegevoegd om met siri de philips hue te kunnen bedienen?
    Ik heb ook het probleem gehad dat siri geen lampen kon vinden, maar nadat ik mijn vriendin ook toegang had gegeven!
    Blijkbaar heb ik toen iets niet goed gedaan.
    Uiteindelijk kunnen oplossen met deze pagina.

    Bij mij werkt de siri nu super!

  25. Heb ik iets gemist?
    Geen update van de hue app op mijn iphone gezien.
    Wil graag aan de slag met ‘rooms”

  26. @sem schilder: Hi Sem, ik kan je bevestigen dat ik social media manager ben bij Philips Lighting Nederland. Omdat we deze community niet dagelijks ‘monitoren’ vragen we jullie evt reacties/vragen te richten aan onze social media kanalen. Daar kunnen we jullie snel van dienst zijn. Vriendelijke groet GvdB

    Edit — Ik lees je bericht nog een keer en bedenk mij; Wanneer je doelt op de echtheid van de firmware update, dat is zeker het geval. Meer info hierover.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.