Reacties voor: Herinnering: Eerste generatie Hue-bridge stopt 30 april

Dit betekent het voor jou
Philips stopt op 30 april met de ondersteuning van de oudere Hue-bridge. De ronde bridge werd jaren geleden uitgebracht, maar binnenkort kun je deze niet meer gebruiken. Dit verandert er voor jou.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Weer zo’n voorbeeld dat alles maar aansluiten op het web je enorm afhankelijk maakt van de fabrikanten. Internet of things, daar wordt je blij van (de fabrikanten nog meer)

  2. Als je pc of mobiel te oud worden dan ondersteunen ze die ook op een gegeven moment niet meer ik zie dat meer als marktwerking dan afhankelijk zijn.
    En iedereen maakt voor zichzelf de keuze of je met Hue gaat werken of universeel systeem.Dan kan je dit verwachten.

  3. Ja, aan alles komt een einde. Met dit soort technologie calculeer je dit in.

    Vind dat ze het nog best lang ondersteunen met een jaar verlenging voor beveiligingsupdates. 9 jarige levensduur, best goed.

  4. Via de Hue app kan je een kortingscode krijgen met een link. Krijg je (nieuwe??) vierkante bridge voor €53,95 met een gratis kleuren lamp erbij. €65 korting dus. Goeie actie!!

  5. Origineel geplaatst door Patrik
    Via de Hue app kan je een kortingscode krijgen met een link. Krijg je (nieuwe??) vierkante bridge voor €53,95 met een gratis kleuren lamp erbij. €65 korting dus. Goeie actie!!

    Waar in de app kan je dat precies vinden ?

  6. @Patrik: Marktplaats nieuw 25 euries🤗

  7. Inderdaad , waar kan je dit vinden in de app?

  8. Origineel geplaatst door Froske
    @Patrik: Marktplaats nieuw 25 euries🤗

    Ik ken 2 mensen die los van elkaar opgelicht zijn op MP bij Hue spul. Deze deal is safe en zeker zijn geld waard.

  9. Origineel geplaatst door Patrik
    Via de Hue app kan je een kortingscode krijgen met een link. Krijg je (nieuwe??) vierkante bridge voor €53,95 met een gratis kleuren lamp erbij. €65 korting dus. Goeie actie!!

    Origineel geplaatst door BarryMel
    Waar in de app kan je dat precies vinden ?

    Ik vind dat ook nergens…

  10. Ik heb nu al gebruik gemaakt van de actie, dus kan het in de Hue app ook niet meer vinden. Ik heb de oude bridge (rond) en in de app gaf het aan dat ik mijn 3 lampen moest updaten. Daar kwam ik het tegen, en kreeg een melding dat ik kon upgraden naar een nieuwe bridge.
    Niet in de Apple store app zoeken, maar echt in de Hue app zelf (met het witte icoontje).
    Heb helaas geen screenshots.

  11. TIP voor gebruikers met een NAS (oid)

    je kunt met je mobiel een VPN verbinding leggen met je thuis via NAS of router met deze mogelijkheid. Op die manier kun je alsnog je Hue bedienen alsof je binnenshuis bent.

  12. Ben blij dat ik volledig overgestapt ben naar Home Assistant. Fabrikant denkt grappig te zijn? Jammer de kans dat t blijft werken met Home Assistant zit er zeker in. Wordt daar echt niet goed van van al die fabrikanten die je pushen hun spul aan te schaffen voor de hoofdprijs om t vervolgens een aantal jaar later (expres) niet meer te ondersteunen. We zagen t al met smarttv’s en nu de iot wereld.

    Mijn advies is dan eerder om xiaomi domotica te halen dan die van westerse bedrijven. Ergens belachelijk weet dit hoor ongelooflijk. Je zou maar 5 van die hubs in je huis hebben, ben je er mooi aan. Voor mij een reden om heel de philips hue lijn links te laten liggen!

  13. @Patrik:

    Ik heb hem ook nu ontvangen via de app. 100% korting op de bridge plus een lamp. Voor 53 euro.

    1 x Hue White and Color ambiance E27 + v2 Bridge (-100% korting) + GRATIS verzendkosten

  14. @Peter: Menu optie “Ontdek” en dan “Upgrade je Hue-ervaring”.

  15. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd ter herinnering van het stopzetten van de oude bridge.

  16. 8 jaar oud en inmiddels ‘verouderd’ en weinig tot niet meer bruikbaar. Het is natuurlijk een grote schande wat hier gaande is.

    Hetzelfde ervaar ik op dit moment met homewizard, het is een prima kastje om je apparaten ermee te bedienen maar de Link heeft zijn intrede gedaan. Je zou denken een goed alternatief maar de Link kan weer niet met de Heatlink overweg. Dus in functies ga je er weer op achteruit.

  17. Wat een gezeur en geklaag, 10 jaar support is een nette fatsoenlijke duur. Wat verwacht men dan, eeuwige support? Ken geen fabrikanten van Smart Dominica spullen die 10 jaar support überhaupt halen.

  18. Wow mijn hub is bijna 10 jaar meegegaan. In die 10 jaar heb ik pakweg een keer of 20 gebruik gemaakt om aan vrienden de sfeer verlichting te laten zien maar voornamelijk verder was en is het gewoon aan/uit 95% met de lichtknop. Al krijg ik het vierkantje hubje gratis het komt er bij mij niet meer in. Het is leuk als speelgoed voor eventjes. Zoals altijd met licht.

  19. Hoewel 8-9 jaar support een best redelijke termijn is in it termen, vind ik dit soort slimme apparaten toch niet echt een goede ontwikkeling.
    Niet digitale apparaten worden meestal pas vervangen wanneer ze mechanisch stuk zijn en dat kan bij lichtschakelaars toch wel veel langer zijn dan na 10 jaar. Zelfde als met de Sonos speakers die recentelijk in het nieuws waren. Audio apparatuur gaat vaak ook veel langer mee.

  20. @Henk: zo slecht is het dus gesteld…

  21. Origineel geplaatst door Roelof
    8 jaar oud en inmiddels ‘verouderd’ en weinig tot niet meer bruikbaar. Het is natuurlijk een grote schande wat hier gaande is.

    Hetzelfde ervaar ik op dit moment met homewizard, het is een prima kastje om je apparaten ermee te bedienen maar de Link heeft zijn intrede gedaan. Je zou denken een goed alternatief maar de Link kan weer niet met de Heatlink overweg. Dus in functies ga je er weer op achteruit.

    Je hebt overschot van gelijk. Wat een onzin, net zoals dat hele Sonos debacle laatst. Maar blijkbaar vinden we het heel normaal dat perfect werkende hardware plots obsolete wordt gemaakt en dat we dan als schapen onze portemonnee trekken om een nieuw product te kopen.
    Stel je voor dat Apple straks zegt dat je oude iPad op een bepaald moment gewoon niet meer aan gaat wegens te oud. Dat zouden we toch ook niet pikken, of wel?

  22. Ik heb de goedkopere versie van de Action, €6,95 per lamp e14 en e27 in verschillende maten. Zonder hub aangesloten op mijn modem en zowel binnenshuis als buitenshuis bedienbaar met m’n mobiel. Kan de kleuren regelen en hij kan dimmen. Er zijn er ook een zonder kleuren en die zijn €1 goedkoper. Ook dimbaar. Echt ideaal .

  23. Als je een echo plus hebt met ingebouwde hub heb je de Philips hub niet nodig

  24. Wat een geweeklaag… er worden waarschijnlijk ook nooit nieuwe schoenen, fietsen of weet ik wat gekocht.
    Dit heet voortschrijdend inzicht. En de nieuwe hub bevalt prima. Kan weer jaren mee, langer dan mijn sneakers…

  25. @Ger: en die nieuwe hub is waarschijnlijk óók weer een stuk goedkoper dan de gemiddelde prijs van een paar sneakers👍

  26. Origineel geplaatst door Ger
    Wat een geweeklaag… er worden waarschijnlijk ook nooit nieuwe schoenen, fietsen of weet ik wat gekocht.
    Dit heet voortschrijdend inzicht. En de nieuwe hub bevalt prima. Kan weer jaren mee, langer dan mijn sneakers…

    Jij bent de perfect klant! 🙉🙈🙊 🤣

  27. Iets wat werkt moet gewoon blijven werken. Ok, geen nieuwe updates meer en zo, dat is logisch. Wij hebben nog steeds twee iPads 3 die het nog prima doen en blijven doen. En mogelijk over 20 jaar het nog steeds doen!

  28. @Hans: Nou…..
    Dat wordt wel steeds lastiger met ouder worden, wij hebben een iPad 1 nog ,goed je kunt er nog wat op Googlen maar verder kan je er nog weinig meer mee.
    Zolang is t nog niet dat de iPad 3 nog ondersteuning kreeg op zeker moment zegt de bank dat kan niet meer apps zeggen dat kan niet meer , scheelt wel dat je m werkend hebt en er mee doorgaat, als je een gebruikte koopt en je wilt nog dingen doen is nog lastiger dan door gebruiken.

  29. Origineel geplaatst door Redactie
    *[(Red.)](mailto:redactie@iculture.nl) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd ter herinnering van het stopzetten van de oude bridge.*

    Whahahahahahaha bedankt voor de herinnering maar mijn oude bridge werkt nog fantastisch buiten mn huis!!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.