Reacties voor: [IFA2017] Philips Hue-accessoires werken binnenkort met HomeKit, nieuwe armaturen op komst

De Hue Tap, Hue Motion Sensor en dimschakelaar werken binnenkort ook met HomeKit. Ook heeft Philips nieuwe Hue-armaturen aangekondigd en komen er nieuwe starterpakketten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Tof, al enige tijd echt verslaafd aan de Hue producten ๐Ÿ™‚
    Werk het hue entertainment systeem ook zonder Philips TV?

  2. Kijk dat is nog eens mooi nieuws. Ik heb bijna al mijn lampen in huis vervangen door Hue lampen (behalve wc) en deze uitbreidingen zijn van harte welkom.

  3. Jaaaaaa!!! Hier wacht ik al een hele tijd op. Kan ik ook eindelijk de verlichting schakelen die ik middels een Eve Energy heb gekoppeldโ€ฆ

  4. @Knoezelbos: In combinatie met een bewegingsmelder is het juist op de WC zo handig. En dan de reacties van niets vermoedende gasten………๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  5. Nice!

    Heb nu 4 Lifx lampen voor op onze werklocatie.
    Deze worden binnenkort vervangen.
    Afgelopen week aantal setjes online kunnen scoren van de Hue.
    Mede door het aanbod van de schakelaar en de bewegingssensor ๐Ÿ‘‹๐Ÿฝ

    Siri, zet licht aan. ๐Ÿ’ก
    Benieuwd hoe dat gaat worden.

  6. Heb afgelopen maand mijn Hue Tap vervangen voor een Jung Zigbee inbouwzender. Uiteindelijk moet je voor je huisgasten een ‘normale’ lichtknop hebben die aan de muur hangt en deze Jung past in mijn bestaande schakelmateriaal. Werkt fantastisch. Het is een dimmer en er zijn 6 scenes voor te programmeren. De Tap is even opgeborgen.

  7. @Dennis: Siri, zet heel licht aan. Werkt al een tijdje hoor. Hue ondersteunt Homekit al.

    Het gaat nu om de accessoires die deze integratie nog niet hebben.

  8. Wanneer gaat Philips Apple autoriseren om ook de lichten te kunnen bedienen zonder verplicht met WiFi verbonden te moeten zijn.

    Het zou fijn zijn als je dan op afstand al je HomeKit (lees Hue) producten kan gebruiken.

    Misschien mis ik iets hoor, maar ben ik de enigste die zich hier aan irriteert?

    Edit; Nu werkt alleen de Hue app zonder met WiFi verbonden te zijn, ik zou dus graag zien dat de home app op een of andere manier dit ook kan.

  9. @Niels: Dat werkt toch gewoon via de Woning app, met dan wel thuis een HUB liggen zoals iPad of Apple TV.

  10. @Niels: Ik kan het vanaf iedere plek, zolang ik maar internet (4G/Wifi) heb. Gebruik wel een Apple TV als hub voor Homekit. Maar zonder Homekit werkte dit al via de Hue app.

  11. Heb thuis geen Apple TV of iPad maar wel een ASUS router met vpn servertje er op draaien. Op mijn iPhone staat OpenVPN en dat is een kwestie van app openen, schakelaar omzetten en je bent verbonden met het thuisnetwerk, en zo kan je dus ook HomeKit bedienen. Dus mocht je ooit je WiFi router nog eens willen vervangen, eentje met een VPN (server) mogelijkheid kan dan een uitkomst zijn.

  12. Leuk allemaal, maar laat Philips eerst hun Hue App v2 eens op niveau van versie 1 brengen!
    Veel slechter voorbeeld (qua App) dan Philips Hue v2 is er niet.

    Dit, terwijl Hue v1 uitstekend werkt, klungels!

  13. Jammer dat Philips de bridge v1 niet middels een software update ook HomeKit compatibel maakt ๐Ÿ™

  14. @Jeffrey: Dat is dus het probleem, heb sinds enkele maanden geen iPad meer, en ATV heb ik helaas nog niet in mijn assortiment zitten ๐Ÿ˜‰
    Ik ga me maar eens verdiepen in ATV, lijkt mij ook handig voor het streamen van content naar mijn TV.

    Een VPN vind ik allemaal maar gedoe.

  15. @iosMe: Als ik een tip mag geven.. Die hele app los laten en verwijderen. Kijk is naar iConnectHue. Vele malen beter en meer mogelijkheden.

  16. @Michel: Ik ben benieuwd hoe je dat voor elkaar hebt gekregen zonder AppleTV of iPad als Homekit hub. Bij mijn weten kun je Homekit alleen benaderen als je een TAP verbinding hebt (ivm Bonjour broadcasts die niet over TUN gaan). De iOS client van OpenVPN heeft geen ondersteuning voor TAP. Mij lukt het dus ook niet om Homekit te benaderen via OpenVPN op iOS.
    Wel lukt het me om via OpenVPN op iOS Hue te benaderen via de Hue app. Dat komt omdat de Hue app gewoon de hostname/ip van de bridge heeft opgeslagen in de app. Maar via de Woning app lukt het dus niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.