Reacties voor: ‘Philips Hue werkt vanaf oktober met HomeKit’

Philips Hue zal vanaf oktober geschikt zijn voor HomeKit, zeggen bronnen. Naast de nieuwe Hue Bridge komen er nieuwe lampjes aan die feller zijn en kleuren beter weergeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Dus begrijp ik nu goed dat er eindelijk hue gu10 witte varianten komen? Want daar wacht ik op. Heb niks aan de kleuren variant in de gang.

  2. Nog steeds geen hue voor lampen met kleine fitting? Erg jammer.

  3. Goed nieuws voor velen als de bestaande bridge bruikbaar blijft.

  4. Weet iemand of de nieuwe homekit bridge nog steeds met de URL api van Philips Hue aangestuurd kan worden?
    Ik heb een XBMC/Kodi die de Hue verlichting via een addon aanstuurt over het netwerk.

  5. Werkelijk onbegrijpelijk dat ze nu steeds niet mensen tegemoet komen met een e14 variant fitting. Heb zelf bijna niks in huis met een e27. Maar ja….typisch Philips. Het ziet er mooi uit maar werken doet het niet. Zelf zou ik ook nooit meer een Philips TV kopen. 2 jaar terug een nieuwe tv gekocht en baren tijdje een zwart beeldbuis (wel geluid) monteur geweest en een nieuw beeldbuis erin gezet en een halfjaar exact hetzelfde probleem weer😩 en nu een LG TV met één woord…..GEWELDIG!!!

  6. Dat zou mooi zijn als ze de bestaande bridge werkend maken voor HomeKit. Voorlopig wacht ik dan wel even 😊

  7. HomeKit? Leeft het nog.
    Airprint, Ping, find my friend, passbook, kiosk.

  8. Nice! 🙂 Ik was van plan om in oktober een Starters pakket te kopen met een set Hue lampen. Dit komt erg goed uit!

  9. Lijkt me mooi als de huidige bridge Homekit gaat ondersteunen, maar zie niet hoe dat mogelijk is, alle homekit apparatuur moet toch nieuwe hardware hebben, dus hoe dat softwarematig opgelost kan worden…

    Ben benieuwd hoe homekit nou precies werkt en wat de extra mogelijkheden zijn. We horen er de laatste tijd niks meer over. Ook de Apple TV die volgens geruchten als een homekit hub gaat werken is niks van over gebleven, is ig niks verteld over homekit bij de afgelopen keynote.

    Viel me al wel op dat je Siri kan vragen of ze de lichten uit doet.

  10. @roelof: ooit weleens een adapter e14>e27 geprobeerd? Die dingen zijn al te koop voor een euro.

  11. @L23: Helemaal mee eens, Apple heeft al aangegeven dat apparatuur die Homekit zou ondersteunen een Homekit chip moet hebben.
    En een chip toevoegen via een software-update lijkt me onmogelijk.

  12. Origineel geplaatst door L23: L

    Viel me al wel op dat je Siri kan vragen of ze de lichten uit doet.

    Ja maar dan zegt ze dat ze niks kan vinden 🙁

    Origineel geplaatst door Mark: @L23:
    Helemaal mee eens, Apple heeft al aangegeven dat apparatuur die Homekit zou ondersteunen een Homekit chip moet hebben.
    En een chip toevoegen via een software-update lijkt me onmogelijk.

    Zal het niet via een nieuwe lamp kunnen waar ze de chip in verwerken?

  13. @roelof: Lamphouder E14 naar E27 op bol.com
    Werkt prima!

  14. @Bitje: Ja dat kan

  15. @iphone_user: Klopt, Siri kan dan idd niks vinden, want dat valt allemaal onder die Homekit gebeuren. Homekit zou ook direct met een lamp kunnen werken, maar zo werkt het Philips Hue systeem niet. Hue lampen werken alleen via de bridge. En wil je dus gebruik maken van Apple’s Homekit, dan heb je de nieuwe bridge nodig. (Ik zou niet weten hoe ze huidige software matig geschikt kunnen maken)

  16. Wanneer komt die HomeKit app is uit eigenlijk hij zou in IOS 9 zitten maar ik zie geen nieuwe app op me iPhone

  17. Origineel geplaatst door roelof
    Werkelijk onbegrijpelijk dat ze nu steeds niet mensen tegemoet komen met een e14 variant fitting. Heb zelf bijna niks in huis met een e27. Maar ja….typisch Philips. Het ziet er mooi uit maar werken doet het niet. Zelf zou ik ook nooit meer een Philips TV kopen. 2 jaar terug een nieuwe tv gekocht en baren tijdje een zwart beeldbuis (wel geluid) monteur geweest en een nieuw beeldbuis erin gezet en een halfjaar exact hetzelfde probleem weer😩 en nu een LG TV met één woord…..GEWELDIG!!!

    nog wel … OT: als de markt voor E14 zo groot zou zijn, dan had Philips ze al geproduceerd , echter gezien de omvormer die nodig is, krijgen ze die gewoon nog niet klein (of betrouwbaar) genoeg, je kun ook je E14 vervangen door GU fittingen ..

    Origineel geplaatst door L23
    Klopt, Siri kan dan idd niks vinden, want dat valt allemaal onder die Homekit gebeuren. Homekit zou ook direct met een lamp kunnen werken, maar zo werkt het Philips Hue systeem niet. Hue lampen werken alleen via de bridge. En wil je dus gebruik maken van Apple’s Homekit, dan heb je de nieuwe bridge nodig. (Ik zou niet weten hoe ze huidige software matig geschikt kunnen maken)

    nu nog een keer lezen … Oude bridges krijgen een update …

  18. @eva1st: Ik kan prima lezen, lees mijn bericht nog eens. Eerst was er in het nieuws dat producten die homekit ondersteunen een speciale homekit encryption chip nodig hebben, nu word er gezegd dat het met een simpele update kan. Phillips heeft hier zelf nog niks officieels over gezegd. Maar ik zou het tof vinden als de oude bridge het gewoon gaat ondersteunen 🙂

  19. @HaJee: met een beetje speurwerk, zowel via internet of bij handyman kun je verloopfittingen te kust en te keur kopen, ik gebruik zelf de verloop van e27 naar gu10, werkt hue prima op!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.