Reacties voor: Philips Hue ondersteunt nu officieel Apple HomeKit

Philips Hue biedt nu ook ondersteuning voor Apple's HomeKit met een nieuwe bridge en een aangepaste Philips Hue-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Jammer dat dit niet via een update mogeljjk is, maar dat er weer 60 euro uitgegeven moet worden om het te kunnen gebruiken.

  2. Sinds ik deze update heb gedaan, werkt het aan/uit zetten van m’n lampen erg traag via de widgets. Soms pakt hij niet eens alle lampen en springer er maar een aantal aan. Komt voor mij nu een beetje onbetrouwbaar over…. Jammer

  3. Inderdaad. Er was toch spraken van dat de oude bridge ook ondersteund zou worden?

  4. Er staat toch dat Philips er naar streeft de 1.0 bridge via firmware geschrikt te kunnen maken, maar afhankelijk is of Apple dit wel of niet goed keurt.

    Kan ik zonder home kit ondersteuning via siri na update van de app de lampen aan en uit zetten dan? Of is daar echt de home kit ondersteuning voor nodig?

  5. Origineel geplaatst door Mike
    Jammer dat dit niet via een update mogeljjk is, maar dat er weer 60 euro uitgegeven moet worden om het te kunnen gebruiken.

    Er staat duidelijk in het artikel dat Philips erna streeft om ook voor de huidige 1.0 bridges HomeKit ondersteunen te willen gaan bieden. Het is natuurlijk even afwachten of dat werkelijk gebeurt maar de intentie is er.

  6. Origineel geplaatst door iphone_user
    Kan ik zonder home kit ondersteuning via siri na update van de app de lampen aan en uit zetten dan? Of is daar echt de home kit ondersteuning voor nodig?

    Eh, nee, dat kan niet. Als je HUE-app update en je gaat naar instellingen in de app en dan naar Siri stembediening krijg je de melding: “Helaas ondersteunt je huidige Bridge geen Homekit. Je hebt de Homekit ondersteunende Bridge nodig om gebruik te kunnen maken van Siri stembediening…..”

  7. Waar kan ik HomeKit vinden op me iPhone of moet ik eerst een app downloaden ??

  8. Ik dacht, laat ik ze gewoon even bellen. Maar daar wordt je helaas niet veel wijzer van.

    Mijn eerste vraag was of de huidige Bridge een update zal krijgen om i.c.m. de nieuwe app HomeKit te ondersteunen. Het antwoord was volmondig ja. Ja, er komt een update voor de huidige Bridge, dat wist hij zeker. Ik verifieerde het nogmaals: de ronde Bridge gaat dus met HomeKit werken? Ja, dat gaat gebeuren. Wanneer de update zou verschijnen is onbekend, maar hij verwacht binnen niet al te lange tijd.

    Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik wat dan de meerwaarde van de nieuwe Bridge is. Nou, die heeft ondersteuning voor Apple HomeKit. Ja, maar dat krijgt mijn huidige ook, zei ik. Klopt meneer, zei de medewerker, áls de update komt, want dat is niet zeker.

    Oh, en wanneer de nieuwe Bridge te koop zal zo’n? Dat ligt er een beetje aan.

    Ik denk dat het een goed idee is dat de medewerker het gesprek even terugluistert en nog een kopje koffie neemt.

  9. Hier in Frankrijk met mijn ronde kit werkt de update wel en kan ik in het Nederlands de verschillende apps die ik heb gewoon bedienen met Siri

  10. Dus HomeKit is niets meer dan met Siri apparaten te bedienen?! Hue bedienen met Siri werkt al met de iConnectHue app en is ook een veel betere app dan de standaard hue app van Philips.

  11. Update gedownload en helaas nog geen Watch update. De hue app draait nog steeds niet native en je kan ook nog steeds geen glance instellen. Op deze manier is de watch ondersteuning van Hue knap waardeloos want je iPhone trekken en Hue via je notification center bedienen gaat aanzienlijk sneller.

  12. @Ron: HomeKit is wel wat meer, het is gewoon één van de opties die je met homekit kan. De siri i.s.m. homekit zal normaal ook beter werken/meer opties hebben dan die van de app.

  13. Ik heb deze afgelopen zaterdag al in de nieuwe E27-set 8718696461693 met de nieuwe Apple Home Kit bridge binnengehad.
    Waren er afgelopen vrijdag al binnengekomen en had die al per email gereserveerd.

    Ik ben er tevreden over! de nieuwe bridge lijkt een stuk sneller te reageren.

  14. @Icandy: instellingen-privacy-homekit 😉

  15. Origineel geplaatst door Icandy
    Waar kan ik HomeKit vinden op me iPhone of moet ik eerst een app downloaden ??

    instellingen-privacy-homekit

  16. Philips lijkt helemaal geen firmware upgrade te gaan doen. Heb dat ook in geen enkele officiële bron gelezen
    Consumenten met een bestaande Hue Bridge kunnen met 33% korting een nieuwe bridge kopen via de Hue online store. (Bron: Philips Hue Facebook)

  17. Origineel geplaatst door Mike
    Jammer dat dit niet via een update mogeljjk is, maar dat er weer 60 euro uitgegeven moet worden om het te kunnen gebruiken.

    Wellicht dus wel in de toekomst d.m.v. een firmware-update zoals in het artikel vermeld is.

  18. Misschien handig om re weten, bron: Hue Facebook

    Hue fans, the day has arrived! Philips Hue is finally compatible with Apple HomeKit!

    Your existing Philips Hue lights can now be controlled through Siri. To enable Apple HomeKit functionality you’ll need to get your hands on the new Philips Hue bridge and upgrade the app.

    Already own a Philips Hue bridge? From the 1st of November until the 31st of December you can buy your new bridge with a 33% discount at our Philips Hue online shop. The offer will be available in selected markets and you need to already own a bridge to redeem the discount. Click below to receive a reminder!

  19. Jammer dat je dus een nieuwe Bridge moet hebben. Als ik officiële comments op Facebook lees lijkt een update van de oude bridge er niet in te zitten. 33% korting is leuk maar alsnog wat weinig voor oudgedienden vind ik zelf.

  20. Er lijkt geen update te komen voor de bestaande Hue Bridge 1.0. We hebben het artikel daarom aangepast met de informatie over de korting voor huidige gebruikers van een Bridge 1.0.

  21. Widget doet het niet meer na de update van de app en ook na de update van de bridge.

  22. Er was volgens mij sprake van spraakverwarring. Philips had eerder gezegd dat de huidige Hue compatible zou worden met Siri / HomeKit, meer niet. Ze bedoelde waarschijnlijk te zeggen dat je de bestaande lampen niet hoefde te vervangen.
    Ze drukken het nu duidelijker uit:
    Your existing Philips Hue lights can now be controlled through Siri. To enable Apple HomeKit functionality you’ll need to get your hands on the new Philips Hue bridge and upgrade the app.

    En ik betaal er graag €40 voor, waarschijnlijk kun je er veel meer leuke HomeKit dingetjes mee gaan doen. Ik hoop dat ze bijvoorbeeld een koppeling gaan maken met de Elgato Evo Door & Window (ook een HomeKit accessoire). Als ik dan de voordeur open doe en de zon is al onder, dan gaan de hue lampen vanzelf aan.

  23. Origineel geplaatst door Jan
    Sinds ik deze update heb gedaan, werkt het aan/uit zetten van m’n lampen erg traag via de widgets. Soms pakt hij niet eens alle lampen en springer er maar een aantal aan. Komt voor mij nu een beetje onbetrouwbaar over…. Jammer

    Misschien moet je in het instellingen menu even je bridge opnieuw laten zoeken. Zelfs als hij er al wel staat. Dit helpt bij mij meestal als na een update de lampen erg traag reageren.

  24. @Mark: Helaas werkt dit ook niet… Vanuit de app doet hij het wel direct en pakt hij ook alle lampen. Zodra ik het vanuit de widgets doe dan zegt hij of geen bridge aangesloten of hij zet heel traag(een gedeelte) van m’n lampen aan…

  25. @Chrizzz: klopt, hier ook niet meer

  26. Morgen ga ik direct de nieuwe bridge bestellen!

  27. Zelfde hier, na update doet widget het niet meer. Opnieuw zoeken helpt ook niet.

  28. @Jan: Ik heb er ook last van. De widgets reageren nu super traag of helemaal niet. Ook van buitenaf is de respons er traag. Hoop dat ze snel weer een update doorvoeren

  29. De nieuwe Hue artikelen met Homekit ondersteuning mogen nu officieel verkocht worden. De Startersets met E27 fittinglampen zijn als eerste door Philips uitgeleverd, de Bridge los en de GU10 set kunnen wat langer duren.

    Als je de philips Hue App hebt geupdate wordt je door een paar stappen geleid om alles van je oude naar je nieuwe Bridge over te zetten.

  30. @Beaumotica: Wanneer denken jullie het ‘witte’ startersset beschikbaar te hebben?

  31. Vandaag het nieuwe Philips Hue pakket ontvangen. Overzetten van de oude naar de nieuwe bridge verliep niet zo soepel als het zou moeten zijn.
    Nu alles eenmaal werkt is het een fantastisch systeem, vooral met de Apple Watch.
    Er zitten hier en daar nog wel wat bugs maar dat zal waarschijnlijk snel verholpen worden. Het is wel raar dat mijn oude bridge nog gevonden wordt als ik op zoek mijn bridge druk.

  32. Origineel geplaatst door Sjengie
    Zelfde hier, na update doet widget het niet meer. Opnieuw zoeken helpt ook niet.

    vreemd, ik heb alle updates en geen probleem tot op heden.

  33. @Cindy: Philips heeft de Hue White lampen (daarmee ook de White set) even niet meer beschikbaar, zodra Philips ze wel weer beschikbaar heeft worden we direct beleverd. Volgende week weten we mogelijk meer.

  34. Hehe eindelijk , waar te koop ?

  35. Ja waar te koop ? en nee mensen de 1ste versie wordt niet ondersteund dat is namelijk technisch niet mogelijk.

  36. Hoe maak je nou precies gebruik van de 33% kortingsactie om een bridge 1.0 om te wisselen voor een 2.0? Ik kan er weinig over vinden op internet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.