Reacties voor: Philips Hue GU10 ledlampjes nu te koop in Apple Store Amsterdam

De Philips Hue-lampen zijn nu ook in GU10-variant te krijgen. De lampen zijn in de Apple Store Amsterdam al verkrijgbaar voor 60 euro per stuk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Bij Saturn zijn ze ook binnen gekomen.

  2. Waarvoor zijn die lampen? (Sorry als ik dat over het hoofd Zag)

  3. Absurd duur!

  4. GU-10 is een reeds bestaande aansluiting voor 220v spots (halogeen)
    Deze spots die Philips aanbied zijn schofterig duur!

  5. Ligt het aan mij of zijn de fittingen erg groot ?

  6. @Barend: ja lijkt mij ook, in mijn armatuur zullen ze teveel uitpuilen.. En een wandschakelaar? Als hij meerdere schakelaars ondersteund zou het mooi zijn, ondersteund nu maar een living white of colour (per groep)

  7. De prijzen van deze lampen en alle andere lampen zijn echt belachelijk hoog.
    Door ze “exclusief” via Apple te verkopen krijgen ze nog meer virtuele waarde want hip, apart, “ik ben apple M/V en betaal overal elke prijs voor”

    Deze dingen kosten op componentniveau misschien maar 5% van de winkel verkoopprijs.

  8. Dat het way duurder is dan andere merken ok, maar €200.- is ronduit belachelijk. Gu10 spot kost iets van €10.- aan componenten. En ik snap dat ze de ontwikkelingskosten er uit willen hebben maar over 2 jaar kost het nog steeds hetzelfde.

    Conclusie leuke gadget maar door de prijs niet meer leuk.

  9. Met een bajonetaansluiting, wordt het interessant voor mij.

  10. @Bitje: ga eens rondzoeken naar goede RGB led-lampen .. En dan nog afstands bediend .. Oh ja dan nog via een app met de mogelijkheden van Hue … Dan zul je zien dat ze op zich nog niet heel duur zijn (ondanks dat 60,- voor een lamp veel geld is), ik heb er ondertussen al heel wat en ook nog gekoppeld met living whites en living coulors, en ik moet zeggen: de mogelijkheden zijn eindeloos. En dan ook nog de mogelijkheden als ambilight and hue (mits je een Philips ambilight hebt) maar ik vind het super. Maar ik kan me ook voorstellen dat mensen er niet de voordelen van zien (of kunnen voorstellen), maar velen die het bij ons zien zijn erg enthousiast!!

  11. Een gewone led lamp GU10 in versie power led kost ook al makkelijk 30 euro.
    Dan is 60 euro voor deze wel betaalbaar vind ik.

  12. @Jewel: Dit zijn LED-lampen met een draadloze verbinding die je via je iPhone kan bedienen om ze zo allerlei kleuren te geven.

  13. Heb in me rookkamer 2 spotjes met 8 lampjes gaat een klein beetje duur worden hou het denk ik bij losse lampen

  14. Je hebt er voor over of niet, ik persoonlijk wacht nog wel een paar jaartjes.
    En anders bij de Ikea maar zo’n led stripje gekocht. Die hebben ook verschillende kleurtjes. Voor duegene die nog goedkoper kunnen na de kerst natuurlijk ook nog een setje kerstverlichting in de uitverkoop halen.

  15. inmiddels 8 van die lampjes hangen, prijzen mogen van mij nu wel eens zakken.

  16. Off topic.
    Weet iemand welke Oakley goggle dat is op de tweede foto boven die Disney lamp? En wat heeft dat met Apple te maken?

  17. GU10-fitting EN een wandschakelaar? Ik word hier HEEL blij van 🙂

  18. Kan je die dan gewoon aansluiten op bijvoorbeeld een bestaande dimmer of kunnen ze niet overweg met een dimmer?

  19. We hebben in de woonkamer nu 4 hue lampen. Werkelijk waar fantastisch.

    Soort livigcolors 2.0 ervaring.
    Als je 3 lampen boven de eetkamer hangt met doorzichtige kunstig kappen is het eind resultaat heel erg mooi.

    Vooral goldee is een mooie app.

  20. Gaat de goede kant op met het Hue systeem!
    Een wandschakelaar lijkt me ook erg prettig; ik ben benieuwd hoe die eruit gaat zien en gaat werken.

    Ik gebruik de Hue’s ook al wake-up light bij de kinderen (heb zelf een losse wake-up light bij mijn bed staan). Dat is nu het weer winter wordt echt wel prettigere wakker worden.

  21. @evad1st: Thanks! Ook zo belachelijk duur als de Hue lampen 😉

  22. Duur? Als je kleurtjes wil kan je beter MiLight kopen (die hebben nog geen G10-lampjes maar ze komen er wel aan, geloof ik). Er zijn nog wel meer vergelijkbare producten op de markt voor ongeveer de helft van de prijs.

    Maar als je naast de kleurtjes ook wit licht van hoge kwaliteit en een goede lichtopbrengst wil hebben voor de alledaagse verlichting, dan moet je echt die van Philips hebben. Ook de nieuwe MiLight RGBW haalt de kwaliteit van Philips bij lange na niet.

  23. Goede ontwikkeling dat er eindelijk andere lampen van hue op de markt komen. Nu nog wachten op kleine fitting. Heb vier lampen in de woonkamer geschakeld met de ambilight. Dat is wel filmkijkers 2.0. En idd gebruik de lampen boven oa als wake up light. Ik
    Ben er echt over te spreken. Jmmr idd dat het zo prijzig is. Zelfs op eBay en MP is er nauwelijks aan te komen…

  24. Origineel geplaatst door evad1st
    @Bitje: ga eens rondzoeken naar goede RGB led-lampen .. En dan nog afstands bediend .. Oh ja dan nog via een app met de mogelijkheden van Hue … Dan zul je zien dat ze op zich nog niet heel duur zijn (ondanks dat 60,- voor een lamp veel geld is), ik heb er ondertussen al heel wat en ook nog gekoppeld met living whites en living coulors, en ik moet zeggen: de mogelijkheden zijn eindeloos. En dan ook nog de mogelijkheden als ambilight and hue (mits je een Philips ambilight hebt) maar ik vind het super. Maar ik kan me ook voorstellen dat mensen er niet de voordelen van zien (of kunnen voorstellen), maar velen die het bij ons zien zijn erg enthousiast!!

    Ok, dus jou beredenering is: “De anderen zijn ook erg duur en ik vind het super”.
    Dat gaat dus nergens over.

    Komt ie: Ik heb allerlei RGB lichtsystemen gehad van RGB spotjes, 12V, 24V ledstrips, DMX, Chromoflex etc… ja ook HUE getest. (dag later weer door verkocht)
    Het systeem dat ik nu heb (DMX protocol met touchscreen controller en totaal 10 meter ledstrip) had slechts een totaal kostprijs van 95 euro. Dit systeem heeft 500% meer lichtopbrengst, en oh ja… ik vind het ook super.
    Aangezien ik met losse componenten werk betaal ik de fractie van de prijs en bepaal zelf mijn mogelijkheden.
    Met dmx maak ik zelf alle randapparatuur die ik me maar kan wensen en programmeer elke app (als ik die überhaupt nodig heb)

  25. Hier zat ik nou op te wachten, alleen de prijs 😐
    per paar vervangen in huis, heb er 12 nodig 😛

  26. Ik heb ook de Hue, 6 lampen, en ben er erg tevreden over. Mis wel de aanvullende mogelijkheden maar die lijken er langzaam maar zeker aan te komen.

    Technisch gezien zijn de Hue’s toch wel bijzonder, goede lichtopbrengst, afwijkend kleurgamma om meer natuurlijke kleuren te realiseren en het Zigbee chipje dat in ieder lamp zit. Met deze laatste (kostprijs al bijna 10€) hoeft de centrale controle doos niet de lamp die zich het verst bevind te kunnen bereiken qua signaal daar de zigbee chips een netwerk op zichzelf vormen. Dat gaat echter wel mis als je gewoon met de schakelaar de lampen uitzet.

    Ik kan me voorstellen dat je als je handig bent met techniek en programmeren het veel goedkoper voor elkaar kan krijgen maar ik vind het het geld zeker waard, heb geen zin kennis of tijd om dat zelf te doen en met mij denk ik vele anderen.

  27. oh ja, een heel belangrijke mogelijkheid van de Hue’s, je kan nog steeds gewoon de lampen in en uit schakelen met de standaard schakelaar. Als het alleen via een app zou kunnen zou dat ook weer hopeloos onhandig zijn.

    Philips zou alleen een functie moeten toevoegen dat de lamp na uit/inschakelen met de schakelaar de laatste stand zou aannemen in plaats van de default stand/kleur.

  28. @Angelo: Volgens mij is dat de Oakley Airwave.

  29. Wij hebben ondertussen ook al een hele tijd onze hue lampjes (3) en zijn hier super tevreden van, deze geven echt een meerwaarde als het op sfeer aankomt.
    Zat eigenlijk te wachten op de spots, maar ze zijn wel duur, heb 8 spots in de living en het wordt toch een te groot budget om deze allemaal te vervangen, we houden het bij de sfeerverlichten, enkel de kinder- en slaapkamer zullen nog voorzien worden van hue lampjes

  30. De Hue lampen zijn inderdaad niet goedkoop maar persoonlijk vind ik het verschil met de concurrenten erg groot. Ik heb een aantal Chinese concurrenten uitgeprobeerd maar zowel de prijs is een stuk lager alsook de kwaliteit. Het kleurengamma valt tegen en meerdere van deze lampen kon ik na relatief korte tijd weg gooien.

    Op het Hue systeem is zeker wat op te merken maar het kleurengamma is top en de lichtopbrengst valt mij niet tegen al zou een lamp met wat meer lumen welkom zijn.

  31. Ai, ik heb er 28 nodig om alle hallogeenlampen in huis te vervangen naar deze LED.

    59.95€ X 28 = 1678.60€
    Toch veel geld voor lampjes. Een 17 euro per lamp vind ik nog OK.

  32. Alternatief zijn de lifx lampen, een crowdfunding ontwikkeling. Bijna uit de fabriek, alle kans dat die een vlucht gaan nemen nadat ze uit de fabriek gekomen zijn. De hele productielijn staat nu.

  33. Deze set stond op donderdag 30 november al in de Apple Store Amsterdam.

  34. @010:
    Euh… 30 oktober ?

  35. Ik maar één poort in mijn router. Moet ik nu een andere router kopen voor de aansluiting op de hue-bridge of weet iemand daar een andere oplossing voor, een splitter of zoiets?

  36. Een schakelaar zou inderdaad heel leuk zijn.
    Weet iemand of er misschien ook een dimmer- of teleruptor module bestaat ( bestuurbaar via iphone ) die op de rail in de schakelkast past. Dan kan je een eenvoudige domotica opbouwen.

  37. Een extra dimmer te gebruiken wordt niet ondersteund, het kan werken, maar dan moet de dimmer altijd op voluit staan. De Hue-lampjes zijn via de app al te dimmen, m.a.w. waarom zou je een aparte dimmer willen?

  38. Origineel geplaatst door W. Van Vliet
    Ik maar één poort in mijn router. Moet ik nu een andere router kopen voor de aansluiting op de hue-bridge of weet iemand daar een andere oplossing voor, een splitter of zoiets?

    Dit wordt door Philips niet ondersteund, de bedoeling is om de bridge rechtstreeks aan de router te plaatsen.

  39. Ik heb inmiddels 8 van deze lampen aangeschaft en hangen in de inbouw spots van de woonkamer.
    Mijn ervaringen:
    Installeren van de bridge en lampen gaat heel eenvoudig.
    De woonkamer met kleur verlichten gaat heel goed.
    Maar ondervind ook negatieve punten.
    Natuurlijk, warm wit is niet mogelijk.
    De lamp krijgt altijd een gloed van bijvoorbeeld rood of groen.
    Mooi kiezen tussen verschillende wit tinten is dus niet goed mogelijk.
    De lampen hebben een hoog gadget gehalte maar zijn mijns inziens meer geschikt voor een schemerlamp.
    Ook is het niet mogelijk om de voorzijde van de woonkamer warm wit licht te laten stralen en de achterzijde bv een leeslicht met een andere kleurtemperatuur.
    De originele philips software mist functionaliteiten. Jammer.
    Ik zou ze niet kopen als ik bovenstaande geweten had

  40. @PeterB: Je kunt de verlichting per lamp afstellen, dus begrijp niet wat je niet kunt aanpassen in je voorzijde woonkamer vs achterzijde. Qua kleuren: ik moet zeggen dat ik tussen die 16 miljoen kleuren aardig wat warme witte kleuren kan vinden.
    Ik zou je nog een keertje goed verdiepen in de mogelijkheden en apps, want juist de dingen die je noemt zijn perfect in te stellen met deze verlichting…..

  41. Het instellen is inderdaad per lamp mogelijk.
    Er zijn ook inderdaad veel kleuren mogelijk.
    Maar een keuze uit witte kleurtemperaturen is heel beperkt. Het krijgt al snel een gloed door een bepaalde kleur.
    Tl licht en de kleurtemperatuur is niet goed te benaderen.
    Waarom niet een slider voor hoeveelheid licht en een tweede voor de witte kleurtemperaturen?
    De lamp kan deze kleuren niet produceren.
    Voor gekleurde sfeerverlichting is de lamp prima.
    Maar dat wil ik niet aan het plafond. Maar in bv een schemerlamp.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.