Reacties voor: Philips Hue upgrade-programma gestart op 9 november

Gebruikers van Philips Hue kunnen vanaf 9 november een Hue Bridge 2.0 met korting aanschaffen. Met de nieuwe Hue Bridge krijg je HomeKit- en Siri-functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Na de upgrade is dan de oude unit nog te gebruiken?

  2. Ik had ook geen zin om te wachten en heb uiteindelijk besloten om een starter kit te kopen via “Goedkoper met Led”. Daar vond ik de nieuwe Hue bridge met 2 (nieuwe, 800 lumen) witte lampen voor 75,-. Gisteren geleverd gekregen en werkt geweldig met HomeKit.

  3. Slechte zaak dat de Nederlandse markt later pas aan de actie kan meedoen, terwijl het een Nederlands bedrijf is!

    Er is trouwens bij diverse bedrijven een bridge 2.0 te koop voor rond de 59 euro.
    Dus zoals in het artikel gesteld wordt, dat de enige manier om nu al aan de bridge te komen het aanschaffen van een nieuwe startset is klopt niet.

    Maar goed, ik wacht nog wel een weekje op de actie…

  4. Op de Philips store Nederland en België zijn de nieuwe start paketten nog niet leverbaar.

  5. Ik heb vorige week een nieuwe bridge van m’n broer gekregen. Die had twee starter setjes gekocht. Het werkt perfect! Je kan alle instellingen met een druk op de knop, van de oude naar de nieuwe bridge overzetten. Het is echt fantastisch om eindelijk via Siri de lichten te kunnen bedienen.

  6. Wat zijn 9 dagen nou op een mensenleven? Beter zo en goed en snel geregeld dan op 1 november en 2 maanden wachten totdat je wat krijgt. Ik heb mijn 4k media set ook nog niet gekregen van Philips.

  7. Hue lampen, korting, en dat via de Philips Webstore… Dat klinkt voor mij niet als een fantastisch recept. Dat uitstel ja, dat klinkt herkenbaar. Wat dacht je van 3 maanden wachten op je bestelling… Het hele verhaal kan je hier lezen: http://www.hoedoejedat.com/overig/bizar-verhaal-philips-hue-lampjes-bestellen-via-philipsstore-nl/

  8. Heb de nwe Bridge 2.0 vrijdag binnen gekregen. Overzetten oude naar nwe werk perfect, maar om dat nou ook Siri, HomeKit & Hue te zeggen… Als je je scenes in ‘t Engels hebt en Siri in ‘t NL, weet hij niet wat je bedoeld. Daar is nog wel overheen te komen, maar ‘t werkt (helaas) 9 van de 10 keer niet. Kan Siri geen lampen vinden. Maar als ‘t werkt is ‘t een leuke gadget. 🙂

  9. Wat is de reden dat Siri Voice control (Hé Sire) alleen werkt wanneer er een stroombron op de iPhone is aangesloten?
    Zo moet ik altijd eerst mijn iPhone pakken om het commando aan Hue door te geven.

  10. Origineel geplaatst door mark
    Wat is de reden dat Siri Voice control (Hé Sire) alleen werkt wanneer er een stroombron op de iPhone is aangesloten?
    Zo moet ik altijd eerst mijn iPhone pakken om het commando aan Hue door te geven.

    Bij de iPhone 6S is dit nietmeer zo dankzij een speciale chip.

  11. Ik wil graag de nieuwe starterskit aankopen met 3 LED’s met GU10 aansluiting. Overal kosten deze een € 199 – is deze set ook ergens goedkoper te verkrijgen?

    Ik zie ook de ronde bridge en de vierkante bridge. Hoe weet ik zeker dat ik het nieuwste type koop?

    Bedankt!

  12. Origineel geplaatst door William
    Ik wil graag de nieuwe starterskit aankopen met 3 LED’s met GU10 aansluiting. Overal kosten deze een € 199 – is deze set ook ergens goedkoper te verkrijgen?
    Ik zie ook de ronde bridge en de vierkante bridge. Hoe weet ik zeker dat ik het nieuwste type koop?
    Bedankt!

    De vierkante is het nieuwe type.

  13. Heb bridge gekocht bij coolblue en al week in huis. Daarnaast de home automation app (Home – Home Automation with HomeKit by Matthias Hochgatterer
    https://appsto.re/nl/WRAx7.i) gekocht om zones, kamers en scenes te maken met Nederlandse benaming. Nu in het Nederlands met Siri kan alles bedient worden. Werkt perfect! Bijvoorbeeld scène ‘welterusten’ dan ‘Hè Siri, welterusten’ en het licht in de kamer gaat uit, slaapkamer licht gaat aan. Maar ook: beneden uit, tafellamp blauw, etc.

  14. Heb een hue bridge (oude) en zal waarschijnlijk wel de 2.0 kopen. Werkt het nou perfect met de Nederlandse Siri of ben je gebonden aan de Engelse spraak variant?

  15. @Jordy!: afhankelijk hoe je de lampen, scenes, kamers en zones noemt. Dus Nederlandse namen, werkt met Nederlandse Siri.

  16. @Ron: bedankt, zal dan de scenes wel anders vernoemen. Top, nu nog meer zin om het aan te schaffen

  17. Ik moet aan het einde van de maand naar de Apple store iPhone halen en iMac HDD laten vervangen koop dan meteen een nieuwe starter kit meteen lampen voor in me gang

  18. Nog een vraagje; Als ik de starterskit aankoop, kan je elke lamp apart bedienen of is het één instelling voor alle lampen? Ik heb een zone van 4 lampen nodig maar die moeten per set van 2/2 te bedienen zijn. (2 aan / 2 uit … 4 aan …)

    ziet er wel aantrekkelijk uit, nu nog proberen onder de prijs van € 199 + één extra lamp € 59 te komen 😉

  19. @William: alles is apart te bedienen of per groep/scène in iedere combinatie.

  20. Origineel geplaatst door Ron
    @Jordy!: afhankelijk hoe je de lampen, scenes, kamers en zones noemt. Dus Nederlandse namen, werkt met Nederlandse Siri.

    Hoe/waar kan je namen voor zones en kamers instellen?

  21. Origineel geplaatst door rtc
    Hoe/waar kan je namen voor zones en kamers instellen?

    In de hue app. Druk op het pennetje en dan op een bepaalde scène die je wilt aanpassen. Dan kan je ook ze hernoemen. Als je veel lampen heb ben je best wel even zoet, daarna heb je er veel plezier van. Succes rtc

  22. @Jordy!: dit klopt niet. Hier pas je enkel de scène aan. Om kamers en zones moet je andere app gebruiken, de hue app bevat dit niet, zie mijn vorige comment, home automation, bijvoorbeeld. Scenes kun je alleen inschakelen en meerdere scenes kunnen dezelfde lampen gebruiken met andere instellingen. Zones en kamers kun je ook uitschakelen. Dus met een scène bepaal je welke lamp waar aan gaat met kleur en felheid. Met kamers zet je een kamer aan/uit. (Keuken aan/uit, hal, slaapkamer,…) zones zijn bv verdiepingen (zolder uit, beneden aan/uit, etc)

  23. @Ron: vreemd wat ik kan per scène toch echt bepalen welke lampen erbij horen. Zelf afzonderlijk qua kleur. Heb zelf zones genoemd zodat ik altijd weet waar de lampen bevinden. Zodra je onderin bij bewerk kijkt zie je een pijltje, daar kan je ze aanvinken. Heb de 2.0 versie niet dus weet niet of het ook zo werkt, met widgets voorlopig nog wel.

  24. @Jordy!: scenes kunnen inderdaad de lampen bevatten. Je kunt lampen meerdere keren in verschillende scenes gebruiken maar de scène zet enkel de lampen aan en stelt ze in (eventueel met andere scène kun je ze weer uitzetten.) rooms/kamers bevatten lampen(of andere HomeKit accessoires) en zones bevatten kamers. Op deze manier kun je ruimtes groeperen. Bijvoorbeeld met een scène stel je een ruimte in voor lezen(fel licht), ontspannen(warm licht) of wat dan ook. Door de lampen in een kamer te zetten kun je met HomeKit deze kamer in 1x uitschakelen. Bv ‘studeerkamer uit / studeerkamer aan’ dit kan niet met scenes, tenzij je 2 maakt, 1 voor in en 1 voor uitschakelen.

  25. @Ron: lekker van Philips dan, mooi extra geld uitgeven voor een aparte app. Laat ik nou net even 20 euro gaan besparen. Thanks voor de tip Ron 👍🏻😉

  26. Pff ga hier echt geen geld aan uitgeven me hele huis aan internet hangen, is nou echt nodig om zelfs je lampen te bedienen met je smartphone ik vind zelfs wasmachine bedienen via smartphone al onzin,nee dit komt er bij mij niet in veel plezier voor gene die het wel leuk vinden.

  27. @Dennis: Het is niet het hele huis aan internet hangen… Het bedienen met je smartphone is ook optioneel. Ik heb thuis 30+ hue lampen (strips, spots en normale bulbs) en met scenes bepaal je welk licht waar aangaat(eventueel met helderheid en kleur) Tevens heb ik een Tahoma box van Somfy. Dus avonds gaan de rolgordijnen dicht om een bepaalde tijd, op een ander tijdstip gaat de verlichting in de kamer aan. ‘s ochtends gaat het licht op geprogrammeerde tijdstippen aan. Hier komt geen internet of smartphone meer aan te pas. Het is dus het automatiseren van handelingen. Noodzakelijk? Nee. Leuk, ja. Maar ieder zijn eigen ‘hobby’ Snap dan ook niet zo goed wat de bijdrage is van dit commentaar….

    @Jordy!: Philips maakt de lampen geschikt voor Homekit en basis ondersteuning in hun app. HomeKit omvat veel meer dan alleen de lampen van Philips, dus uiteraard zal philips weinig investeren om een complete homekit app te maken. Er zijn bedrijven/developers die hier beter in zijn. De homekit app die ik eerder noemde heeft enkel de ondersteuning voor homekit (nagenoeg) zonder accessoires. Philips biedt de mogelijkheid voor homekit, maar je hoeft het niet te gebruiken.. Zelfs de Hue app is sowieso beperkt als je het vergelijkt met de apps die er zijn die vele malen betere functionaliteit bieden voor lampen, maar ook bv voor de Hue Tap….

  28. Je kan de Bridge ook bij Apple.nl bestellen voor 39,95. Daar is ie wel op voorraad, bij Philips niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.