Reacties voor: Philips Hue blokkeert lampen van derden

Philips Hue blokkeert lampen van derden, ook als ze het open ZigBee-protocol ondersteunen. In plaats daarvan moeten fabrikanten zich aansluiten bij het 'Friends of Hue'-programma.
Lees het complete artikel → Philips Hue blokkeert lampen van derden
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Nou daar gaat m’n hoop om m’n -niet Hue- led designlampen te kunnen schakelen. Ik ben erg tevreden met m’n Hue setup maar mis de mogelijkheid om bestaande lampen simpel aan/uit te kunnen schakelen en wil niet lopen knoeien met 2 verschillende systemen zoals Homewizard erbij.

  2. Was te verwachten, nu Philips Hue wereldwijd gezien, marktleider is in smart lighting wil Philips minder concurrentie, dus dan is het inperken van het Philips Hue-systeem en meer de nadruk leggen op “Friends-of-Hue”-verbanden een logische stap.

  3. Bestaat er nog zoiets als bescherming vd consument? Hebben wij intussen niet met valse aannames/beloftes lanpen van verschillende leveranciers aangeschaft om er nu achter te komen dat deze plots biet meer samenwerken? Met andere woorden: heeft de consument nu niet het recht al zij Hue-producten terug te sturen?

  4. Tja niet handig, maar met homewizard erbij schakel ik meer dan alleen lampen. Maar ook niet Philips lampen.

  5. Philips Hue werkt met HomeKit van Apple. En bijvoorbeeld Nest werkt met Philips Hue. Maar Nest werkt dan weer niet met Apple HomeKit. Binnenkort komt Nest ook met een eigen systeem waarbij dan Philips Hue dan misschien niet wordt ondersteunt. Dat is hetzelfde als spaghetti eten met kaas. Maar kaas kan je ook eten op een boterham maar een boterham eet je dan niet met spaghetti.
    Als iedereen zijn eigen systeem uitbrengt kan je op den duur in je huis dat met dat werken maar dat dan weer niet met dat. Wordt ook niet efficiënter dan.

  6. Als je verschillende systemen door elkaar wilt gebruiken en nog veel meer, kan je dat via OpenHAB doen. Je moet er wel een beetje technisch onderlegd voor zijn en geduld hebben.
    Ik heb dat op een Raspberry Pi 2 van 4 tientjes geinstalleerd. Het is zelfs aan Homekit te koppelen (met wat geklooi en nog niet helemaal vlekkeloos). Anders krijg je toegang via een webinterface of een app op IOS device.

  7. Zodra je een reset moet uitvoeren, of moet updaten naar een nieuwere versie van de app of Bridge, raak je de koppeling kwijt.

    Dit is niet helemaal waar, als je de bridge dmv de resetknop terug naar fabrieksstandaard terug brengt, JA, kan ben je de koppeling kwijt en kan je ze ook niet meer koppelen (voor nu).
    Maar de koppeling blijft wel gewoon bestaan als je de bridge update (eigen ervaring).
    Ook als je migreert van Bridge v1 (ronde model) naar v2 (vierkante model) en je hebt lampen van Osram, GE of Dresden gekoppeld, dan blijft de koppeling ook bestaan op de v2 bridge (ook eigen ervaring)

    Ondertussen zijn er al wat mensen aan het uitzoeken om deze beperking te omzeilen (waaronder ik).

  8. Dit is nou echt een misselijke rotstreek van Philips. Niet zozeer voor nieuwe klanten, want die kunnen zelf bepalen of ze Hue willen kopen of niet. Het gaat om bestaande klanten die vele tientallen euro’s in lampen hebben gestoken en nu zonder waarschuwing “er uit gegooid” worden. In mijn geval heb ik een paar honderd euro in ledstrips en Dresden elektronik RGB drivers geïnvesteerd.

    Ik ga direct op zoek naar een alternatief en hoop ik Philips Hue nooit meer tegen te komen.

    Weet overigens iemand een methode om de Hue bridge terug te flashen naar de vorige firmware?

  9. Blijven de Philips Livingcolors lampen zonder “Friends of Hue” merk (dus de versie met afstandsbediening) wel gewoon werken met de Hue bridge?

  10. @Jeroen76: Dit vraag ik me ook af ja ! Hue wil op twitter daar niks over zeggen :S

  11. Nu had ik in de planning om tussen Kerst en Nieuwjaar een Hue starterset plus LED-strip (4m) te kopen, maar met deze beslissing heeft Philips dat de das omgedaan. Moet ik naar een alternatief gaan zoeken.
    Ik vind het een slechte beslissing van Philips en een stap terug in de tijd.

  12. @Frank: Mbt tot het bedienen vraag ik mij af of dit voor nieuwe gebruikers een echt probleem is, zolang je HomeKit tot je beschikking hebt (andere lampen dus compatibel) en niet persé de Philips hue app wilt gebruiken.

  13. Aan de klagers hierboven: Jullie weten toch bij wie Philips de mosterd is gaan halen? Dit is iets wat Apple al jaren doet (neem nu met niet officiele iphone kabeltjes bijvb).

  14. Ach ja, dat lost zich vanzelf op…

  15. Origineel geplaatst door chippie
    Tja niet handig, maar met homewizard erbij schakel ik meer dan alleen lampen. Maar ook niet Philips lampen.

    Dat kan dan toch nog steeds?
    De api om hue lampen te bedienen werkt toch nog steeds?

  16. Origineel geplaatst door rtc
    Dat kan dan toch nog steeds?
    De api om hue lampen te bedienen werkt toch nog steeds?

    Inderdaad, ik bedoel dat ik de HW gebruik voor de lampen die philips niet (meer) ondersteunt.

  17. Kleine correctie: Samsung heeft Smartthings niet zelf ontwikkeld, maar vorig jaar gekocht. Was een kicksstarter-project/bedrijf. Uiteraard hebben ze het wel doorontwikkeld.

  18. Voor de mensen die wat lampjes willen vervangen voor echte Philips Hue lampen, op Amazon.es staan alle Philips Hue lampen met 25% korting te koop.

  19. Origineel geplaatst door Brian
    Voor de mensen die wat lampjes willen vervangen voor echte Philips Hue lampen, op Amazon.es staan alle Philips Hue lampen met 25% korting te koop.

    Bedankt voor de tip! Net 3 hue gu 10 lampen besteld en een hue tap

    Ipv 236 betaal ik nu 180…

    Wel mijn vandaag ontvangen Osram lightify gu 10 à 28 euro terug sturen naar Amazon.de daar heb ik niks meer aan 🙁

  20. Origineel geplaatst door Markus:
    Bedankt voor de tip! Net 3 hue gu 10 lampen besteld en een hue tap

    Ipv 236 betaal ik nu 180…

    Wel mijn vandaag ontvangen Osram lightify gu 10 à 28 euro terug sturen naar Amazon.de daar heb ik niks meer aan 🙁

    Beetje off-topic, maar ik weet niet hoe ik je anders kan bereiken maar..

    Waarom bestel je dan niet de GU10 Starter Pack voor €135 (3 lampen plus bridge 2.0)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.