Reacties voor: Philips kondigt bewegingssensor voor Hue-lampen officieel aan [update]

Philips heeft de Motion Sensor officieel aangekondigd. Met deze uitbreiding van Philips Hue kun je beweging en lichtsterkte detecteren, zodat de lampen automatisch aan gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Klinkt handig. Zullen deze ook gaan werken met HomeKit? Als in, als deze sensors beweging detecteren dat dan een ander (niet-hue) apparaat activeert?

  2. Heb dit al een tijdje werken hier in huis, maar met bewegingsmelders van het merk Fibaro icm. met Domoticz.
    Ik vraag me dan ook af hoe Philips de configuratie gaat maken voor gebruikersvoorkeuren. Hoe lang blijft de lamp branden? Kan het tijdsgebonden worden ingesteld? En, ik heb hier al last van het “50” maximale apparaten per hub, vandaar gebruik ik nu 2 hubs en Domoticz om alles aan te sturen.
    Als de bewegingsmelders ook meetellen in die “50” max, dan is dat ook verre van ideaal.
    En, voor de mensen die het niet eens zijn met de “50” maximaal, ik was continu m’n LivingWhites Plugs opnieuw aan het aanmelden, want zodra je boven de 50 komt, dan gaat de hub de LivingWhites plugs “afstoten”, na de installatie van de 2e HUB en het aanmelden van de Plugs op die hub was het probleem voorbij.

  3. Hier zat ik op te wachten! En de prijs lijkt me redelijk.

  4. Waar kan ik meer info vinden? Als ik Google kom ik nergens uit in de vorm van een Philips site of zo, wanneer leverbaar e.d.

  5. Is er ergens een overzict van alle nieuwe lampen? Ben erg benieuwd naar de mogelijkheden.

  6. zouden de bewegingssensoren ook geschikt zijn voor buiten?

  7. Op tweakers melden ze nog het volgende over deze sensor:

    Door een daglichtsensor springen lampen alleen aan bij beweging als het systeem denkt dat er meer licht nodig is, zegt Philips. Daarnaast verschilt de intensiteit van licht per situatie. Als iemand met volle handen een ruimte binnenkomt, zal het licht feller aan gaan dan wanneer iemand ‘s nachts naar het toilet gaat, claimt het Amsterdamse lichtbedrijf. Het is onbekend hoe dat precies gebeurt.

    De bewegingssensor heeft een ‘kijkhoek’ van honderd graden en kan beweging waarnemen tot een afstand van ongeveer vijf meter. De sensor biedt integratie met de Hue-app, waar gebruikers diverse zaken kunnen instellen, zoals de tijd waarna de lamp na de beweging weer uit moet gaan.

  8. Werkt die sensor ook met de eerste generatie Hue Bridge?

  9. Ik zie geen toegevoegde waarde voor een bewegingssensor in de woonkamer, maar voor in de hal is het natuurlijk ideaal zodat deze niet constant aan hoeft te staan. Jammer genoeg nog steeds geen E14….

  10. Is er ook een link naar het persbericht/productpagina? Ik kan het nergens vinden…

  11. Een kleine correctie wat betreft de dimmer en “je kunt er echter niet de kleuren mee aanpassen”. De eerste keer dat je op ‘aan’ drukt gaat hij terug naar de laatste status, maar je kunt nog vier keer op ‘aan’ drukken en dan doorloopt hij cyclisch een aantal zelf in te stellen scenes. Dus indirect kun je wel de kleuren aanpassen. Maar inderdaad niet per lamp individueel.

  12. Het begint steeds interessanter en ook meer betaalbaar te worden. De prijzen voor de goed uitziende design lampen (ben nog wel ff benieuwd naar de kwaliteit) zijn alleszins redelijk. Die motion sensor roept wel vragen op natuurlijk. Als er geen beweging meer gedetecteerd wordt, gaat de boel dan meteen uit? Handig voor een hal maar niet een woonkamer. Sommige kantoren hebben daar ook last van als je te weinig beweegt. Sta je als een gek te zwaaien om het licht weet aan te krijgen.

  13. 100 graden kijkhoek is belabberd weinig.

  14. Klinkt goed allemaal!

  15. Kan de nieuwe sensor ook alleen gebruikt worden als licht/donker schakelaar, dus zonder de bewegingsdetectie?
    Daar zit ik pas echt op te wachten.

  16. Origineel geplaatst door Christophe
    zouden de bewegingssensoren ook geschikt zijn voor buiten?

    Ik lees overal van niet.

    Op Facebook zijn ze redelijk van het reageren.
    Maar eigenlijk altijd met een omweg tot geen antwoord verder.
    Maar dit antwoord klonk vrij duidelijk.

  17. Origineel geplaatst door Maikel
    Klinkt handig. Zullen deze ook gaan werken met HomeKit? Als in, als deze sensors beweging detecteren dat dan een ander (niet-hue) apparaat activeert?

    Neen Philips heeft bevestigd dat deze sensor niet met andere Home Kit producten werk. Enkel met Hue lampen.
    Kan dus niet gebruikt worden om vb Eve Energy te schakelen en zo vb een ventilator te starten.

  18. @Kloppend ei:

    Dat is erg jammer. Ben juist op zoek naar “niet al te slimme sensoren” die je juist toe kan voegen aan homekit zodat je, je huis echt slim kan maken. En hopelijk ook sensoren die je gewoon in een stopcontact kan steken. Ik zit er echt niet op te wachten bij dit soort dingen dat het niet werkt omdat de batterij leeg is

  19. @Funky: IK vind het een slap product. Better alternatief: via de IFTTT app een recept ‘inschakelen 30 min voor zonsondergang’ inschakelen.

  20. @Kees: yes, Ik heb er zelfs twee en werkt perfect

  21. Wel jammer dat de sensor geen push notifications kan sturen. Had dan tevens als inbraakbeveiliging kunnen werken. Ook IFTTT biedt geen soelaas.

  22. Je kunt aan de bewegingsmelder allerlei acties hangen. Maar er zijn ook bewiginsmelders die direct met HomeKit werken en dus niet met een omweg via de hue hub. Bijvoorbeeld deze, maar room locators werken ook met bewegingsmelders en kan een goede optie zijn. Ik vind de prijs en de grote van de Phillips bewegingsmelder netjes. En ik ben er 95% zeker van dat je ook in de HomeKit app direct acties kunt hangen als hij een beweging meld. Maar er zijn dus veel meer opties en mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.