Reacties voor: Philips Hue bewegingssensor nu beschikbaar bij eerste winkeliers

Van plan om de nieuwe Hue Motion Sensor in huis te halen? De Philips Hue-app werkt nu samen met de aankomende bewegingssensor en alle nieuwe lampen. Daarnaast zijn er nieuwe afbeeldingen toegevoegd om scènes mee te creëren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Wat betreft de Hue Motion; Philips heeft aangegeven dat deze niet met HomeKit gaat werken. Het is dus niet mogelijk deze sensor als trigger te gebruiken in de HomeKit app (om bijv. je rolluiken dicht te doen).

  2. Mooi zo! Ga men nieuw appartement 100% automatiseren met de Hue. Vind hun product overzicht pagina wel heel onduidelijk waardoor ik geen idee heb wat ik nu juist in huis moet halen…

  3. Heb wel interesse in dit apparaatje. Wat mij niet duidelijk is, gaat ie ook weer automatisch uit? Ik kom thuis dan ziet ie dat en gaat het licht aan, ik neem plaats op de bank om wat te lezen (beweeg dus nauwelijks ), gaat hij dan uit? Ik kan dat nergens terugvinden, of ik lees te haastig 😉

  4. Origineel geplaatst door Maurice
    Wat betreft de Hue Motion; Philips heeft aangegeven dat deze niet met HomeKit gaat werken. Het is dus niet mogelijk deze sensor als trigger te gebruiken in de HomeKit app (om bijv. je rolluiken dicht te doen).

    Een gemiste kans lijkt me.

  5. De home app van Apple heb ik gelijk weer aan de kant geschoven.
    Ik word bijna verplicht de nieuwe Apple tv aan te schaffen om dit goed te kunnen gebruiken.

    Ik blijf nog steeds hangen bij de eerst uitgebrachte hue app, snel en overzichtelijk.
    En niet allemaal van die onzinnige plaatjes om stemming te maken. Die kleur kies ik gewoon direct uit het kleuren pallet.

    Sinds iOS 10 heb ik alleen minder scenes in de widget staan volgens mij.

    Laten we hopen dat in Nederland de prijs van de lampen ook gaat zakken, zou het nog iets aantrekkelijker maken, er noem het extra’s bij te kopen. (Naast de 12 lampen ik al bezit)

  6. @Hans: Hans, stukje uit Hue pagina zelf 😉

    Dankzij de geïntegreerde daglichtsensor gaat het licht alleen aan wanneer dat nodig is. In de Philips Hue-app kun je eenvoudig de lichtgevoeligheid aanpassen, zodat de sensor alleen werkt wanneer je dat extra beetje licht nodig hebt. Wanneer geen beweging meer wordt gedetecteerd, wordt het licht eerst gedimd en vervolgens na de ingestelde periode uitgeschakeld. De bewegingssensor helpt je ook energie te besparen door automatisch het licht uit te schakelen in ruimtes die niet worden gebruikt.

  7. Nog steeds geen timers helaas. Gebruik die altijd als trigger voor mijn zoontje om te gaan slapen.

    Timer op 10 minuten, licht uit en slapen.

  8. een nieuwe versie voor de pad zou dan toch wel een keer moeten komen.
    ik stuur de dingen in huis aan met de IPad dus dat kan dan knap vervelend gaan worden als Hue daar tussen uit valt.

  9. @mike: Ah duidelijk. Bedankt Mike 👍

  10. Zijn er inmiddels lampen met E14 fitting verkrijgbaar?

  11. Ik vind het nog steeds zo’n gemis dat je in de nieuwe Hue app niet meer de scenes kan finetunen welke kleuren je wilt gebruiken. In de oude app kon je specifieke kleurpunten aangeven, dus gaat niet meer in de nieuwe app (of ik moet heel erg verkeerd kijken).

  12. Origineel geplaatst door BillyT
    Zijn er inmiddels lampen met E14 fitting verkrijgbaar?

    Nee nogsteeds niet

  13. Wat een schijt app is die nieuwe app van Hue, die vorige was veel overzichtelijker en kon je makkelijk kleuren aanpassen..

  14. @Phantom: dat had ik ondertussen wel verwacht eigenlijk. Heb geen E27 fittingen in de huiskamer. 😬

  15. Ik gebruik ook nog steeds de oude app. Veel overzichtelijker en qua scenes en timers beter te gebruiken. En ja, je kan sinds ios 10 max 4 widgets gebruiken. Jammer.
    Los van de bewegingssensor kan ik ook niet wachten op de lux-versie van GU10 spotjes. Van het gekleurde licht in m’n huiskamer heb ik de meerwaarde nooit ingezien.

  16. Voor de mensen die hun lampen met een widget op hun iPhone of iPad willen aan/uit/dimmen. Zoek in de app store naar Hue Widget. Is volgens mij niet gratis, maar je kan de widget helemaal naar wens aanpassen. Ideaal, ik gebruik hem elke dag.

  17. Lijkt me niet echt handig met drie katten die sensor,

  18. @Jordy: En een andere ontbrekende functie is echt een gemis: Het kunnen wijzigen van scenes. Ik begrijp werkelijk niet waarom dit niet met nieuwe app kan en wel met de oude…

  19. Origineel geplaatst door Roderickz
    Ik gebruik ook nog steeds de oude app. Veel overzichtelijker en qua scenes en timers beter te gebruiken. En ja, je kan sinds ios 10 max 4 widgets gebruiken. Jammer.
    Los van de bewegingssensor kan ik ook niet wachten op de lux-versie van GU10 spotjes. Van het gekleurde licht in m’n huiskamer heb ik de meerwaarde nooit ingezien.

    Een Hue White versie (1 tint witlicht, warmwit, 2700K, voorheen genaamd Hue Lux) verwachten we voorlopig niet. Nu is wel de Hue GU10 White Ambiance beschikbaar (alle tinten wit licht).
    Zoek je een nog voordeligere versie, dan zijn er ook de Innr GU10 lampen (1 tint witlicht, warmwit, 2700K), die zijn wel aan te melden op de Hue Bridge voor de basisfunctionaliteiten, maar HomeKit kan die vooralsnog niet aansturen.

  20. Hmm, de sensor krijgt toch flink wat commentaar. Voor wie het interessant vindt; er staat een review op Reddit.

  21. Ik heb er twee besteld. Morgen in huis. 🙂

  22. @Jermaine: dank voor de link naar reddit. Ik stond op het punt om te gaan kopen, maar moet er nu toch even over nadenken… De beperkte mogelijkheden vallen toch tegen.

  23. Is er een alternatieve sensor die wel met homekit werkt en eigenlijk evengoed kan functioneren als sensor voor de Hue lampen?

  24. Ik zou alhoewel ik een hekel heb aan ‘onpartijdige’ berichtgeving op nieuwswebsites zou ik het een toevoeging vinden als iCulture een webshop begint specifiek voor producten die werken met HomeKit.

    Ik heb nog steeds geen goede volledige Nederlandse webshop daarvoor gevonden.

    Eventueel een categorie voor IFTTT erbij zou ook nog goed kunnen.

    Ik zie nu door de bomen het bos niet meer met wat er beschikbaar is. Gisteren naar de ecobee 3 zitten zoeken. Blijkt niet eens in Nederland verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.