Reacties voor: Philips Hue dimmer en andere Hue-sensors nu echt geschikt voor HomeKit

Heb je heel veel HomeKit-accessoires in huis en heb je een collectie aan Hue-schakelaars, dan is er goed nieuws: de Hue Tap, Hue Motion en Hue Dimmer kun je nu ook met HomeKit gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Kon dit eerst niet om dezelfde reden waarom LIFX dit ook niet kan met eerste generaties LIFX lampen?

  2. Ik zie sinds de update ook de temperatuur in de woning-app staan. Terwijl ik daar geen accessoire voor heb. Via het modelnummer ben ik er achter gekomen dat de hue motion sensor die informatie geeft. Kan iemand bevestigen dat dit een nieuwe functie is of is dit een bug?

  3. @Niek: Dit is geen bug maar een toevoeging.

  4. @Michel: Bedankt! leuke toevoeging, scheelt weer een aankoop 🙂

  5. Het kan aan mij liggen maar als ik de sensor met de home app wil instellen komt er bij automatisering geen + te staan. Of heb je perse een Apple tv 4 nodig?

  6. @Jeroen: Voor automatiseren heb je een homekit hub nodig. Apple tv 4 of een iPad met ios11.

  7. @Niek: Dit is zoals Michel al zei een nieuwe functie. Blijkbaar heeft de Hue Motion-sensor de nodige sensoren in huis waardoor ook de temperatuur en de lichtsterkte gemeten kan worden. In de Hue-app zie je dit niet, maar in de Woning-app wel. Ik heb dit ook toegevoegd aan het artikel.

    @Jeroen: Voor HomeKit-automatiseringen heb je inderdaad een woninghub nodig, omdat HomeKit-accessoires niet zonder zo’n hub buiten je Wi-Fi-netwerk niet met je kunnen communiceren. Zoals vdpoorten zegt, moet dit met een Apple TV (vierde generatie of 4K) of een iPad met minimaal iOS 10.

  8. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten
    @Niek: Dit is zoals Michel al zei een nieuwe functie. Blijkbaar heeft de Hue Motion-sensor de nodige sensoren in huis waardoor ook de temperatuur en de lichtsterkte gemeten kan worden. In de Hue-app zie je dit niet, maar in de Woning-app wel. Ik heb dit ook toegevoegd aan het artikel.

    In de Motionsensor zit inderdaad een Lux en een temperatuur meter. Beide kon je reeds met een api uitlezen. De temperatuur meter kon je ook al beter applicaties zoals Iconnect Hue uitlezen en tonen in je widget scherm. Ik ben blij om te horen dat beide nu ook beschikbaar zijn in Homekit.

  9. Allright,

    Begon het al een beetje beu te worden dat ik in homekit scenes moest instellen dat, wanneer al mijn lichten de juiste helderheid en kleuren hadden die ik met de schakelaar aanzette, de scene geactiveerd werd.
    Fijn dat het nu zonder omwegen kan.

    Nu hopen dat Ikea snel volgt met hun “najaarsupdate” en dat die 2 naadloos met elkaar en met homekit kunnen werken.

  10. @Benjamin Kuijten: Kun je wellicht bevestigen (of ontkrachten) dat de lichtmeter een trigger of conditie kan zijn in homekit / een homekit app?

  11. Origineel geplaatst door Luc
    @Benjamin Kuijten: Kun je wellicht bevestigen (of ontkrachten) dat de lichtmeter een trigger of conditie kan zijn in homekit / een homekit app?

    Ik zie de optie er niet tussen. Enkel nog de optie “ bij beweging”.

  12. Misschien dat meer mensen hier last van hebben, ik heb nu wat aan het spelen met mijn accessoires, maar met regelmaat reageert de scene helemaal niet. Dan weer even wel en dan weer een tijd niet.

    Met de bewegingsmelders is het nog erger gesteld, ik heb er 4 en alle 4 registreren goed dat er beweging is maar doen vervolgens niks met de scene zelf.

    Iemand advies?

  13. Origineel geplaatst door Michel
    Misschien dat meer mensen hier last van hebben, ik heb nu wat aan het spelen met mijn accessoires, maar met regelmaat reageert de scene helemaal niet. Dan weer even wel en dan weer een tijd niet.
    Met de bewegingsmelders is het nog erger gesteld, ik heb er 4 en alle 4 registreren goed dat er beweging is maar doen vervolgens niks met de scene zelf.
    Iemand advies?

    Ik heb exact het zelfde. Zojuist 3 Hue Switches en 1 Hue Motion Sensor gekoppeld, zelfs met een gehele clean install. Ik heb nog geen enkele keer een scène of automatisering werkend gekregen met de accessoires. De Hue-app zegt toch echt duidelijk dat de Hue accessoires gekoppeld is. Wie heeft het wel voor elkaar?

  14. Toevoeging; heel sporadisch werkt het.. ook de motion sensoren maar 7 van de 10x geen reactie :’(

  15. Waarom wacht ik niet met downloaden nieuwe app. Updaten werkte niet dus oude weg en nieuwe installeren. HELAAS, niet te downloaden.Te druk? Laten we het hopen. Het is ten slotte Philips. Wachten maar weer…

  16. @Loek: Ik verwacht inderdaad dat er nu een massale download gaande is, dat zou ook kunnen verklaren waarom sommige dingen echt heel slecht werken.. Komt vast goed..

  17. Hier ook de update gedaan .. en plotseling doen mijn Hue-dimmers het niet meer zoals ze zijn geprogrammeerd .. mijn lampen kunnen niet meer uit gezet worden.

    Mijn scene’s liggen door elkaar … de boosdoener is de Homekit denk ik.

    Wanneer ik de Homekit links laat liggen en alle opgeslagen scenes in de hue-app terug naar mijn accessoires schrijf werkt alles (voorlopig) naar behoren.

  18. Hier 2 bridges geüpdatet (49 lampen werkten niet goed via 1 bridge). Alles werkt naar behoren. Scenes en alle sensoren (voorheen via homebridge) in homekit. Nu direct vanaf de bridge naar homekit. Laat alle triggers zelf wel via de bridge lopen. Hier is met iConnectHue veel meer mogelijk met de transitie tijden en zo. Bovendien denk ik dat het minder storingsgevoelig als 1 device alles regelt ipv een 2e (Apple TV) er bij.

  19. Origineel geplaatst door Luc
    @Benjamin Kuijten: Kun je wellicht bevestigen (of ontkrachten) dat de lichtmeter een trigger of conditie kan zijn in homekit / een homekit app?

    Origineel geplaatst door Jelle
    Ik zie de optie er niet tussen. Enkel nog de optie “ bij beweging”.

    Nou het werkt hoor, maar niet in Woning. Wel in Home Smart App bijv 🙂

  20. Ok, Misschien hadden we gewoon niet zoveel mogen verwachten?

    Ik zie mijn schakelaars in homekit, maar iets toewijzen aan een druk op een knop kan niet. Automatisering ‘Living Hue dimmer switch button 1 Druk eenmaal’ kan niet worden toegevoegd….

    Een homekit/siri reset haalt niets uit.

    Whatever, terug naar wat het was. Gelukkig doen mijn knoppen nog gewoon wat ze voorheen deden.

  21. Je moet zo te zien in de Hue app per accessoire kiezen dat je hem in HomeKit wilt configureren. Bij de dimmer loop ik tegen het probleem aan dat je dan allevier de knoppen kunt koppelen aan een of meerdere lampen / scenes. Echter, dimmen lijkt geen optie meer. Iemand die dat nog aan de praat krijgt?

  22. Ben ik de enige die HomeKit echt een ramp vind met Hue? iConnectHue werkt voor het instellen vele male fijner. Daarnaast gebruik ik de Hue app (meestal de oude). Of zie ik iets handigs over het hoofd?

  23. Vraagje, Ik heb ingesteld een melding te krijgen van beweging in huis wanneer alle personen uit huis zijn.
    Echter, liggen er nog wel iPads in huis. Tellen die dan als thuis of als uit huis? of tellen die helemaal niet mee en alleen de telefoons?

  24. Mooie update!

    Alleen de bewegingsensor en het aansturen van lampen krijg ik niet aan de gang.

    Is dit jullie wel geluk?

    Zou toch makkelijk moeten zijn. beweging gedetecteerd en dan lamp aan. Instellingen zijn niet ingewikkeld toch doet hij het niet!

  25. Ik krijg het ook niet voor elkaar om de lampen dmv een philips motion sensor te activeren.

    Daarnaast geeft hij bij mij aan dat ik mijn hub moet updaten als ik gebruik wil maken van de uit functie (bv. Na 1 min geen detectie schakel lamp uit). Dit terwijl ik alles up-to-date heb. Iemand een idee?

  26. @Henk: heb ik ook inderdaad. Beweging wel gedetecteerd, maar lamp niet aan. Zal nog wel een kinderziekte zijn.

  27. Ik heb de bewegingssensoren werkend met Homekit. Lichten gaan aan. Alleen krijg ik de optie om naar een X-aantal minuten zonder beweging de boel weer uit te doen niet werkend… Iemand ervaring?

  28. Ineens werkt hier alles als een trein! Zowel de Motion Sensor als de afstandsbediening en die 4 knop-schakelaar. #mehappy

  29. De bewegingsmelders doen het 9 van de 10x niet.. erg vervelend 🙁

  30. Origineel geplaatst door Robin
    Ik heb de bewegingssensoren werkend met Homekit. Lichten gaan aan. Alleen krijg ik de optie om naar een X-aantal minuten zonder beweging de boel weer uit te doen niet werkend… Iemand ervaring?

    Ja dat werkt prima! Als je in dat programma op ‘volgende” klikt, dan kan je toch selecteren dat de lamp na x minuten weer uit moet gaan? Krijg je die optie niet te zien? Of werkt het niet?

  31. Om dimmer switch in HomeKit te kunnen gebruiken is woninghub (Apple tv4 of iPad met ios11) nodig. Fijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.