Reacties voor: Deze Philips Fidelio hoofdtelefoon heeft noise-cancelling zonder batterijen

Op de CES kondigde Philips een koptelefoon aan die noise-cancelling heeft voor de iPhone. Dat is normaliter niet mogelijk zonder batterijen. Wat is het grote geheim? De Lightning-aansluiting van je iDevice.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Kan je deze dan enkel gebruiken met je iPhone? Of zou er een adaptertje mogelijk zijn dat je hem bijvoorbeeld ook op je macbook kan aansluiten via USB. Want ik gebruik mijn hoofdtelefoon op allebei.

  2. Handig maar ook onhandig want je batterij gaat dus sneller leeg want hij trek stroom weg van je telefoon

  3. Noise-cancelling een functie voor audiofielen? Juist niet.
    NC zorgt regelmatig voor artifacts in het geluid.
    Daarnaast is het heel mooi dat er geen batterijen ingaan maar er wordt er wel degelijk eentje gebruikt; die van je toch al niet zo erg lang meegaande iPhone.
    Je iPhone moet nu een extra DAC, NC apparatuur en versterker aansturen. Tot ziens batterijduur, hallo stroomadapter.

    Dit is nogal een mooi weer berichtje door iemand die er helaas duidelijk geen expert in is.

  4. Ik denk dat juist audiofielen niet voor noise-cancelling kiezen omdat dit (net als vroeger met Dolby-B) je pure geluid aantast door zelf ‘negatief’ geluid te produceren. Een audiofiel pur sang gaat ook niet in een rumoerige ruimte zitten… 😉

  5. @Knarf: Daar is het ook niet voor bedoeld. Meer voor mensen die vaak met het vliegtuig of de trein reizen. Ik heb er zelf een van Sennheiser en ik moet zeggen dat het in het vliegtuig erg fijn werkt. Nauwelijks last van geluid van het vliegtuig als ik een film of tv serie op mijn iPad kijk.

  6. Origineel geplaatst door Flieps
    @Knarf: Daar is het ook niet voor bedoeld. Meer voor mensen die vaak met het vliegtuig of de trein reizen. Ik heb er zelf een van Sennheiser en ik moet zeggen dat het in het vliegtuig erg fijn werkt. Nauwelijks last van geluid van het vliegtuig als ik een film of tv serie op mijn iPad kijk.

    Ik gebruik sinds kort ook een noise-canceller (Bose QC25). Hoewel het geluid misschien niet “audiofiel” is, is het wel de keuze tussen:

    – Audiofiel geluid met een treinbrom en geklets van allerlei mensen op de achtergrond
    – Sub-audiofiel geluid zonder achtergrondherrie

    En dan klinkt optie 2 dus beter. Maar inderdaad, als je thuis zit in een rustige ruimte, dan voegt noise-cancelling niets toe en kan het zelfs averechts werken.

  7. @Knarf:@Bonthouse: Waar het artikel wel gelijk in heeft, en wat waarschijnlijk bedoeld wordt, is dat koptelefoons met NC normaal wel in de prijsklasse van die voor audiofielen terechtkomen. Je kunt ook begrijpend lezen ipv alles letterlijk te nemen. Een goed verstaander… 🙂

    Bovendien zijn niet alle NC koptelefoons zo beperkt als deze Philips op het eerste gezicht lijkt, meestal komen ze met bluetooth en is de NC uitschakelbaar. Ik heb er (net als Flieps) één van Sennheiser, en die biedt je als muziekliefhebber de keus uit drie mogelijkheden, met verschillende geluidskwaliteit voor verschillende situaties:
    – Hoogste kwaliteit via een analoog geluidskabeltje (dat trouwens ook handig is als de accu leeg is),
    – marginaal mindere kwaliteit via bluetooth EDR, maar wel met een veel grotere bewegingsvrijheid en draagcomfort zonder dat kabeltje
    – (inderdaad hoorbaar) wat mindere kwaliteit met bluetooth èn NC. Maar het achtergrondgeluid waarvoor je NC gebruikt doet anders toch ook zoveel afbreuk aan je luisterplezier dat de keus snel is gemaakt, juist voor een muziekliefhebber.

    Je achtergrondgeluiden kun je ook lang niet altijd zelf kiezen, met bijvoorbeeld die oprukkende verpretparking van steeds meer steden…

  8. Ik denk dat het met de batterijverbruik wel meevalt. De Bose QuietComfort werkt 35 uur (fabrieksopgave) op één AAA batterij.

    Persoonlijk vind ik dit een handiger systeem dan extra gewicht van je hoofdtelefoon (met batterij) en weer een aparte oplader meenemen.

  9. Lijkt me mooi, maar mijn audio jacks gaan juist vaak stuk door verbuiging of losschieten in de broekzak.. dat wil je met je lightning natuurlijk helemaal niet hebben!

  10. @lexvo: Tsja, handiger of niet is natuurlijk subjectief. Maar persoonlijk heb ik die 9 lullige grammetjes die een accu tegenwoordig nog maar weegt graag over voor het kunnen weglaten van een snoer dat alleen maar in de weg zit. Bovendien weegt dat snoer ook 9 gram inclusief onvermijdelijke audiostekkertjes, en bungelt anders dan een accu hinderlijk in de weg, dus gewicht is een non-argument.(gewichten niet volgens fabrieksopgave maar werkelijk gewicht bij eigen weging Sennheiser MM-450X toebehoren, NC uitvoering)Opladen doe je verder gewoon met een micro-usb aansluiting, dus elke lader of zelfs maar kabel & usb poort kun je gebruiken. Bijvoorbeeld de lader van je iPhone biedt hetzelfde amperage als de originele lader. Micro-USB naar lightning convertertje is dan alles dat je extra hoeft mee te nemen en dat weegt minder dan een gram.Blijven dus alleen persoonlijke voorkeuren over als argument… Jij ziet zeker altijd overal halflege glazen ? 😉

  11. Origineel geplaatst door Ferryman: Je kunt ook begrijpend lezen ipv alles letterlijk te nemen. Een goed verstaander… 🙂

    Weleens van het woord ‘cynisme’ gehoord? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.