Reacties voor: Phil Schiller verwacht geen nieuwe iPhone voor juni

David Pogue had een interview met Phil Schiller en kreeg te horen dat de productcyclus van geen enkel Apple-product overeenkomt met Macworld. iPhones komen volgens de Apple-planning bij voorkeur in juni.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Haha david pogue heeft altijd wel een leuke manier om dingen uit te drukken 🙂
    Eigenlijk is het ook niet heel erg dat apple niet meer naar macworld komt, alleen erg jammer als je eens zo een keynote had willen bijleven(zoals ik), maar dan is het WWDC er nog…

  2. Hmmm… ik kan per 1 maart mijn T-Mobile abo verlengen en was van plan een 16Gb iPhone te nemen. Maar moet ik nou nog wachten of niet??? Abo verloopt per 1 juni…

  3. Gewoon de iPhone halen.
    Denk niet dat er dit jaar al een nieuwe iPhone komt.
    Maar je mag natuurlijk altijd wachten..
    Ik denk dat het nog minimaal tot juni of juli 2010 gaat duren..

  4. Steve Jobs had in een interview gezegt dat Aple de komende 2 jaae zich niet bezig houd met de iPhone.

  5. @Stephan
    Waarom zou apple ineens een jaar overslaan?

  6. Iedereen zit momenteel aan een iPhone met minstens 2 jarig abonnement. Tenminste de massa. In juni zal wel een nieuwe firmware komen met navigatie. Maar anders niet. De timing van een nieuwe iPhone kun je met gezond verstand beredeneren. Zomer 2010

  7. Ik denk dat ze met de iPhone 3G toch wel een product hebben bereikt wat voor Apple aan alle eisen voldoet. Het enige wat de gebruikers nog missen zijn een aantal softwarematige dingetjes. Daar heb je geen nieuwe iPhone voor nodig. Bovendien lopen ze dermate voor met dit toestel dat het denkelijk ook niet nodig is om hier veel energie in te steken.

  8. Origineel geplaatst door Saik0
    Ik denk dat ze met de iPhone 3G toch wel een product hebben bereikt wat voor Apple aan alle eisen voldoet. Het enige wat de gebruikers nog missen zijn een aantal softwarematige dingetjes. Daar heb je geen nieuwe iPhone voor nodig. Bovendien lopen ze dermate voor met dit toestel dat het denkelijk ook niet nodig is om hier veel energie in te steken.

    Oeii, dat zou wel een heel verkeerde denkwijze zijn voor Apple. ‘Zo jongens we hebben een geweldig product uitgebracht, laten we allemaal een jaar op sabbatical gaan.’
    Volgens mij werkt het bij Apple toch echt niet zo, kijk naar de iPods en MacBooks, die zijn ook nooit ‘klaar’, elk (half) jaar wordt daar wel weer een nieuwe versie van geinteoduceerd.
    Blijven innoveren is de truc van Apple.

  9. Gelukkig maar!! dat er geen nieuwe uit komt!

  10. Natuurlijk blijven ze vernieuwen, stilstaan is het domste dat je kunt doen. Op zijn minst een verdubbeling van het geheugen maar ik vermoed dat er toch iets meer op de rol staat (bv. stereo BT op alleen de nieuwe modellen.

    Kijk bv. naar het lot van de iPod mini: op dat moment de best verkochte speler ter wereld, (en dus ook de best verkochte iPod) maar toch geschrapt en opgevolgd door de nano.

  11. Origineel geplaatst door Nitow
    Gelukkig maar!! dat er geen nieuwe uit komt!

    Jammer dat er geen nieuwe uit komt! Hij zou welwat sneller mogen zijn… Dat is toch waar zowat iedereen om klaagt…

    Ik zou in Juni gewoon weer een nieuwe kopen hoor…iPhone first Gen heb ik ook nog. Nog geen moment spijt van aanschaf van beide…

  12. Origineel geplaatst door W.D
    Hmmm… ik kan per 1 maart mijn T-Mobile abo verlengen en was van plan een 16Gb iPhone te nemen. Maar moet ik nou nog wachten of niet??? Abo verloopt per 1 juni…

    Wachten, je bent naar mijn mening gek als je nu bijtekent terwijl er wss 1 maand na het einde van je contract een nieuwe iphone zal zijn.
    Zoek in de tussentijd ff een provider waar je niet een jaar aan vast zit, zodat je wel zsm kan overgaan op de vernieuwde iphone.
    Ik jad overigens zelf ook pas rond juni/juli een nieuwe iphone verwacht.

  13. Ik denk apple zijn blij met de iphone 3g , om een nieuwe iphone denk ik dat apple zoekt meer functies , ook met europe en de stoom batterij regels denk ik dat apple moet een goede oplossong vinden , misschien een versie voor de vs en een voor europe , vind well het jammer dat wij heb een iphone versie , bij win mobile heb je altijd meer te koop ( htc , samsung , sony enz ) wij heeft macbooks en macbook pro , denk het leuk is als wij 2 of meer versies van de iphone , een goed koper versie tot een echte duur versie ( meer en minder functies ) dan heeft apple veel meer in het winkel .

  14. de iPhone werd aangekondigd in januari, om men er vervolgens tot juni op te laten wachten. De enige reden waarom was omdat de iPhone goedgekeurd moest worden volgens de GSM standaarden (of hoe dat heet) en anders het nieuws dus bekend zou worden via andere wegen.

    Een jaar later (2008) werd de nieuwste iPhone al wat korter voor de release aangekondigd. Grote kans dat dit dit jaar ook zo gaat.

  15. ik hoop in iedergeval niet op een nieuwe iPhone want heb er gistere eentje gehaald 😛

    Updates zijn natuurlijk altijd welkom 🙂

  16. Origineel geplaatst door Nitow
    Gelukkig maar!! dat er geen nieuwe uit komt!

    mee eens dan moet je weer een nieuwe kopen :p

  17. Waarom zou Apple wachten tot juni 2010? Weet je hoeveel de concurrentie dan inloopt op de iPhone? De 3G zal dan twee jaar oud zijn! Weet je wel wat er allemaal bijkomt in 2 jaar?
    Alhoewel, twee jaar geleden kwam deze jongen in mijn hand uit, jaar later met toch zeker 2 (echte) aanpassingen zijn broertje.
    Dan mag er (van mij) toch dit jaar wel een komen met wat meer echte aanpassingen. Argumenten als “men zit nu nog anderhalf jaar vast aan een abonnement” zijn natuurlijk raar. Dan vraag ik me af of je weet dat de eerste (ja er was iets voor de 3G!) iPhone dan al twee jaar oud is en er dan veel mensen iets nieuws willen… En bovendien zullen er altijd mensen zijn die hun ab afkopen omdat ze die nieuwe willen.

  18. Heb geduld mensen

    De huidige iPhone en die daarvoor kunnen nog prima mee komen met de concurrentie. Ondanks de gebreken is er nog niks dat beter is in zijn soort. Ik denk dat Apple eerst even afwacht waar de concurrentie mee komt. En daar dan weer op antwoord. Simpelweg de specs verhogen is geen innovatie.

    In alles dat nieuw is van Apple zit ook daadwerkelijk echt nieuwe technologiein verstopt. Iets dat er voorheen op die manier nog niet was. Dat kan hem ook in het vervaardigings proces zitten of in software maar toch.

  19. Maar er kan toch wel een iPhone 32 GB komen voordat er een compleet nieuwe komt?

  20. Ik vind dat er toch op z’n minst zo langzaam een oplossing voor navigatie moet komen, als er al voorlopig geen iPhone komt. 8/

  21. met beter firmware kun onze iphone 3g’s leven tot 2010 , maar nokia is ook bezig met een iphone killer ( denk ik niet maar goed ) en windows mobile gaat beter bij elke update met windows mobile 7 uit rond juni , maar het plus punt van dit is jobs moet het volgende apple iphone een echte win mo / nokia killer en hij kun dat wel doen , beter te wachten voor een echte goede nieuwe iphone dan een met hetzelfde functies als nu .. vergeet niet 4g komt eind 2009 in nederland en europa dus een mooi iphone met 4g is beter dan een ander 3g versie 🙂

  22. nou m’n abootje loopt nog tot aug. 2009 dus tot die tijd sowieso nog even sony ericsonnen…en dan eens kijken welke iPhone er dan is of gaat komen.
    Gebruik ik m’n iPod Touch ook nog tenminsten ;o)

  23. @Jelle
    Crisis misschien, mar zou ik ook raar vinde. ^^

  24. Ik zat ook te twijfelen over de iPhone 3G, maar ik ben voor de Samsung Omnia gegaan, puur vanwege de camera kwaliteit. Het systeem van de iPhone is nog steeds geweldig, en af en toe mis ik de functionaliteit van de iPhone wel ( mijn broertje heeft de 8GB )

    In 2010 mag ik weer een nieuwe uitzoeken, en als de iPhone dan gewoon een degelijk camera (+ video functie) toe gaat voegen, dan hebben ze er iig een klant bij!

  25. Ik denk ook dat ze er geen uitbrengen ivm met twee jaar durende contracten. En qua uiterlijk zou ik niet weten wat ze er nog aan moeten veranderen.
    Misschien de knopjes vervangen door een touchsysteem?

    Ik hoop inderdaad wel dat er sofware matig nog heel wat verbeterd wordt zoals de bluetooth functie (alhoewel je hier al wel apps voor hebt) en uiteraard de welbekende copy-paste

  26. Het verschil tussen jou en Apple is dat jij geen iPhone hebt uit gevonden en Apple wel!! Dus ik denk dat ze ook nu al wel weten wat ze aan deze telefoon willen veranderen/verbeteren dus denk ik niet dat je daar bang voor hoeft te zijn.. :). @Julian

  27. Niets moeilijker dan koffiedik kijken. Maar ik zie het zo:
    De huidige iPhone is een meesterwerkje. Hij loopt goed en met software updates kan er nog wat gewonnen worden op het gebied van functionaliteit en door optimalisatie van de software kan hij ook nog wat sneller worden.
    Apple kan de tijd die de concurrent nu besteedt aan het inlopen op de iPhone gebruiken om een innovatief product te ontwikkelen. De release daarvan kunnen ze uitstellen tot het moment dat de hete adem van de concurrentie voelbaar wordt.
    Vooralsnog is dat laatste niet aan de orde. Als ik strateeg was bij Apple zou ik inderdaad willen voorkomen dat hardwareupgrades leiden tot frustratie bij de huidige gebruikers. Bovendien veroorzaak je daarmee twijfel bij huidige potentiele afnemers, zoals uit de reacties hier wel blijkt.
    Nu ben ik niet de strateeg van Apple dus blijft het maar mijn eigen koffiedik kijken.
    Een verbetering van het interne geheigen naar 32 of zelfs 64 GB is misschien nog wel aanstaande maar wees eerlijk, met 16 GB kun je best nog even voort.
    Wat nodig is, is een goed navigatieprogramma en dat is inderdaad software. Ik denk ook dat een videocamera te realiseren is met de huidige fotocamera, door de firmware te upgraden.

    Alles bij elkaar denk ik: doe het maar gewoon. Het is leuker nu een iphone te hebben dan over een jaar. En als je ‘m over een jaar koopt, zit je met de zelfde twijfel, komt er niet over drie maanden weer een nieuwe?…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.