Reacties voor: Phil Schiller vertelt in rechtszaal hoe iPhone is ontstaan

Phil Schiller heeft in de rechtszaak tegen Samsung een verklaring afgelegd. Hij vertelde hoe de iPhone ontstaan is, hoeveel geld aan marketing is besteed en hoe er over de iPhone werd gedacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Dit belooft wat.

  2. Mind my words: Apple gaat dit glansrijk winnen!

  3. Deze rechtszaak vind ik goed. Nu komen we eindelijk de waarheid te weten achter de iPhone en Apple. Altijd mooi die verhalen hoe zon ingrijpend product is ontstaan

  4. Het meest triest aan dit verhaal is dat Samsung in de rechtzaal zelfs doorgaat om details te achterhalen over de toekomst, ik snap niet dat een rechter dit toelaat aangezien het totaal niet relevant voor de zaak is:

    Schiller was asked by Samsung’s lawyers if Apple plans to change its design with iPhone 5.

    Apple, of course, objected, but the judge overruled the objection. There was just enough time for all the press in the room to drool and imagine getting details on the next iPhone.

    Schiller, though, said he would rather not give confidential information and Samsung didn’t press the point.

  5. Ik heb veel mp3 spelers gehad maar de iPod veranderde mijn manier van muziek luisteren, ik heb altijd Ericssons gehad en daarna 2 keer een samsung en toen kwam WAP…wat soms leuk was maar damn wat was dat een ramp. Toen kwamen er een paar smartphones op de markt die niet om aan te zien waren. En toen verscheen er een iPhone…tja dat was mijn eerste smartphone en ik heb daarnaast erg veel andere smartphones in mijn handen gehad maar de iPhone werkt gewoon makkelijk(er).

    En volgens mij kan een blind paard tijdens het eten van een blinde vink toch zien dat de vorm, interface e.d. heel erg veranderd is nadat de iPhone op de markt kwam. Natuurlijk zijn de telefoons anders maar ze beginnen heel erg op elkaar te lijken.

    En nu de iPad heel erg word gekopieerd begint het gewoon op te vallen en dan kan ik best begrijpen dat je daar lichtelijk kribbig van word.

    Heel erg veel mensen weten het verschil niet en willen gewoon een smartphone of een tablet en als je het verschil niet kan zien dan koop je natuurlijk het goedkoopste.

  6. Wat een onzin, de consument kan het verschil niet tussen een iPhone en Samsung galaxy s zien..

    Apple heeft juist het idee van anderen gestolen. Dat blijkt uit het afgewezene bewijs van Samsung. Daar zie ik op iPhoneclub geen stukje tekst over terug… Nee, logisch want dan zouden ze ketters zijn;)

  7. OK dus of Schiller liegt of Jobs liegt over marktonderzoeken.

  8. maakt allemaal , Apple maakt mooie produkten, maar is een onsympathieke club, voor mij dus geen Apple

  9. @Bart: of ze wisten het niet van elkaar. Als Schiller het zonder medeweten van Jobs deed past dan in de lijn van Jobs’ bio.

  10. KINDEREN. Dit is een manier van kinderlijk gedrag.

  11. @Bart: Het zal niet zozeer zijn dat ze liegen, maar waarom zouden ze al hun strategiëen zomaar op tafel gooien.

  12. Origineel geplaatst door Apple user
    Wat een onzin, de consument kan het verschil niet tussen een iPhone en Samsung galaxy s zien..Apple heeft juist het idee van anderen gestolen. Dat blijkt uit het afgewezene bewijs van Samsung. Daar zie ik op iPhoneclub geen stukje tekst over terug… Nee, logisch want dan zouden ze ketters zijn;)

    Dat is ook bij de iPod en de iPad het geval, de gemiddelde consument zegt tegen iedere mp3 speler iPod en tegen iedere tablet een iPad.

    Uit de afgewezen bewijzen blijkt niks, de Sony ontwerp is al ontkracht net als het gezeur over de LG Prada en de Samsung F700.

  13. Pas nog gelezen dat online-shops veel verkochte Samsungs etc moeten terugnemen omdat de koper dacht dat het een iPhone was.

  14. Ik dacht ook heel vaak dat iemand een iPhone 3(S) in zijn hand had terwijl het een Samsung (?) was. Veel gehoorde reden: het is goedkoper, ik heb een hekel aan Apple, Android is veel opener, etc… Het zal best, maar Apple denkt in al zijn vezels oorspronkelijk te zijn, innovatief, gebruiksvriendelijk te zijn. De concurrentie blijft dan snikky af te wachten in de krochten van de onwetenteit wat Apple weer voor “smashing products” heeft bedacht, en slaat toe als gieren in de woestijn die cirkelen boven een mals prooi. Kant en klaar! En zo keer op keer, ik kan wel honderden producten van Apple opnoemen wat slaafs gekopieerd is, of als inspiratie bron is gebruikt! Phil was geschokt, dat is zacht uitgedrukt toch? Steve reageerde als ie door een wesp was gestoken! Ik las ooit dat “Apple is pointing the direction”, dat denk ik ook. Apple maakt niet alleen fantastische producten, maar is een filosofisch concept en gaat veel verder dan wat we zelf kunnen bedenken…

  15. Ik denk dat er best veel mensen zijn die niet veel verstand van de huidige technologie hebben die een tablet kopen en verbaasd zijn met hoe slecht hij is.

  16. @Apple user: Daar reageerde Apple weer op door een ontwerp te laten zien dat nog voor dat van Samsung was

  17. Apple is het gewoon. Mensen nemen een Galaxy e.d. alleen maar voor de lagere prijs. Dat is wat Samsung e.d. overeind houd. Mooi zou zijn als er geen gratis smartphones meer te krijgen zijn en dat een Galaxy dan even duur is voor de consument als een iPhone. En zelfs als de iPhone dan nog iets duurder zou zijn dan koop ik die toch.

  18. Ik snap nooit dat mensen bijna een oorlog starten op forums. Maar ik was eergisteren in de mediamarkt voor een tv en daar liggen ook tablets. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt 3x moest kijken of het nu een iPad of een Samsung tablet was. Hij stond wel uit anders had ik het wel gezien maar qua design kan ik niet anders zeggen dan dat er op zijn minst erg goed naar gekeken is

  19. Origineel geplaatst door Bram
    @Apple user: Daar reageerde Apple weer op door een ontwerp te laten zien dat nog voor dat van Samsung was

    2005 was voor het voor eerst dat ze aan een telefoon wilden werken. of was het in 1971.. samsung had daarvoor al genoeg modellen met één knop en dat soort modellen. apple doet alsof ze het wiel weer hebben uitgevonden

    hopeloos poging van apple, zowat alles wat in een iphone zit wordt van samsung gekocht. nu Samsung heer en meester is op het gebied van smartphones kan apple niets anders dan een messteek in de rug geven.

    Origineel geplaatst door nico van der linden
    Ik snap nooit dat mensen bijna een oorlog starten op forums. Maar ik was eergisteren in de mediamarkt voor een tv en daar liggen ook tablets. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt 3x moest kijken of het nu een iPad of een Samsung tablet was. Hij stond wel uit anders had ik het wel gezien maar qua design kan ik niet anders zeggen dan dat er op zijn minst erg goed naar gekeken is

    ik ook niet, al ga ik wel in discussie:p en het merk wat op zo’n ding staat dan, zie je dat dan niet. als je naar tv’s kijkt merk je toch ook het verschil ondanks dat die led en plasma tv’s allemaal op elkaar lijken… En bij een tab niet??

  20. @apple user: ik snap best dat mensen Apple’s rechtszaken zat worden, ik heb het zelf daar ook wel een beetje mee gehad. Maar je vergelijk met tv’s ben ik niet met je eens. Elk merk heeft wel bepaalde kenmerken die het echt een Samsung, lg of Philips maken. Echter (puur mijn mening) vind ik echt dat je bij een Samsung tablet en iPad heel goed moet zoeken om te zien welke het is. Ik heb zelf een iPad en dacht echt eerst dat er en iPad bij de media markt lag. Maar bleek toch een Samsung tablet te zijn. Wat dat betreft snap ik Apple’s reactie dus ook wel maar op Android/iOS vlak vind ik het te ver gaan.

  21. Jammer dat er geen bedrijven meer bestaan zoals Apple, die gewoon alles zelf ontwerpen zelfs hun software. in het geval van Samsung zijn ze gewoon lekker makkelijk kopiëren maar… Ik denk dat ze daar toch nog wel veel gezijk mee gaan krijgen

  22. @apple user:
    als je niks van de iphone moet/vindt dat apple alles kopieert hoor je hier niet.
    dit is iphoneclub.nl en niet http://www.ikhaatapple.nl of http://www.androidworld.nl

  23. Voor al de onnozelaars die zeggen dat de interface lijkt op die van de iphone:

    Apple heeft de app icons ‘gestolen’ van microsoft en heeft ze op een balk geplaatst.
    Bij de iphone hebben ze net als een WINDOWS bureaublad alle icons over het gehele scherm geplaatst en de basis Apps terug in een balkje onderaan..
    Wie imiteert wie?

  24. Ik ben er van overtuigd dat Samsung enorm heeft gekopieerd van Apple, die was ten slotte de eerste met een product dat er daarvoor helemaal niet was, daarna kwam Samsung pas. Ik zou dan ook nooit een Samsung kopen.

  25. @AnonOPS: Ik wil even opkomen voor die zogenaamde “onnozelaars”… Voordat je nog eens zoiets zegt, zou je je beter eerst verdiepen in wie de grafische computerinterface voor het grote publiek (dus met icoontjes) heeft geïntroduceerd… Microsoft was (is!) slechts een volger/kopieerder en ging pas in de jaren negentig over van de dos prompt naar icoontjes… Er was al een bedrijf veel eerder met de GUI voor de huis-tuin-en-keuken computeraar… Juist ja: Apple met de Lisa (1983) en de Macintosh (1984)! 😉

    Ontopic: in dit proces wordt veel en veel meer duidelijk dan in alle wereldwijde Apple vs. Samsung processen totnutoe. Ik juich dit toe. We zien wel wie er wint, maar alle achtergrondinfo vind ik fantastisch om mee te krijgen (omdat er juist altijd zo geheimzinnig over gedaan wordt).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.