Reacties voor: Phil Schiller ziet slimme speaker met scherm wel zitten

Apple-topman Phil Schiller vindt dat een spraakassistent een scherm nodig heeft en hint daarmee naar een Siri-speaker met scherm.

Reacties: 13 reacties

  1. Ik gebruik Siri nooit omdat het gewoon nog steeds niet op punt staat. Zolang het geen zelflerend systeem is dat zichzelf dialecten, intonaties en individuele stemmen kan aanleren, zie ik er geen toekomst in.

  2. Zolang Siri ook geen context snapt blijft de bruikbaarheid ook maar beperkt.

    Ik gebruik Siri daarom eigenlijk alleen voor reacties op bijv. WA in de auto en voor het maken van herinneringen.
    Of voor bijv. inschakelen van aenergiebesparing, dat gaat met stem een stuk sneller dan via de diverse menu’s…

  3. Siri met een scherm is gewoon je iPhone of iPad, denk dus dat Apple niet met een aparte losse Siri-speaker komt, maar een betere versie van Siri. Siri 2 punt zoveel.

  4. “Toch heeft Apple zelf ook een product dat zonder scherm te bedienen is, namelijk de AirPods.”

    Want dit is een vergelijkbaar product? Beetje vreemd in mijn ogen. Wel denk ik dat ik Phil gelijk Geef. Het is veel fijner om het ook op een scherm te zien. Denk maar aan keuze menu als je een klantenservice belt. Als je 1 optie mist moet je alles weer opnieuw luisteren.

  5. (Red.) (Reden) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Siri alleen aan in de auto. Met Carplay werkt het wel aardig om berichten in te spreken voor naar thuis.
    Maar zakelijk doe ik ze toch maar typen als ik stil staat.
    Voor de rest Siri altijd maar uit staan.

  7. Het wordt dus gewoon een AppleTV met een microfoon en een losse speaker met microfoon die feedback doorgeeft aan een al aanwezige AppleTV

  8. Het feit dat Schiller denkt dat je absoluut een beeldscherm nodig hebt bij spraakgestuurde devices, laat zien hoe weinig hij zich zelf in de praktijk bezig is met zulke dingen. Hij weet eigenlijk niet waarover hij het heeft. Navigatie met alleen gesproken aanwijzingen gaat prima, ik heb dat 15 jaar lang gehad: uitstekende Becker navigatie ingebouwd in radio/cd. Die gaf vaak betere aanwijzingen dan de huidige navigatie mét kaarten, inclusief Apple Maps. Laat Apple maar ‘s de enorme bugs repareren die er sinds augustus vorig jaar al in Apple Maps zitten; waarbij bij veel straten onbegrijpelijke extra woorden worden gesproken. Ondanks klachten wordt daar niets aan gedaan.

    Er zijn zoveel andere gesproken commando’s te verzinnen waarbij geen beeld nodig is: licht uit, licht aan, verwarming 1 graag hoger. En wat speaker betreft: speaker aan, volume hoger, volume lager, speaker uit.
    Waarom moet je daar een beeldscherm bij? Alleen als je er een totaal ander apparaat van wilt maken met andere functies.

    Laat Apple maar eens een super groot beeld Smart TV maken met Apple tvOS, waarmee al je Apple devices kunnen communiceren. Dat zou handig zijn!

  9. Ik zeg geen scherm. Een spraakassistent is makkelijk voor de basis commando’s en voor de besturing qua muziek kun je toch juist je iPhone gebruiken. Net als Sonos maar dan een betere interface en meer en bredere functies.

  10. Toch heeft Apple zelf ook een product dat zonder scherm te bedienen is, namelijk de AirPods.

    Deze vergelijking klopt niet helemaal. Apple Airpods kunnen niets zonder begeleidend apparaat mét scherm. Dat zou hetzelfde zijn om te zeggen dat EarPods koptelefoons een product is om Siri te bedienen. Op zich klopt het maar een koptelefoon is een dom apparaat. Dat geldt dus net zo goed voor de AirPods. Ooit zal de techniek zo klein en geavanceerd worden dat zo’n AirPod in je oor (in welke vorm dan ook) en lenzen/brillen voor je ogen hetzelfde kunnen als een smartphone nu. Alleen is de vraag hoe je zoiets slim kan bedienen. De bionische mens komt denk ik steeds dichterbij (hoewel ik mij afvraag of dit echt voor 2040 mogelijk is). Aan de andere kant: kijk eens hoe computers er 25 jaar geleden uitzagen en hoe ver we nu zijn. Het gaat allemaal steeds sneller.

  11. Siri staat uit alles wat Siri kan doe ik zelf net zo snel zowat

  12. Siri staat uit.

  13. Helaas kan ik niks met Siri omdat hij mij niet verstaat door mijn aangeboren spraakprobleem. Het zou idd vet zijn als Siri een zelflerend iets is die mij leert verstaan. Mijn hond kan mij ook verstaan dus waarom Siri niet.

    Als Apple met een speaker komt verwacht ik een combinatie als Sonos (Beats) en Amazon Echo. Dus het design en muziek kwaliteit van Sonos en Beats en de functionaliteiten van Echo met behulp van Siri. Je kunt de speaker zo slim maken dat wanneer je iets wilt laten zien dat je dan een push krijgt op je iPhone, iPad of Apple TV met het kaartje oid.

    Verder vraag ik me af of Apple niet weer terugvalt in de fout die ze maakten toen Steve Jobs eruit geknikkerd was door veel apparaten te maken en weinig focus. Ik zie dat nu weer een beetje gebeuren. Drang naar een opvolger van de iPod, iPhone en iPad. Alhoewel ik de Watch erg handig vind heb ik mijn twijfels bij een speaker, televisie, AR bril en een auto..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.