Reacties voor: Petitie voor autocorrectie-schakelaar op iPhone

Een petitie op internet heeft al 3.000 handtekeningen opgehaald: allemaal mensen die smeken om een schakelknop voor de autocorrectie.
Lees het complete artikel → Petitie voor autocorrectie-schakelaar op iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. please disable autocorrect like it was done on the newton 10 years ago…

  2. kijk eens in de chat, daar isttie gister al gemeld 🙂 dus mensen, allemaal ff tekenen!!!

  3. Goed initiatief, vind het echt heel irritant!

  4. heb er geen last van.. Lang leve jailbreak! OpeniPhone 😀

  5. prachtig initiatief, nu hopen dat er echt wat gaat gebeuren. Het belemmert immers velen bij het gebruik van de iPhone…

  6. ik heb er gezegd weinig last van, vind de correctie vaak goed werken
    als de optie beschikbaar is zou ik deze iig niet uitschakelen

  7. vindt het nergens op slaan bij mij corrigeert hij vrijwel altijd in wat ik moet hebben.
    net of apple nu denkt oe jeej de 3000 klanten willen het dat is wel 0.05% van alle klanten (BIJ WIJZE VAN SPREKEN). dan doen we het maar.

  8. Goh, nou nog een petitie voor video-recording, knippen en plakken, turn-by-turn-navigatie, enzovoorts… 😛

  9. Deze autocorrectie is te agressief omdat hij automatisch dingen verandert (dit is ook in Word al 10 jaar de grootste ergernis). Wat veel beter zou werken is bijvoorbeeld rode strepen onder woorden die volgens de correctie verkeerd zijn. Als je hier dan je vinger op ingedrukt houdt, zou je een een menuutje kunnen krijgen met suggesties. Maar niet automatisch corrigeren!

    Ik heb in ieder geval getekend, ben benieuwd of het wat oplevert…

  10. Hulde aan Maarten hierboven die wijze teksten uitspreekt. Het woord ‘agressief’ is het woord dat ik ook zocht en de vergelijking met Word is geniaal en daarmee omschrijft hij het probleem beter dan ooit. Uiterste irritatie levert het op.

    @dick:
    Vraag je je niet eens af waarom ze het NIET zouden doen? Wat is er zo moeilijk aan het maken van een disable functie die de gebruikers de keuze geven het wel of niet te gebruiken. Heb jij ooit weleens een telefoon gezien waar je T9 niet kan uitschakelen? De gebruiker moet altijd de keuze hebben, altijd. Het niet kunnen uitschakelen van de autocorrectie is gewoon ronduit extreem ongebruiksvriendelijk en onbegrijpelijk. En dat vind jij nergens op slaan? Heel vreemd Dick, heel vreemd.

  11. @ Gky,
    Hoe zet je het dan uit bij een Gejailbreakte 2.0 iPhone?
    Addin bij Cydia? Welke? en welke Source?
    Ik dank je voor je reactie!

  12. Ik heb ook geen problemen met auto-correctie. Ik teken dan ook niet. Je mag van mij de keuze hebben, maar ik vind het niet van belang. Je moet goed met de auto-correctie kunnen omgaan, want je kunt tijdens het typen wel degelijk gemakkelijk ervoor kiezen een woord niet te laten vervangen. Je moet hier echter op letten. Na wat oefening gaat dit vanzelf.

    Zoals het nu is, scheelt het mij veel tijd en tikfouten.

  13. @Maarten: Goed idee!

    Het irritante is ook dat de auto-aanvulling van woorden veel hoger in het scherm staan. Ik let altijd op het toetsenbord wat ik typ… (blindtypen is een beetje lastig op de iPhone) …en niet bovenaan naar de tekst. Niets is zo vervelend dan achteraf je tekst te corrigeren.

    Helemaal in multi-language

  14. @Peter. Kijk hier maar eens: https://www.iculture.nl/12526/autocorrectie-moeiteloos-in-en-uitschakelen-met-ctoggle/

    Lang leve de gehackte iphone’s is het toch nog ergens goed voor al die moeite jammer voor de mensen die heb nu officieeël hebben en het niet kunnen uit schakelen.

    Kan er ook gelijk een petitie worden gehouden om de bleutooth open te gooien zodat je ook met andere gebruikers bestanden kan uitwissellen en misschien in de toekomst op de 1g iphone’s navigatie kan draaien in combinatie met een gps zender!!!!!!

  15. @peter: zoek naar CToggle in de lijst bij Cydia. Dat is een aan-uit schakelaar voor de auto-correctie. Er is ook nog een Boss-Prefs plugin voor en die werkt feilloos. Ik heb ‘m altijd uit staan. Ik typ mails en sms-en in diverse talen en dan is auto-correctie erg vervelend.

  16. aub geen petities voor andere luxe-functies. de petitie voor autocorrectie is goed, omdat er hoe dan ook een disabler MOET komen. Het is van de zotte dat je het niet kunt uitzetten, en voor sneltypers wordt de iphone daarmee onwerkbaar. Continu worden immers woorden gecorrigeerd die je helemaal niet gecorrigeerd wilt hebben. Het ontbreken van een disabler is een grote tekortkoming en werkelijk onbegrijpelijk iets.

    Petities starten voor copy/paste, bluetooth, etc zou de petitie voor autocorrectie slecht doen denk ik. Dit zijn namelijk luxe-wensen die ikzelf ook heel graag zou willen, maar het ontbreken van die functies belemmert het werken met de iPhone niet. De autocorrectie functie doet dit wel. En daarom is de petitie voor autocorrectie een goed initiatief en voor die andere functies niet. Bij Apple weten ze echt wel dat men copy/paste en bluetooth wil, maar er zijn vast redenen waarom dit er (nog) niet in zit.

    Er is echter geen enkele denkbare reden om een autocorrectie disabler achterwege te laten. Laten we daarom deze petitie gebruiken om Apple wakker te maken.

  17. Ik zou m’n iphone wel willen jailbreaken mar heb geen zin om elke twee weken opnieuw te beginnen als apple met een nieuwe firmware komt opdraven. Zo nu en dan een update’je is wel leuk maar teveel is teveel,he.. en dat alleen omdat apple de hackers een stapje voor wil blijven( wat hen dan niet langer dan een paar uren lukt).
    Ik heb trouwen ook gehoord dat itunes 8 de iphone weigert te syncen omdat hij nl detecteerd dat ie jailbroken is.
    heeft iemand hier ervaring mee?

  18. de enige reden waarom dit niet ingebakken zit is om deze reden:

    hoe meer karakters jij tikt omdat je geen afkortingen kan gebruiken of andere ‘vreemde’ woorden niet kunt intikken en alles dus auto wordt gecorrigeerd en alles dus laaaaang wordt… tik jij uiteindelijk meer karakters = meer smsjes = meer omzet bij t-mobile = meer omzet bij apple, apple vangt gemiddeld 20-30% van de providers waar ze een deal mee hebben gemaakt.

    Dus overzicht:
    1. autocorrectie zorgt voor lange smsjes
    2. je ziet het aantal karakters niet (nokia 3210) 160 = 1 sms
    3. je ziet het aantal SMSjes wat je verstuurd niet, het is 1 ballonnetje

    Zelfde geldt voor email, hoe langer je email hoe meer KB hoe meer data verbruik hoe meer omzet, hier in NL maakt ‘t niet zoveel uit aangezien je unlimited internet hebt maar in de meeste landen heb je een limiet.

  19. Leuk dat hier mensen aangeven er geen last van te hebben omdat ze Jailbreaken. Ja, maar 90% doet dit niet en heeft geen zin in wekelijks herstel, garantieverlies, het niet meer werken na een update etc etc..

    Heb het liever in eigen hand. Die auto-correctie op de iPhone is echt om te huilen. Moet je gewoon uit kunnen zetten. Want nu moeten gebruikers gaan jailbreaken, lijkt me niet geheel de bedoeling.

  20. Ik heb nergens last van hoor…

  21. @ Mateo
    @ Ranald
    Bedankt! ik ga het straks (wanneer ik wifi heb) dadelijk proberen!
    Tnx!

  22. Ik heb ook nergens last van. Als ik merk dat hij een woord steeds verkeerd verbeterd dan typ ik het woord dat ik vaak typ een paar keer in (dus paar keer kruisje zodat hij niet verbeterd) en uiteindelijk onthoud hij jouw woord. Dus uiteindelijk wordt het typen steeds eenvoudiger. Soms typ ik zo brak dat ik blij ben dat ie aanstaat. Maar een mogelijkheid tot uitzetten lost veel ergernis op bij anderen, dus waarom niet even aanpassen. Daar kan ik wel inkomen!! Het aantal tekens en smsjes zou ik nog wel graag willen zien, je typt hier wel sneller hele verhalen mee namelijk, daar teken ik wel voor!!

    P:S probeer mijn naam ‘Maik’ maar eens te typen. Hoe links mogelijk je ook op de K wilt drukken, hij pakt ALTIJD de L. Dus maakt er ALTIJD Mail van, dit veranderd niet want het heeft niets te maken met de autocorrectie. Het ballonnetje verschijnt niet eens, hij wilt gewoon niet mijn naam typen. Kruisje en opnieuw de K typen helpt gelukkig wel!

  23. Le0: je verliest je garantie niet bij het jailbreaken, als je restored met apple firmware zien ze er niets meer van…

    wekelijks herstel: als je niet zomaar lukraak installeert en weet wat je doet hoef je enkel te restoren bij een fw update.

  24. Ja graag!

    Ik wordt steeds ‘verbeterd’, wil ik iets in het engels zetten ofzo maakt ie er weer een vaag nederlands woord van, moet steeds mn smsjes nalezen of alles niet gecorrigeerd is, irritant!

  25. @Grave: dan moet je de autocorrectie ook op Engels zetten, gaat het wel goed.

  26. Djeez, organisator… get a life!

  27. @MrMaikey: ben ‘t helemaal met je eens!
    Enerzijds zou een aan-/uitschakelaar best een logische optie zijn, aan de andere kant ondervind ook ik geen problemen met de autocorrectie. Als je niet wil dat-ie corrigeert, gewoon een paar keer op het kruisje tikken. Je moet ‘r even handigheid in krijgen, dat is alles.

  28. Jeej iemand reageert op mijn post, ben ik niet gewend haha. Jeej.
    Maar oke als ik engels wil typen zet ik dus onderin de correctie op engels, en na wat handigheid onthoud hij dat ook weer dus no problem at all! Soms lukt het even niet en dan ben ik 3 keer aan het ouwehoeren om het juiste woord te krijgen, maar dat is alleen als ik het zelf allemaal te snel wil doen. Ag tijd zat voor verbetering!!

    Ik wil het nog steeds controleren of het bij anderen ook is als je mijn naam typt. Maik.
    Krijgen jullie dan ook altijd MAIL te staan?? Hoe links je ook op de K drukt..??

  29. Ik vind de Autocorrectie echt niet storend oké bij sommige dingen dan wel bij bijvoorbeeld bij com 😛 maar voorderest als je de trucjes kent kan je super snel typen.

  30. @maik: mijn iphone vindt ook dat jij mail heet

  31. Ctoggle werkt helaas niet in 2.1 Bij wie wel?

  32. @ Mateo
    @ Ranald
    @ Reinier

    werkte eerste niet, totdat ik probeerde om toetsenbord op de Engelse taal te zetten.
    uitzetten van de foutcorrectie werkt enkel bij het selecteren van de Engelse taal dus.

    Bedankt allemaal!

  33. @Erik: Bij mij werkt ie wel, maar ik heb standaard m’n systeem in het Engels staan, mogelijk dat dat de clou is.
    @Maik: Dit komt omdat er achter het display-toetsenbord een “intelligent” algoritme zit. Na elke letter die je typt worden de “velden” achter de meest waarschijnlijke letters groter gemaakt, zodat als je snel typt, de kans groter is dat je de juiste letter raakt. Na Mai is het voor de software zo logisch dat je de L gaat typen gecombineerd met dat de K voor het woordenboek compleet onwaarschijnlijk is, dat je L-veld je K-veld grotendeels overlapt. Als je de correctie drie keer negeert met het kruisje, zou het woord Maik in principe toegevoegd moeten zijn aan je woordenboek en de software reageert dan met even een even groot L-veld als K-veld. Dit is een issue die nog eens bovenop de autocorrectie functie komt. Ik heb ‘m standaard op Engels staan dus elke keer als ik nederlands typ, maakt ie de velden achter de meest waarschijnlijke volgende letter groter, maar voor nederlands is dat vaak niet de letter die je nodig hebt. Dit algoritme heb ik nog geen oplossing voor gevonden. Als iemand weet hoe je dat uit zet, dan hou ik me aanbevolen, want dit draagt ook bij aan regelmatig fout typen.

  34. Ben nr 4647..loopt lekker. Goed dat jullie hier even aandacht aan besteden. Wie weet werkt het wel

  35. @ sashimi, bedankt voor de uitleg!!
    Nou oke ik ga mijn naam zo vaak typen dat ie het maar MOET zien als een echt woord haha.
    Ben er nu wel aan gewend. ^_^

  36. waar is de colt pasta petitie

  37. Je kan gewoon meerdere talen aanzetten bij je instellingen. Als je dan wisselt tussen Engels en Nederlands, of welke taal dan ook, hoef je alleen maar op het wereldbolletje te drukken op je toetsenbord. Dat probleem is dus eigenlijk geen probleem.

    Dat er verkeerde woorden worden gekozen, ligt in aan jezelf. Moet je maar normaal Nederlands gebruiken (of Engels of wat dan ook).

    Zelf kan ik al bijna blind typen en dat is niet omdat ik alle letters goed aanraak. Dat komt gewoon door het systeem die woorden juist aanpast. Meestal kijk ik wel naar de woorden die ik typ, zodat ik zeker weet dat het correct gecorrigeerd wordt.

    Ik vind typen met de iPhone fijner dan typen met de VarioII van T-Mobile (HTC Tytn).

  38. Ik hoop ook dat er ooit een optie komt om die melding uit te schakelen als ik mijn iPhone in mijn Icelink-carkit stop.. dat de accessoire niet voor de iPhone gemaakt is bla bla. Terwijl alles gewoon goed werkt (ok, m’n 3G wordt niet meer opgeladen, maar de rest werkt gewoon prima). Erg irritant dat die melding steeds opnieuw gegeven wordt, bij mijn ‘oude’ iPhone kwam-ie 1 x, maar als je dat negeerde ging het gewoon vanzelf weg en had je er verder geen last van.

  39. @TiMMah: Dank je. Die optie kende ik nog niet (met die meerdere keyboards tegelijk). Mogelijk dat ik nu de autocorrectie weer wel aanlaat. Je hebt gelijk, dat lost mijn probleem op.

  40. super! wat ik nodig heb! ik bedoel ik kan niet normaal “hey” in typen of hij maakt er “het” van!

  41. 9500 votes op het moment

  42. teller gaat al richting de 11.000

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.